Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Okulary przeciwsłoneczne dla krótkowidza

Nystory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Jestem krótkowidzem, mam szkła -4 dioptrie. Jest słońce, a ja nie mogę nosić zwykłych ciemnych okularów, bo muszę nosić swoje okulary, żeby dobrze widzieć. Tu moje pytanie: czy możliwe jest zrobienie okularów korekcyjnych, takich na moją wadę wzroku, ale z ciemnymi szkłami? Ile takie coś kosztuje?

1387126731-U1018598.png

Opublikowano

oczywiscie ze tak. Kosztuje w zaleznosci jakie oprawki wezmiesz, przejdź się do vission express i tam mozesz sobie dobrac okulary i przy okazji zrobic darmowe badanie wzroku przy zakupie okularow.

Opublikowano

soczewki sobie zalatw.....

Wcale nie są bardziej lepsze od okularów, i słyszę to od wielu osób.

Opublikowano

Hej. Jestem krótkowidzem, mam szkła -4 dioptrie. Jest słońce, a ja nie mogę nosić zwykłych ciemnych okularów, bo muszę nosić swoje okulary, żeby dobrze widzieć. Tu moje pytanie: czy możliwe jest zrobienie okularów korekcyjnych, takich na moją wadę wzroku, ale z ciemnymi szkłami? Ile takie coś kosztuje?

Tak, takie coś jest możliwe. Mój znajomy ma wadę i ma specjalne przyciemniane szkła. Nie wiem dokładnie ile za to płacił, ale nie był to zbyt tani interes.

Opublikowano

soczewki sobie zalatw.....

nosze soczewki kontaktowe od 2,5 lat, da sie z nimi funkcjonowac ale nie jest to rzecz, którą można uznać za przyjemną. Po 7-8 godzinach oczy są suche i jedyne o czym myślisz to żeby je zdjąć.

Opublikowano

Znajoma zapłaciła za swoje przeciwsłoneczne (oczywiście korekcyjne) 260 zł.
Polecam odwiedzić małe zakłady, sieciówki są zawsze droższe.

f.png

Opublikowano

nosze soczewki kontaktowe od 2,5 lat, da sie z nimi funkcjonowac ale nie jest to rzecz, którą można uznać za przyjemną. Po 7-8 godzinach oczy są suche i jedyne o czym myślisz to żeby je zdjąć.

Jak się ma do dupy soczewki to tak jest.

Ja mam miesięczne i praktycznie wogóle nie czuje że je mam, noszę je nawet 15godzin, czasem poczuje jak nie mrugnę z kilkanaście sekund więc to jest dobra opcja.

Jest taka możliwość w wiekszości takich sklepach jak vision express 

sstwc.jpg

Opublikowano

też mam miesięczne i nic nie czuje zaplacilem za nie 500 zl ale spokojnie do 20 godzin moge je nosic.

Zapłacić za parę soczewek miesięcznych 500 zł to trzeba być albo debilem albo bogatym chujkiem, który kupił te soczewki pozlacane.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

też mam miesięczne i nic nie czuje zaplacilem za nie 500 zl ale spokojnie do 20 godzin moge je nosic.

hehe ja za 3 sztuki do jednego oka place 70zl :D

sstwc.jpg

Opublikowano

Jak się ma do dupy soczewki to tak jest.

Ja mam miesięczne i praktycznie wogóle nie czuje że je mam, noszę je nawet 15godzin, czasem poczuje jak nie mrugnę z kilkanaście sekund więc to jest dobra opcja.

Jest taka możliwość w wiekszości takich sklepach jak vision express 

Noszę soczewki AirOptix Night&Day (droższe niż przeciętne), teoretycznie da się w nich nawet spać.. mimo to ja po tych 8 godzinach już czuje zmęczenie i suchość oczu. Stosowałem też krople do oczu ale to nie wiele daje. Dla jednego soczewki mogą być bardzo uciążliwe, a dla drugiego w ogóle i to jest normalne ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...