Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy projekt z gildiami jest dobry?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
                     ~Projekt GILDIE~

Robiony od graczy dla graczy.

Projekt polega na zjednoczeniu się użytkowników MPCforum. Tworząc nowy projekt java( plugin ) dla serwerów minecraft na wersję 1.7.9

Po co ? Dlaczego ?

Jest to czyność grupowa, w której prace wykonuje grupa ludzi, a nie jeden osobnik. Przez pracę wspólną - każdy poznaje siebie  lepiej. Projekt ma na celu zjednoczenie wszystkich użytkowników i poznanie ich od różnych stron.

Projekt ( Plugin )

Aby praca nie była krótka dajemy coś z wyższej półki.

Wtyczka ( Plugin ) na gildie.

Bardzo trudno go zdobyć, ale jeśli jest okazja dostać plugin - to niestety nie za darmo. Plugin musi być jak najbardziej rozbudowany. Tak jak na tych lepszych serwerach typu mc*c, s*kf, x*rafters itp. Wtyczka ( plugin ) zostanie udostępniony wszystkim użytkownikom MPCforum.

Chętni w pomocy ?

Jeżeli jesteś chętny na takowy projekt to musisz spełniać kilka warunków między innymi:

- Mikrofon (Komunikacja, pisanie nie jest zbyt przyjemne)

- TeamSpeak 3 lub takowy Skype (najlepiej jak będzie teamspeak)

- Doświadczenie - malutkie, nie musi być spore, każdy ma prawo uczestniczyć w projekcie. Jak Ci mniejsi programiści i jak Ci więksi. 

Kontakt - SKYPE, TEAMSPEAK3, GG

Skype - najlepiej jak każdy zaprosi(mnie) >  wojciech.becella2

TeamSpeak 3 (40 slotów, ważny miesiąć) - Kanał ~ Projekt GILDIE ~ hasło: 123   IP TEAMSPEAK: 80.72.41.100:8128

GG: 50151980

Zapisy do projektu

Najlepiej jak kandydat będzie na TeamSpeak - z przed nickiem [PROJEKT]

Lub zaprosi na Skype. Także proszę pisać przy zapraszaniu PROJEKT GILDIE nick..

Pozdrawiam! :)

Opublikowano

@up Dzięki ! Też myślę, że projekt wypali ! :) Proszę składać podania do projektu, bo zaledwie są 3 osoby :( 

Opublikowano

Też trzymam kciuki, chętnie wziął bym udział tylko ja się dopiero uczę pisać :), a czy będziecie udst, ten plug-in czy coś

Zapraszam na serwer proGuilds!

Startujemy już wkrótce!

KLIK!

Opublikowano

Tylko 3 pytanie:
1). Po co i tak przyjdzie gimbus i powie napiszę lepszy w skript.
2). Komuś się po przewraca w głowie i zajebie kod?
3). Jest już openguild który może jest małym pluginem ale jest ciągle rozwijany!.

Opublikowano

Tylko 3 pytanie:

1). Po co i tak przyjdzie gimbus i powie napiszę lepszy w skript.

2). Komuś się po przewraca w głowie i zajebie kod?

3). Jest już openguild który może jest małym pluginem ale jest ciągle rozwijany!.

W ogóle nie czytałeś tematu ?

1. Nie skrypt, ale plugin. Plugin ma być taki jak na tych dobrych serwerach, czyli nie da się pobić już więcej możliwości.

2. Nie nie zajebie, dlaczego ? Bo każdy uczestnik projektu będzie miał ten sam...

3. Projekt ma na celu zjednoczeniu użytkowników i poznaniu się lepiej, a nie rywalizacji kto ma jaki plugin/skrypt

Też trzymam kciuki, chętnie wziął bym udział tylko ja się dopiero uczę pisać  :), a czy będziecie udst, ten plug-in czy coś 

Dzięki wielkie! :) Uczysz się ? Dojdź do nas, pisałem - każdy może dojść i ten mały programista i ten duży! :) 

Tak - plugin zostanie udostępniony WSZYSTKIM UŻYTKOWNIKOM MPCforum.

Opublikowano

@Autor

Siemka!

Wiecie, z chęcią zapiszę się do projektu - napisałem Ci już wiadomość Micku.

Nie jestem zaawansowanym programistą i zapewne wiele muszę się jeszcze nauczyć, ale chciałbym wam pomóc i nauczyć się od was czegoś :)

Ts'a mam już zapisanego.

Pozostaje mi na was czekać lub czekać na Twoją odpowiedź!

@Temat

Pomysł bardzo fajny.

Przynajmniej to jakaś inicjatywa MPCforum i to użytkowników, a nie Mentorów! xD

Naprawdę, pochwalam.

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@up Zawsze masz konstruktywne opinie, aż miło Mi się je czyta, weź idź na jakiegoś redaktora do Minecrafta.

@topic Fajne, lecz pewnie to bedzie tak że ktoś bedzie pisać, a reszta tylko patrzeć bo nie beda wiedziec co sie dzieje w kodzie ;) Nie lepiej inna inicjatywe zrobic? Jakiś inny plugin ? Gildie już się przejadają.

10732745374541468291.png

Opublikowano

W ogóle nie czytałeś tematu ?

