Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer na VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo.....

Mam  pytanie jak zrobic serwer na VPS. Nie chodzi mi o tuta by JachuPL bo on ma wlasne pliki i tam jakies liby sa do wgrania. A ja chce to na terenzo zrobic. 

Wiec prosze dajcie jakis tut jak zrobic serwer na VPS pliki by ternezo. TUT BY JACHU odpada bo nawet jak wpisuje komende aby zainstalowac MySqL nie dziala i mam inne menu.

Prosze o odpowiedz

NIE CHCE TUTA BY JACHUPL

Opublikowano

Porty, instalujesz MySQL, dodajesz mysql na start.Wgrywasz liby.

Potem wgrywasz pliki/baze, rozpakowujesz, nadajesz chmody i tyle :)

Opublikowano

@up

Tako to kazdy debil moze napisac bo to jasne ze to trzeba..... Chodzi mi jakie komendy ITP jak wgrac baze? Jakie liby do terenzo? Uzasadnij odpowiedz. Tak samo jakbys zadal pytanie jak zrobic kotleta i otrzymal bys odpowiedz : Kupujesz mieso i gotowe....

Prosze o komendy i jakie liby do terenzo.

Opublikowano

@up

Tako to kazdy debil moze napisac bo to jasne ze to trzeba..... Chodzi mi jakie komendy ITP jak wgrac baze? Jakie liby do terenzo? Uzasadnij odpowiedz. Tak samo jakbys zadal pytanie jak zrobic kotleta i otrzymal bys odpowiedz : Kupujesz mieso i gotowe....

Prosze o komendy i jakie liby do terenzo.

Debil nie potrafi zainstalować serwera na VPS z taką ilością poradników.

Opublikowano

No nie rozumiem bo nie wiadomo o co Ci chodzi ;)

Napisałeś jak newbie, że nie wiesz jak zainstalować..Czym się rózni instalacja VPS na minthost np od exone ... Na tym i na tym masz system FreeBSD, żeby postawić serwer, masz takie same komendy to więc w czym rzecz :)

Opublikowano

Chodzi mi jakie komendy wpisac co i jak.....

pierw zaczynem np. 

fetch port ,...... i takie tam

potem mysql to juz znajde jak ale nie wiem jakie LIBY zainstalowac na serwer. Aby dzialal co i jak. Poradnik od JachuPL nie dziala mi bo FreeBSD ma inne u mnie opcje wgl. Tam gdzie on wpisuje cos z MSQL wyskakuja mu 2 opcje a ja mam z 10 i nie ma zadnej podobnej. 

Chodzi mi poprostu:

Jak zrobic serwer na VPS. 

Jakie komendy mam uzyc, jakie liby wgrac skad je? Linki do download prosze

Pliki terenzo.

Czego to mozna nie rozumiec.

Opublikowano

Robisz wszystko tak jak ma pokazne jachu w swoim poradniku, liby z jego poradnika tez wrzucasz, ze tylko zamiast jego plikow wrzucasz pliki terenzo, a jezeli juz Ci nie dziala vps, czyli ze zdubiles system i musisz na nowo zainstalowac freebsd.

Opublikowano

Dobra, dzieki. A jak nie mam tych opcjii co jachu ma to co? Chodzi mi np. instalowanie MYSQL mam inne opcje nie takie jak Jachu i nie ma pokrewnej opcjii aby install dac . Np mam opcje jakos  Atlas a jachu jej nie ma..

Opublikowano

pomysl, czego od ludzi oczekujesz caly czas ich wyganiajac z twojego tematu. jak zainstalujesz juz system to

portsnap fetch extract

pozniej jak dostaniesz komunikat po jakims czasie (w przypadku vps to bedzie piec godzin czekania) to zainstaluj sobie mysql

cd /usr/ports/databases/mysql55-server/ && make install clean

pozniej

echo /etc/rc.conf >> mysql_enable="YES"

reboot

/usr/local/bin/mysqladmin -u root password HASLO

mysql -p       i wpisz swoje haslo

CREATE USER 'mt2'@'localhost' IDENTIFIED BY 'mt2!@#';

GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'mt2'@'localhost' WITH GRANT OPTION;

flush privileges;

quit

liby znajdziesz na forum gdzies, wszystkie sa takie same, jak masz system w architekturze x86 to nie musisz ich miec;)

Opublikowano

to co z tego ze jachu ma własne pliki ? instaluje  się tak samo  , tylko zamiast jego plików wgrywasz te które chcesz ....

pomyśl trochę a potem pisz taki temat  , liby muszą być tak czy siak .

56928084622805469272.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...