Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Skrypt na latanie (bez gamemode 1) by TheMadMan9512

Działalność TheMadMan9512 na MPCforum.  

43 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcesz, aby TheMadMan9512 dalej publikował swoje skrypty na MPCforum?

• Oczywiście!
    • Tak, niech publikuje.
    • Nie mam zdania.
      0
    • Nie, niech nie syfi forum.
    • A co to za random? XD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w moim kolejnym temacie!

Tym razem przedstawiam skrypt na latanie, ale nie aż taki zwyczajny. Chcesz wiedzieć więcej? Obejrzyj poniższe video:

Kod:

#-------------------------------------------------#
# Skrypt: Maddy_flying.sk | Wersja skryptu: 1.0 #
# Skrypt wykonany przez TheMadMan9512 #
#-------------------------------------------------#

command /fly:
executable by: players
trigger:
if {fly.%player%} is true:
delete {fly.%player%}
loop {loc.%player%::*}:
set block at {loc.%player%::%loop-index%} to air
delete {loc.%player%::*}
send "&6Fly status: &cOFF"
stop
send "&6Fly status: &aON"
set {fly.%player%} to true
while player is online:
wait 1 tick
set {_loc} to location 1 under block at player
if player is sneaking:
set {_loc} to location 2 under block at player
set {_y} to y-coordinate of {_loc}
loop blocks in radius 2 around {_loc}:
if y-coordinate of loop-block is {_y}:
if loop-block is air:
set loop-block to glowstone
add location of loop-block to {loc.%player%::*}
if distance between {loc.%player%::%loop-index%} and {_loc} is more than 2:
delete {loc.%player%::%loop-index%}
delete {fly.%player%}

Jak zwykle proszę jedynie o nieusuwanie stopki, reszta jest do waszej dyspozycji. Jeśli masz pomysł lub odkryłeś bugi w którymś z moich skryptów to śmiało pisz na PW lub tutaj w temacie.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Skrypt ogólnie ok, tylko to samo możemy uzyskać za pomocą pluginu MagicCarpet.

Prawda, ale w końcu nikt mi na PW nie podsyła (rozsądnych) pomysłów to przetwarzam przydane pluginy na skrypty.

To samo można uzyskać poprzez MagicCarpet, lub /fly -_- (Essentials)

Odpowiedź z MagicCarpet już była, a co do essentialsa to pozwól, że tylko śmiechnę smi1.png.

jest pełno takich skryptów ;p

Podaj mi chociaż jeden dobry skrypt, który usuwa glowstone i wyłącza 'latanie' po wyjściu z serwera oraz ma opcję schodzenia w dół, gdy się skradamy. Czyli ten tego, powodzenia w szukaniu icon_smile.gif.

Serio nikomu się nie podoba? Nie chcecie już więcej moich skryptów na MPC? Głosujcie w ankiecie!

Opublikowano

@TheMadMan9512

Tak szczerze?

To ja nie chce więcej słyszeć, ani dowiadywać się o żadnych Skryptach :)

@Temat

Skrypt dobry i jego wykonanie..

Aczkolwiek po co on jest?

Essentials posiada funkcję /fly.

MagicCarper też to posiada.

PS: Dlaczego zrobiłeś "śmieszka"? na temat Essentialsa? Znowu masz jakieś pseudo-pretensje?

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano
PS: Dlaczego zrobiłeś "śmieszka"? na temat Essentialsa? Znowu masz jakieś pseudo-pretensje?

Ej, to ty miałeś wciąż "pseudo-pretensje" pod moimi poradnikami xD

jest pełno takich skryptów ;p

jak już to są pluginy, skryptów nie ma :)

postarał się, doceń to.

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Opublikowano

@Pinkie Pie

Doceniam to, że się Autor starał się komuś tam pomóc, ale raczej bezsensownie.. :)

Co mają Twoje poradniki do jego skryptu? Nie widzę związku.

Ponadto ja podawałem sensowne pretensje. Do Essentialsa nie ma za bardzo jak się doczepić, więc dlatego napisałęm "pseudo-pretensje". (No poza jednym bugiem, ale jak ktoś jest pomysłowy to sobie poradzi :)

@Autor

A może byś tak napisał skrypt na minigre?

BF3 w skrypcie. Zobaczmy jak Ci to wyjdzie :)

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@TheMadMan9512

Tak szczerze?

