Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

explorer.exe - Po co mi to? :PP

Gość RakNieBoRak

Pytanie

Opublikowano

Siemanko, jest problem chodzi o oto że explorer.exe zżera mój procesor\ram. Zobaczcie sami. Gdy wyłączam go nic się nie dzieje ... 

06034805968015513785.png

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Eksplorator (nazwa pliku explorer.exe) jest domyślną powłoką systemu operacyjnego Windows. Powłoka pokazuje ikony na pulpicie, a także pasek zadań. Explorer.exe to bardzo ważny plik systemowy. Jego brak (w przypadku niedoświadczonych użytkowników) może doprowadzić do unieruchomienia systemu i konieczności reinstalacji.

Opublikowano

Nie jestem pewien, ale o ile dobrze się orientuję ten proces odpowiada za pulpit lub ogólnie za interfejs. ;)

Jak go wyłączam to nie mam żadnego problemu :P To taka ciekawostka :)

Opublikowano

Na 99% jest to infekcja. Exploer.exe powinien występować w 1 lub maksymalnie dwóch procesach. *32 pokazuje, że program prawdopodobnie ładuje się z innej lokalizacji niż systemowej. DnaloPub sprwadzi logi, a @upy nie piszcie pierdół, żeby usuwać ręcznie te pliki..

Opublikowano

Nie jestem pewien, ale o ile dobrze się orientuję ten proces odpowiada za pulpit lub ogólnie za interfejs. ;)

Opublikowano

Jak go wyłączam to nie mam żadnego problemu :P To taka ciekawostka :)

Dziwne z moich doświadczeń wynika, że nie da się go wyłączyć, ale dużo osób za pomocą specjalnych programów wyłącza go na czas grania w różne gry. Dodaję to dodatkową moc obliczeniową. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...