Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Początki w Jungli

WuziuETX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Jestem początkującym graczem League of Legends. Mam do Was pytanie, mianowicie czy mogę już na 15 levelu próbować swoich sił w jungli? Jeśli tak to poradźcie mi jakąś fajną, łatwą i w miarę mocną postać dla początkującego junglera. Dajcie mi jakieś rady jak grać  itd.

Pozdrawiam serdecznie! :)

Kolejny "Lol'owiec" a co... ;)

Tylko narazie 21 lvl :3

Opublikowano

Jasne ! 

Jak masz jakieś umiejętności to możesz od początku :).

Dla bardziej zaawansowanych polecam Kha'Zixa, lub WuKonga, ale dla Ciebie to musi być postać z :

- Dużym dmg,
- Najlepiej z healem,
- I musi być mobilna.

Jak na razie polecam Mastera Yi. Na YT dużo jest poradników co maxować, jak go budować.

Pozdrawiam.

Jeżeli nie potrafisz wykorzystać
każdej danej Ci chwili,
to nie zasługujesz na ani jedną
dodatkową sekundę.

Opublikowano

Dzięki wielkie! :) Spróbuję nim coś pograć. Jakieś jeszcze postacie takie naprawdę dobre do Jungli?? :)

Kolejny "Lol'owiec" a co... ;)

Tylko narazie 21 lvl :3

Opublikowano

Warwick, bardzo łatwy do ogarnięcia, dobra pasywka (lifesteal daje) no i ogółem szybka jungla oraz proste gangi (6+)

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Warwick, bardzo łatwy do ogarnięcia, dobra pasywka (lifesteal daje) no i ogółem szybka jungla oraz proste gangi (6+)

jak ktoś zamiast gank napisze ganG to kurwy nie gankuje, ja pierdole jest błąd który bardziej wkurwia?

graphic.png

Opublikowano

Ogólnie bez run w jungli na początku jest dość trudno, ale jeśli ludzie od Ciebie pomogą Ci dobrze z pierwszym buffem, dalej będzie już łatwiej, tylko na tym poziomie będziesz musiał często się cofać i zaopatrywać w poty.

Ja polecam Ci amumu :

+ spory dmg bez dużej ilości ap

+ stun z Q + stun z Ulti

+ dmg per secon z W

+ inicjowanie gry

+ trafienie z Q to pewny kill jeśli nasze Ulti jest gotowe do użytku

- jak się nie trafi z Q, to ciężko dogonić kogoś, bo jest wolny.

Co do jungli to buffy, creepy i drake oraz barona robi się dość przyjemnie szczególnie z powodu naszego W, którym jest płacz zadający mały magic dmg + procentową ilość maksymalnego HP przeciwnika.

Poza tym polecam kha'zixa w jungli pod tanka lub Xin'a.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Tryndamere - leczenie, skil do ucieczki, nieśmiertelność na ulcie,  furia

yi - idealny na początki

jax - skil 2 sek nieśmiertelności , latarnia (+400 dmg 2 sek odnowa), ucieczka z doskoku

"Niewidzialne ostrze niesie śmierć"

„Pogódź się z cieniem... lub zgiń w ciemnościach.”

Opublikowano

Ludzie on chciał prostych jungler'ow , a nie lee sin a który ma najtrudniejszą mechanikę w grze...

Zagraj warwick'iem

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Ja również jestem za warwickiem. Jest to łatwy, łopatologiczny wręcz champion, który bardzo sprawnie wybija jungle bez zbędnych powrotów do bazy z powodu braku hp. Ganki ma również nienajgorsze, ulti bardzo przydatne + świetnie się nim gania dzięki jego "E".

Ninja Tabi > Spirit of The Ancient Golem > Wit's End > Randuin's Omen > Spirit Visage > Frozen Heart

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Myślę że na początek dobre będą dla Cb: Xin, Jax i Warwick. (Z wyżej wymienionych powodów) ale chyba ktoś zapomniał o udyrze który też dobrze sobie radzi (stun z E i przyspieszenie, duży dmg na tygrysie i osłona na żółwiu)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Hej!

Jestem początkującym graczem League of Legends. Mam do Was pytanie, mianowicie czy mogę już na 15 levelu próbować swoich sił w jungli? Jeśli tak to poradźcie mi jakąś fajną, łatwą i w miarę mocną postać dla początkującego junglera. Dajcie mi jakieś rady jak grać  itd.

Pozdrawiam serdecznie! :)

Jasne ze tak  ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...