To ja nie chce więcej słyszeć, ani dowiadywać się o żadnych Skryptach :)

@Temat

Skrypt dobry i jego wykonanie..

Aczkolwiek po co on jest?

Essentials posiada funkcję /fly.

MagicCarper też to posiada.

Z tego co wiem to essentials nie ma takiego "flaja" jak na moim filmiku, więc trochę z dupy tak porównywać i dlatego dałem uśmieszka.

A może byś tak napisał skrypt na minigre?

BF3 w skrypcie. Zobaczmy jak Ci to wyjdzie :)

Mógłbyś bardziej rozwinąć myśl? Naprawdę nie lubię zgadywać o co chodzi, a żeby nie było to nie jestem ani fanboyem BF'a, ani w niego nie gram.

Opublikowano

@TheMadMan9512

Chodzi mi o mini-grę :)

Nawiązującą do Bf'a3.

Jeżeli dobrze myślę to gra rozgrywa się za pomocą broni i trzeba zdobywać punkty kontrolne przeciwnika. :)

Ale po co komuś ta opcja?

Powinien każdemu wystarczyć jeden tryb latania, podczas którego można szybciej się przemieszczać..

Wiem, że takie coś jest dla picu, ale wolałbym widzieć admina latającego szybciej ode mnie niż admina biegnącego za mną na tej platformie, ale wolniej..

PS: Do budowania jakichś tam budowli na wysokościach to ten skrypt w ogóle się nie nadaje, bo będzie tylko przeszkadzać.

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Jak ci się bardzo nudzi,zrób skrypt na : Różdżki,moce,postacie z Harry Pottera,Air's run. Taki parkour,ale jak skoczysz blok się pojawia,a jak już na nim nie jesteś znika. Nie wiem czy się da.

Opublikowano

@TheMadMan9512

Chodzi mi o mini-grę :)

Nawiązującą do Bf'a3.

Jeżeli dobrze myślę to gra rozgrywa się za pomocą broni i trzeba zdobywać punkty kontrolne przeciwnika. :)

Ale po co komuś ta opcja?

Powinien każdemu wystarczyć jeden tryb latania, podczas którego można szybciej się przemieszczać..

Wiem, że takie coś jest dla picu, ale wolałbym widzieć admina latającego szybciej ode mnie niż admina biegnącego za mną na tej platformie, ale wolniej..

PS: Do budowania jakichś tam budowli na wysokościach to ten skrypt w ogóle się nie nadaje, bo będzie tylko przeszkadzać.

Jeśli chodzi o te punkty kontrolne..

To tego nie zrobię, bo to jest MOJE i tylko MOJE.

Na MPC publikuję jedynie średnie/słabe skrypty, bo co miałbym z udostępnienia czegoś super mega, może fejmu jak Dzikoysk ale akurat tego nie potrzebuję.

Z resztą w którymś ze swoich tematów nawet zażartowałem, że ludzie wolą skrypty na gildie zamiast minigry i pomyliłem się? Skądże!

Wyszły jakieś ch*jowe gildie od kogoś kto nawet nie wiedział skąd ma ten skrypt i wielki szum w okół że jest taki super wypasiony, a jak spojrzałem w kod to prawie z krzesła spadłem. No ni ch*ja się nie da tu niczego fajnego publikować bo po prostu dostanę po łbie za dobre chęci, a jak na odwal zrobię jakieś gildie albo ranking elo to zaraz tony lajków i PW o treści "Miszczu, a zrobisz mi skrypta za adma na mojim serwje?". Sram na takie coś, tfu.

@@Sortiqovsky

Skrypt na parkour jest na oficjalnym forum skripta, a różdżki, moce to ja gdzieś tutaj na mpc nawet widzialem (albo na forum skripta - not sure).

Ogólnie to jest mi smutno bo ankieta jasno pokazuje, że nie chcecie żebym wam pisał skrypty/pomagał :(. Czuję się taki niepotrzebny..

face.jpg

tumblr_mxjzzhj3y11sgikp4o3_500.gif

Opublikowano

Hmmm i mi nie pasuje coś... xD

Co do tematu, warto zmienić topic z fly na MagicCarpet.
Bardzo fajnie, że umieściłeś coś nietypowego na forum niż to, co jest ciągle w skrypcie.
Mimo, iż nie użyję - gratuluję skryptu oraz życzę owocnej pracy ;)

@Edit możesz dodać opcje typu przy pvp MC się wyłącza etc. :)

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Jeśli chodzi o te punkty kontrolne..

