Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z rozdzielczoscia (ostroscia)

darokros1234

Pytanie

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedz co dokladnie jest, bo troche cb nie rozumiem. Ppm na pulpit > rozdzielczosc > ustawiasz na najwyzszs mozliwa i taka ustawiasz w grach.

Jak na monitorze z rozdzielczością 1440x900 chcesz ustawić chociażby 1920x1080? Nagle pojawią się dodatkowe piksele? 

@topic:

Masz problem z rozdzielczością, czy z ostrością obrazu? 

ㅈㅈ.

Opublikowano

@tls01

Odpisalem tak, bo nie wiedzialem o co mu chodzi . Czy gdzies napisalem ze najwyzsza mozliwa, to 1920x1080 ? 

W GTX 660 można ustawić 4K, so what? Wcześniej podałem tylko przykład.

Z resztą - to nie ma znaczenia. Jego monitor nie obsługuje rozdzielczości wyższych od 1440x900 i nie ustawi na nim "najwyższej możliwej rozdzielczości", bo na monitorze pojawi się komunikat "frequency out of range" (albo podobny).

ㅈㅈ.

Opublikowano

Najwyzsza MOZLIWA ROZDZIELCZOSC , MOZLIWA, NIE MAKSYMALNA NA WSZYSTKICH KOMPUTERACH. szczerze, nie wiem czemu na ten temat rozmawiamy, jak zapewne mu chodzilo o cos innego , nie potrzebnie spamujemy postami.

@top

Powiedz dokladnie o co chodzi

1385975953-U914647.png

Opublikowano

Najwyzsza MOZLIWA ROZDZIELCZOSC , MOZLIWA, NIE MAKSYMALNA NA WSZYSTKICH KOMPUTERACH. szczerze, nie wiem czemu na ten temat rozmawiamy, jak zapewne mu chodzilo o cos innego , nie potrzebnie spamujemy postami.

@top

Powiedz dokladnie o co chodzi

Rozmawiamy o tym, ponieważ wprowadzasz użytkowników w błąd. Maksymalna rozdzielczość, jaką można ustawić w komputerze zależy od karty graficznej. Nie ma czegoś takiego, jak "maksymalna rozdzielczość na wszystkich komputerach". W ustawieniach systemu możesz ustawić tą przykładową 1080p - co się stanie jeśli ją ustawisz na monitorze WXGA+? Ano wyświetli się komunikat "frequency out of range" na monitorze. Żaden piksel nie pojawi się w magiczny sposób na matrycy.

To tak, jakbyś chciał wejść do domku dla lalek - przecież jeśli przy nim staniesz, to ten się nie powiększy i powiesz wtedy "jestem za duży" - i nie wejdziesz. A monitor powie "frequency out of range" i przestanie wyświetlać obraz. 

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...