Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy ta maszyna uciągnie tyle slotów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wylicz sobie na slot ok ~150 / 125 mb ramu . Biorąc pod uwage 150 ramu na gracza wychodzi Ci 27gb ramu zużycia przy 3 serwerach po 60 slotów + serwer. 

Co do 80 już bym się wachał zależy od pluginów.

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Pociągnie 3 serwery. 32GB RAM to wystarczająca ilość. Do tego przepustowość łącza jest dobra. Na TS'a może Ci braknąć. Wszystko zależy od tego, jakie pluginy wgrasz na serwer (ile będą zajmować itp...)

534721413388468938793.jpeg

Opublikowano

Czyli pociagnie 3 serwery po 80 slotów bez ts3, tak? Co do pluginow, to najciezsze chyba beda na survivalu (najciezsze to: skript,skript plus, skaddonlib, wildskript i costam tez z skryptem +backpacks+mcmmo) a na reszcie serwerow lekkie raczej, survival z wyzej wymienionymi pluginami stoi na.maszynie 4gb i przy 25-32 osobach nie ma lagow.

Ps. @up reklama serwera ;D

Opublikowano

Spokojnie da rade, ale przy uruchamianiu serwer użyj od -Xms32M do -XmxLiczbaM ilu już uważasz :)

Czyli pobieram od 32mb ramu do liczby x jaką ustawisz :)

ps. up ciiii :)

aaaaaaaa bym zapomniał , nie używaj tych chorych skryptów uruchamiających z milionem flag javy które tylko pogarszają serwer :P

2w6ic6t.png

Opublikowano

Już nie :)

Miałem na SDC 3 takie właśnie maszyny, ale jest mega podatny na DDOS ( support mają bardzo dobry, od mojego opiekuna miałem co jakiś czas telefonu z zapytaniem czy jestem zadowolony, jakie promocje, itd... )

Ale po DDOSach nawet nie na mnie lagi odczuwałem i podjąłem decyzje o migracji serwera :)

2w6ic6t.png

Opublikowano

Dadzą radę tylko weź pod uwagę żeby wszystko pod mysql podpiąć :)

Opublikowano

Spokojnie pociągnie Ci ~80 slotów na 3 serwerach bez jakichkolwiek lagów. Co do ts'a to nie wpowiadam się bo się na tym nie znam.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Moim zdaniem powinno dać radę.Zależy też ile będą ci pluginy zajmowały oraz jak dużo ludzi będzie wbijać.

Pomogłem? Daj Like! :D

Z Poważaniem

MatrixPL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...