To tego nie zrobię, bo to jest MOJE i tylko MOJE.

Na MPC publikuję jedynie średnie/słabe skrypty, bo co miałbym z udostępnienia czegoś super mega, może fejmu jak Dzikoysk ale akurat tego nie potrzebuję.

Z resztą w którymś ze swoich tematów nawet zażartowałem, że ludzie wolą skrypty na gildie zamiast minigry i pomyliłem się? Skądże!

Wyszły jakieś ch*jowe gildie od kogoś kto nawet nie wiedział skąd ma ten skrypt i wielki szum w okół że jest taki super wypasiony, a jak spojrzałem w kod to prawie z krzesła spadłem. No ni ch*ja się nie da tu niczego fajnego publikować bo po prostu dostanę po łbie za dobre chęci, a jak na odwal zrobię jakieś gildie albo ranking elo to zaraz tony lajków i PW o treści "Miszczu, a zrobisz mi skrypta za adma na mojim serwje?". Sram na takie coś, tfu.

@@Sortiqovsky

Skrypt na parkour jest na oficjalnym forum skripta, a różdżki, moce to ja gdzieś tutaj na mpc nawet widzialem (albo na forum skripta - not sure).

Ogólnie to jest mi smutno bo ankieta jasno pokazuje, że nie chcecie żebym wam pisał skrypty/pomagał :(. Czuję się taki niepotrzebny..

face.jpg

tumblr_mxjzzhj3y11sgikp4o3_500.gif

skrypt na gildie jest "super" no naprawdę <_<  tak jakby nie było już z 5 pluginów to jeden po drugim Ctrl + C a potem Ctrl + V trochę pozmienia i robi temat [Autorski skrypt na gildie] serio ?

Do tematu i ankiety nie przejmuj się ktoś na pewno potrzebuje skryptów xD  (ja jak mi się nudzzzzzzzzzzzzzzzzzi)

Opublikowano

Ogólnie skrypt mi się podoba, ale fakt faktem że jest ten Magic Carpet i tak naprawdę nie wiem czy ktoś pobierze ten skrypt, no ale + za wykonanie :D A jeśli chodzi o różdżki to je publikował gredier xD

Moje skrypty na mpc:

[DL] Autorski skrypt: HERO STATS! [DL], Skrypt na event [DL], Skrypt na czaso-zmieniacz, [DL] Skrypt trollowy na crash,  [DL] Autorski skrypt na podatki !

Nie bądź żyd ! Pokaż pejsy !!! :D

Opublikowano

Skrypt spoko, przynajmniej nie jak moje pseudo gildie xD. I fajnie że nie robisz skryptów które są już na mpc i w internetach. plus za to.

P.S skąd nauczyłeś się tak dobrze skrypta? ^^

Opublikowano

@@xElosik123

Czytałem dokumentację skripta, analizowałem skrypty z internetu i po jakimś czasie zacząłem sam pisać (wtedy jeszcze miałem jako takie pomysły).

Nigdy nie byłem fanem czytania poradników, wszystkiego uczę się w praktyce i to jest moim zdaniem najlepsza droga żeby coś osiągnąć.

Opublikowano

To najbardziej lagujący skrypt jaki kiedykolwiek widziałem, miałem 20-30fps kiedy używałem tego "latania" a serwer miał 12-15 tps. -.- Mówię jak najbardziej poważnie.

Oczywiscie, skrypty które wykonujesz są na wysokim poziomie, gratulacje pomysłu, rozwijaj się dalej.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

To najbardziej lagujący skrypt jaki kiedykolwiek widziałem, miałem 20-30fps kiedy używałem tego "latania" a serwer miał 12-15 tps. -.- Mówię jak najbardziej poważnie.

Oczywiscie, skrypty które wykonujesz są na wysokim poziomie, gratulacje pomysłu, rozwijaj się dalej.

Jak dotąd nikt o tym nie napisał. Punkt dla ciebie! Nawet mój Haswellek nie dał rady przy nagrywaniu i zemdlał na momencik, a to o czymś świadczy.

Oczywiście można ten glowstone zmienić na coś innego, wtedy nie powinny być odczuwalne aż takie lagi/spadki fps.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...