Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jaki nowy jungler do kolekcji ?

FastFlash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo, szukam nowego junglera, większosć junglerów już mam, moje obecne postacie które mogą junglować: Amumu, Mundo, Eve, Hecarim, Jarvan IV, Jax, Kayle, Lee, Yi, Nasus, Nunu, Rengar, Rammus, Shaco, Shyvana, Tryndamere, Udyr, Warwick, Wukong, Xin Zhao, Karthus.

Opublikowano

Kiedyś widziałem jakiś stream gdzie gość jungle'ował Twitchem. Brakuje Ci Kha' Zixa oprócz tego co masz.

Opublikowano

Maokai jest ma dobre ganki, lecz potem staje się useless. 

Zac? Jest bardzo grywalny.

Nie aż tak bardzo. Jednak ludzie nie doceniają jego umiejętności i tego, co on naprawdę potrafi zrobić z grą. Szczerze polecam! Kup Kha'zix'a. Go Ci jedynie brakuje, jednak dostaje strasznie mocne nerfy dotyczące jego passive i Q.

2e30al1.jpg

Opublikowano

Polecam Ci Shaco.. Szybka jungla.. Stawiasz cztery pacynki na blue. Idziesz na reda, czekasz. Prosisz team by trochę obił blue, pacynki dobiją blue i małe.. Robisz reda, lecisz counter jungle, zabijasz junglera, on się wkurzy, pójdzie AFK.. Itd.

Opublikowano

Dostaje? Jeszcze wiecej nerfów? Ostatnio dostał :>

UP

Shaco posiadam, w teamfightach malo robi, a jak enemy ma cos w mecie (Lee,Elise) to mnie prawdopodobnie zabije a nie ja jego, jedynie co to splitpushing.

Opublikowano

Polecam Ci Shaco.. Szybka jungla.. Stawiasz cztery pacynki na blue. Idziesz na reda, czekasz. Prosisz team by trochę obił blue, pacynki dobiją blue i małe.. Robisz reda, lecisz counter jungle, zabijasz junglera, on się wkurzy, pójdzie AFK.. Itd.

Czemu afk? mi zrobił Shaco to samo co napisałeś.. był to mój błąd bo nie postawiłem warda nad redem..

i jakoś grałem dalej bez buffów..

Wygraliśmy ;) Shaco usless w late..

albo wygracie gra szybko albo nic nie robi.

Ja grałem Małpką a wiadomo co małpa robi w late.

Khazix - jednak dostaje ostre nerfy

Zac - też dobry, ale bardziej na gry teamowe niż na solo/duo.

Pantheon - Nic dodać nic ująć.. bardzo silny champion, jedynie może mieć problem z maną jak ci blue ukradną.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Dostaje? Jeszcze wiecej nerfów? Ostatnio dostał :>

UP

Shaco posiadam, w teamfightach malo robi, a jak enemy ma cos w mecie (Lee,Elise) to mnie prawdopodobnie zabije a nie ja jego, jedynie co to splitpushing.

Słaby? Nic nie robi w tf? Wbija na adc i 1hit go nie ma :D

@Up. Składam lodowy młot + guardian angela i jesteś nie do zabicia tak łatwo ;][

Opublikowano

Co do rozmów o Shaco, tutaj zależy jak nim grasz, wiele osób gra tak samo od midgame do lategame nim, lecz w rzeczywistości w Lategame trzeba grać całkiem inaczej, Shaco jest dobrym splitpusherem, bardzo szybko jest w stanie przepchać linię. Do TFów średnio się nadaje, jako Assasin ma za zadanie wskoczyć, zabić jeden cel i uciec, dlatego trzeba czekać aż team zainicjuje by zrobić siekę. Wymaga ogrania, by skutecznie counterjunglować.

Z tego co widzę to nie masz Pantheona który jest bardzo mocny, dzięki ultowi może gankować szybko linię, pomimo zmian które otrzymał, poza tym zadaje całkiem spory Damage i dzięki pasywowi dużo zyskuje na jungli bądź też na solo linii.

