Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka porad do utworzenia serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów, chciałbym was co nie co się doradzić w sprawie tworzenia prywatnego serwera. Otóż chciałbym otworzyć serwer dedykowany i mam kilka pytań, chciałbym abyście co nie co mi doradzili. Dodam, że posiadam 600zł aktualnie na cały projekt, kwota może się zmienić ale nie dużo +100 ewentualnie + 200. Chciałbym otworzyć serwer, który utrzymya mniej więcej 1000 osób online.

* Na jakim hostingu najlepiej postawić serwer

Tutaj chodzi mi o dobrą jakość jak i cenę.

* Jakie koszty poniosę za opłatę takiego serwera. (miesięcznie)

* Czym różni się serwer dedykowany od vps ?

* Gdzie mogę zakupić automatyczny itemshop, który sam będzie sprawdzał kody sms, wpłaty przelew i dodawał smocze monety

* Czy popularnośc metina jest dalej duża ?

Kiedyś sam miałem swój serwer hamachi ale to nie to samo, a nie chcę wydawać pieniędzy w błoto dlatego chcę jak najwięcej się dowiedzieć. Aktualnie prowadze od kilku miesięcy sieć counter strike ale zawsze w planach miałem otworzyć serwer Metina tylko nie miałem na to zbytnio czasu i przede wszystkim pieniędzy.

Czekam na waszą pomoc :)

Opublikowano

Zajmij sie hamachi z takiego pytania mozna wywnioskowac ze nie wiele umiesz ;)

Kwiatek się odezwał ... Masz trochę racji, ale to już powinno nazywać się spamem, bo odpowiedziałeś mu na jedno pytanie z kilku ...

@topic

Najlepsze hostingi ~ Ovh.pl, Hosteam.pl

Koszty miesięcznie za dobrej jakości maszynę ~ Dobra maszyna z przepustownością 1gb/s, firewall i koszty instalacji, wszystko to około 1k się zmieści

Dedyk i VPS różni się tym, że VPS ma dużo słabsze parametry niż serwer dedykowany.

Itemshop możesz pobrać razem ze stroną, z któryś z tematów, albo zakupić np. od Zielsko, BombWorka czy Kurlz'a. SMS to np. dotpay czy profitsms

Popularność jest dość duża, tylko teraz robi na plikach pobranych z mpc np. pliki warum by sasori, zmienią 2 rzeczy i się cieszą, że coś nowego. Gracze już mają tego dosyc i czekają na coś nowego, autorskiego z pomysłem

Jeżeli chcesz postawić serwer dedykowany to najpierw poćwicz minimum rok, jeżeli jesteś bardziej ogarnięty to pół roku ci starczyć robienie na hamachi serwera.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Najpier piszesz:

Kwiatek się odezwał ... Masz trochę racji, ale to już powinno nazywać się spamem, bo odpowiedziałeś mu na jedno pytanie z kilku ...

A potem:

Dedyk i VPS różni się tym, że VPS ma dużo słabsze parametry niż serwer dedykowany.

Coś się nie zgadza.. :|

To jest wskazanie różnic?

PS. Aby nie było spamu. Najkrócej mówiąc.

Serwer dedykowany = Cała usługa tylko dla Ciebie (przez co jest drożej)

Serwer VPS = Usługę dzielisz z innymi (przez co jest tanie, słabsze parametry)

Edit//

Czytaj ze zrozumieniem, napisalem to samo co Ty tylko pomijajac inne informacje -_-.

Racja, lecz ja odpowiedziałem, aby nie dostać kolejnego 5%. :D

I w sumie zawarłem główną różnicę (tylko dla Ciebie, dzielisz z innymi) o której nie wspomniałeś. :P

Opublikowano

Concuer. - chcę dowiedzieć się jak najwięcej na starcie, a twój post jest zbędny.

boooooo - dzięki wielkie na większość pytań odpowiedziałeś i tego oczekiwałem. Doświadczenie mam jako tako, ale nie jestem sam, mam kilku techników, którzy pomagali w budowie Pandory więc tutaj z projetkem nie będzie problemu. Po prostu chcę się wdrożyć jak najwięcej w tworzenie serwera.

Jeżeli ktoś jeszcze ma jakieś sugestie, rady proszę pisać w temacie.

Opublikowano

Najpier piszesz:

A potem:

Coś się nie zgadza.. :|

To jest wskazanie różnic?

PS. Aby nie było spamu. Najkrócej mówiąc.

Serwer dedykowany = Cała usługa tylko dla Ciebie (przez co jest drożej)

Serwer VPS = Usługę dzielisz z innymi (przez co jest tanie, słabsze parametry)

Czytaj ze zrozumieniem, napisalem to samo co Ty tylko pomijajac inne informacje -_-.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...