Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kod źródłowy sprawdzania pliku poprzez patcher

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy posiadacie owy kod i czy udostępnilibyście? Ten kod polegać miałby aby sprawdzał tylko nazwe pliku bez patrzenia na wagę, czy macie może jakiś inny sposób z którym byście się podzielili.

Opublikowano

zbieraj hash md5 plikow i go porownuj

Czy ja gdzieś napisałem, że ja potrzebuje kod z hash? Chce kod aby sprawdzał samą nazwe...

Opublikowano

macie może jakiś inny sposób z którym byście się podzielili.

Czy ja gdzieś napisałem, że ja potrzebuje kod z hash? Chce kod aby sprawdzał samą nazwe...

jak czytam co piszesz to sam nie wiem czego chcesz.

sprawdzanie nazwy pliku w c# warto zrobic we wbudowanym module IO obslugujacym pliki.

1. patcher zbiera nazwy do pliku(ew. korzysta z index)

2. laczy sie i sprawdza zawartosc indexu z serwera z zawartoscia z index klienta

no, i tyle.

Opublikowano

jak czytam co piszesz to sam nie wiem czego chcesz.

sprawdzanie nazwy pliku w c# warto zrobic we wbudowanym module IO obslugujacym pliki.

2. laczy sie i sprawdza zawartosc indexu z serwera z zawartoscia z index klienta

no, i tyle.

hashem zazwyaczaj porównuje sobie wage pliku, a ja chce aby sprawdzal sama nazwe omijajac wage(zawartosc)

Opublikowano

zaindeksuj pliki w tablicach i mozesz je dopobierac jesli ich nie ma, ewentualnie mozesz jeszcze file.delete tych ktorych ma nie byc ;)

Opublikowano

napisałeś mi jak zrobić najprostrzego patchera, a mi nie teorie trzeba a żródło

trzeba ci źródło? rusz dupsko i napisz, masz kocepcję. przydatne rzeczy dla c#

foreach // zapętl pliki w katalogu

BitConverter.ToString(md5.ComputeHash(plik)).Replace("-","").ToLower(); // wyrzuca md5

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...