Dodatkowo nie widzę Fiddlesticka, bardzo dobre ganki jeżeli dobrze rozegrasz, lifesteal z W przez co na pewnym poziomie umiejętności będziesz sobie po prostu stał i junglował nie tracąc HP, Q to fear, po zmianach ludzie nie wiedzieli jak nim grać, ale kilka gier i już wiadomo kiedy używać Q, jego E to silence który dobrze rzucony może mieć gigantyczny zasięg, jeżeli jest tylko 2 przeciwników, większość obrażeń zostanie rozdanych między tą dwójką, ult to kwintesencja gankowania, gigantyczny damage, plus doskok po wycastowaniu. dobrze użyty potrafi zniszczyć przeciwnika, problem w tym że łatwo go zwalić przez swój czas castowania.

Karma, osobiście jej nie mam, ale kilka razy widziałem jak grała, ilość CC'ków bardzo jej pomaga przy gankach, dodatkowo ma tarczkę i dosyć duży DPS przez co może siedzieć na jungli.

Przed nerfem mógłbym polecić ci Sorakę, lecz obrażenia jej Q teraz są mniejsze przez co ma ona gorszy waveclear niż przed nerfem.

Taric, kilka razy widziałem Tarica w jungli, jedni grali nim lepiej od drugich, nie wiem co ma w sobie dobrego, niby support, aczkolwiek popsuty, chociaż ma tam jakiś damage ze swojej aury i może siebie leczyć za pokaźną ilość HP, aczkolwiek jego ult jest bezsensowny, a jego ganki muszą zaczynać się od użycia swojego jedynego CC, no chyba że przeciwnik to warzywo, co się rzadko kiedy zdarza.

Opublikowano

Jeśli co do nidalee nić nie zmienią, to według mnie wyladuje w jungli na LCS jak i na normalnej grze raz na jakiś czas. Q z (R+w) robi swietny gank + ogromny dmg, 

R od 1 lvl jak ult karmy to bedzie duza przewaga w jungli, Q = steal, dmg na tygrysku na 3 lvl bedzie miala ogromne dmg do ganka i w jungli. Zdecydownanie widze ja w jungli, zwlaszcza jej W na normal postaci, mozna ladnie minowac jungle enemy, tworzyc sobie wizje sekundową. Do tego jeszcze heal, dlugi jungling, wyskoie dmg, w miaWe mocne ganki + harras z jungli na linie z Q.

10732745374541468291.png

Opublikowano

Kha'Zix nadal viable po tym nerfie?

Nidalke zobaczę, ale póki co reworka nie ma, wiec kupa.

Maokai'a nie chce, Shaco mam jak już pisałem.

Opublikowano

Malphite, Maokai, Kha'Zix, Fiddlestick, LeeSin, Elise, Vi.

Wydaje mi się, że Fiddle jest dobry, ciekawe tf można zrobić na ulti. @Jeesup napisał więcej o tym, więc nie będę rozpisywać się.

Kiedyś widziałam w jungli Oriannę albo duet Master + Sona.

Opublikowano

LeeSin, jak dla mnie miazga na każdą linię w szczególności jungla :)

Nocturn, jego ult niszczy, fear, szybsze ataki, tarcza bardzo polecam

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Lee Sina mam, ale szukam czegos nowego ;p

Nocturne, meh.

Fiddla kupiłem, mam problemy z maną jak blue nie ma ;p

Opublikowano

Polecam Nautiliusa sam nim gra bombowo gra się w jungli mimo że nie ma dużego dmg bardzo przyjemna postać ;)

43912984399041166371.jpg

Opublikowano

Zac jest fajnym junglerem. Nie ma many, przez co zawsze może oddać blue. Ma spory dmg i łatwo nim "strolować" kogoś.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Maokai jest zbyt utility , nawet nie kupuj. @1361622928-U485574.pngNotepad zac nie jest grywalną postacią jego grywalnosci nie ma od dawna grałem na każdym poziomie i obecnie zac nie jest aktywny.

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...