Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blue EZ a dzisiejsza meta ?

AboVeAll

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze, czy w dzisiejszej mecie jest sens budowania blue eza ?

Czy lepiej składać go standardowo ?

Ostatnio zrobiłem blue eza i wymiatał ale nie ciekawi mnie czy zawsze sie sprawdza.

Feel the beat!

Opublikowano

Ostatnio grałem z blue Ezem na bocie, ja mu supportowałem Leoną i powiem Ci, że w late był bardzo mocny i przy tym nie był też papierowy(armor z rękawicy). Jak najbardziej można jeszcze grać blue Ezrealem ze względu na slowy, które w teamfightach robią swoje.

Opublikowano

"standardowo" czyli robisz build pod adc a jedyny dmg jaki zadajesz to dmg z [Q]

a więc, tak opłaca się robić go pod bb poniważ to postać której nie można nazwać adc.

łezka/butycdr/blood/blood/iceborn/lw z takim buildem dasz rade coś nim ugrać aczkolwiek jeżeli grać adc to bierz dravena/cait.

@@@edit

Czekam na hejty BestEzówEUNE z brONzu 5.

Podaj mi rękę, zaróbmy hajs... 

eh8pquc.jpg

Core i7- 4960X @ 4.5GHz

Asus P9X79 Deluxe

GTX 780 SC

HyperX Predator 16GB

Opublikowano

Oczywiście, że się da ale to już nie to samo co kiedyś i jest o wiele więcej postaci lepszych na adc ale jak lubisz to graj :D.

Opublikowano

Według mnie to już jest nieopłacalne, na low dywizjach może i owszem, lecz wyżej są lepsze picki. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

W teorii powinien się dobrze spisywać bo ma największy DPS z wszystkich adc, no i jest świetny do kite'owania, a dzięki krótkiemu cd na Q może cały czas nim spamić.

Feel the beat!

Opublikowano

Dokładnie tak jak napisałeś, KIEDYŚ. Wg. mnie teraz on jest dobry głównie ap na mida. Gdy go widzę to jedynie pod standardowy build pod adc.

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Moim zdaniem blue ez wyszedł mocno z mety, zresztą tak jak cały ez. W obecnej mecie pickuje się głównie postacie, które mają dobrego split push'a i dobre early, chociaż sytuacyjnie można dalej zagrać Ezrealem, czy to nawet pod tego blue.

Opublikowano

Blue ez? Tak, ale na midzie. Warto mieć dodatkowego adc, bo blue ez ma swoje plusy, ale także minusy (Głównym minusem jest spory instant damage ale mały over-time damage (czyt. napierdala tylko z Q własciwie) )

Powiedzmy, że kiedyś już tu byłem <3/ Ryuozaki pozdrawia  :3

Opublikowano

kiedyś op straszny op teraz blue ez jest średni wole zwykły ale to zależy od osoby 

"rób co chcesz niczego nie żałuj"

Opublikowano

Jak wejda nowe itemy, ten co daje mane za bicie i as za danie tarczy lub heala to blue ez wroci, no bedzie mial wszystko co potrzebne (as od supa, brak problemów z mana)

Poki co można ale trinity lepszy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...