Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co wgrać do Motoroli Defy Plus w celu zwiększenia wydajności

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym wgrał cyanogenmoda pod twoje urządzenie w wersji 4.4 jeśli jest. Nie ma syfu i działa szybciej. Poszukaj tutaj:

www.cyanogenmod.org

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Jak sie mam rozpoznać tam w wersjach?

CyanogenMod 11 to Android 4.4 :)

Opublikowano

Mam rozumieć, że root jest potrzebny? :)

Jaki obsługuje instalator to nie. Jeśli nie obsługuje to tak, bo wgrywasz przez recovery. Pamiętaj, że robisz to na własną odpowiedzialność, możesz sobie zepsuć telefon i tracisz wszystkie dane i gwarancje!

Opublikowano

Gwarancji dawno nie mam.

Jak by coś poszło nie tak, można jakoś wrócić? Czy telefon zepsuty na amen? :D

Najlepiej zrobić backup Nandroida przed operacją, zawsze można przywrócić jak coś nie wyjdzie.

Opublikowano

Mógłbyś być tak dobry i zebrać mi najważniejsze poradniki, żebym zrobił to dobrze? :)

Wliczając w to backup'a i wszystko co potrzebne do wgrania czegoś innego? Motoroli Defy nie obsługuje cyanogenmod

Dam Limit :)

I wszystko jasne...

Opublikowano

Mógłbyś być tak dobry i zebrać mi najważniejsze poradniki, żebym zrobił to dobrze? :)

Wliczając w to backup'a i wszystko co potrzebne do wgrania czegoś innego? Motoroli Defy nie obsługuje cyanogenmod

Myśle że poprzez wgranie innego recovery nie zepsujesz telefonu więc wgraj inne (dla przykładu TWRP czy jak to szło i tam masz opcje Backup).

Jak nie ma cyjana dla twojego urządzenia, poszukaj nieoficialnych portów (sam szukałem pod mojego galaxy tab 3 i jest ich pare [z niedzialajacym wifi])

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

Myśle że poprzez wgranie innego recovery nie zepsujesz telefonu więc wgraj inne (dla przykładu TWRP czy jak to szło i tam masz opcje Backup).

Jak nie ma cyjana dla twojego urządzenia, poszukaj nieoficialnych portów (sam szukałem pod mojego galaxy tab 3 i jest ich pare [z niedzialajacym wifi])

To genialne są te porty.

Aby wgrać ROM potrzebujesz custom recovery, ROM i często GAPPS. Poszukaj innych ROMów, lub dobrze działąjących nieoficjalnych portów. Z innych romów fajny jest Carbon i Paranoid. Ale ty poszukaj co Ci pasuje ;)

Opublikowano
http://forum.android.com.pl/f267/mini-tutorial-stock-froyo-gingerbread-kitkat-bez-zbae-dnych-kroka-w-373558/

Tutaj znalazłem ciekawy sposób, nawet z filmikiem...

Co myślicie? :)

Jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o te systemy. Dawno temu wgrywałem już nie pamietam co, na xperie mini pro, od tamtego czasu nie bawiłem sie z tym :)

I wszystko jasne...

Opublikowano

Najlepiej wywalić wszystkie aplikacje łudząco przyśpieszające telefony, typu clean master i inne. Do usuwania cacheu polecam es task manager.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...