1. Nie skrypt, ale plugin. Plugin ma być taki jak na tych dobrych serwerach, czyli nie da się pobić już więcej możliwości.

2. Nie nie zajebie, dlaczego ? Bo każdy uczestnik projektu będzie miał ten sam...

3. Projekt ma na celu zjednoczeniu użytkowników i poznaniu się lepiej, a nie rywalizacji kto ma jaki plugin/skrypt

Dzięki wielkie! :) Uczysz się ? Dojdź do nas, pisałem - każdy może dojść i ten mały programista i ten duży! :) 

Tak - plugin zostanie udostępniony WSZYSTKIM UŻYTKOWNIKOM MPCforum.

Zjednoczenie użytkowników MPC? Nie wiem co ćpałeś, ale nie bierz tego więcej. Na MPC jest kilkaset tysięcy użytkowników, w dziale Minecraft jest kilka/kilkanaście tysięcy. Pracę przy pluginie podjęło by max 15 osób, bo inni wolą sami pisać etc. Mogło by też być tak, że jakiś gimbus albo KoMaR by dodał do pluginu /opme czy tam /meop i po serwerze zostanie odcinek zgrieffuj z komarem xD

Więc jakoś nie wydaje mi się, żeby to sie udało.

tenor.gif

Opublikowano

@TeZo Nie rozumiesz powołania tematu. Ma chodzić o :

- zabawę,

- poznanie się na wzajem,

- poznanie nowych cech znajomego,

- współpracę,

- zjednoczenie swoich umiejętności w grupie

Opublikowano

@UpUp

O co Ci chodzi?

Sama inicjatywa już coś mówi.

Siedziałem troszeczkę na Ts'ie i powiem, że nawet dużo ludzi się zachęciło.

Nieważne, czy kilku czy nie, ale zawsze coś.

Zauważ, że później to użytkownicy MPCforum.pl będą nam/im (Jeżeli mnie wywalą za coś), że zrobiliśmy/li taki plugin. MPC zyska na tym też prestiż, ponieważ plugin znajdzie swoje 5 minut na całej arenie pluginów.

Mam szczerą nadzieję, że projekt się uda.

Nie należę do osób, które lubią się łatwo poddawać. Nie wiem jak reszta ekipy, ale mam nadzieje, że są przynajmniej podobni do mnie :) (Tylko pod względem poddawania się)

@xMruczek

Dziękuję Ci za pochlebstwo.

W ekipie mentorów byłem w redakcji, lecz zostałem wyrzucony z powodu mojego "zachowania".

Szczerze to chciałbym nim być, ponieważ lubie pisać.

Wolałbym wrócić do mentorów, ale za ostrzeżenia, które dostałem raczej do nich nie wrócę..

W każdym razie już sama myśl o tym, że będę pisać poradniki i artykuły napawa mnie ochotą do dalszego pisania i otuchą, że tego nie porzucę.

PS: Jeżeli ktoś ma sprawę, to z chęcią napiszę do jego pluginu opis/poradnik. Lubię pisać, więc na 90% się zgodzę :) Jakbyś czegoś potrzebował, pisz :)

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

No możesz napisać na skype, dodam coś od Siebie jak będzie można ;)

Skype wysłałem na pw.

10732745374541468291.png

Opublikowano

Zapisy do projektu

Najlepiej jak kandydat będzie na TeamSpeak - z przed nickiem [PROJEKT]
Lub zaprosi na Skype. Także proszę pisać przy zapraszaniu PROJEKT GILDIE nick..

To ; ) Pozdrawiam, i  zapraszam innych do zapisów ! Spróbujcie swoich sił!

Opublikowano

@Reski

Wystarczy, że wbijesz na serwer Ts2 podany w głównym poście i poczekasz na Micka, który dość często jest na serwerze.

On doda Cię do ekipy i gotowe :)

Z chęcią zapraszam.

Im nas więcej tym lepszy plugin możemy napisać!

Jeszcze raz zapraszam do projektu wszystkich programistów, zaawansowanych i tych niezaawansowanych!

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Byłem na tsie, ale nikogo nie zastałem, najwyżej zapisze się do was innym razem :D

//Co do projektu, to dobra inicjatywa z twojej/waszej strony, chyba wiele osób skorzysta z takiego pluginu :)

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Pomysł super, mam nadzieję że wszystko się uda, projekt wystartuje i już niedługo zobaczymy co przygotujecie :)

// I tak zawsze znajdzie się ktoś kto ściągnie gotowca i podpisze się "Autorski PLUGIN by ...." to już zawsze tak będzie. Takie małe pytanie odnośnie projektu. Czy kod będzie udostępniony czy tylko dla tych co pomagają? Jak dla tych drugich to czy projekt (plugin) nie będzie sprzedawany osobą mniej zapoznanym z forum?

(...)Publiczny to znaczy publiczny, aczkolwiek w takich kwestiach pytajcie się Micka, ponieważ nie jestem zbytnio w takie sprawy wtajemniczony :D(...)

Wiem że publiczny ale to akurat jest nawet często spotykane. Dla przykładu: Plugin będzie już na forum wszystko super każdy kto chce go pobiera, nagle ktoś go pobiera [ jeżeli jest kod ] to usuwa wzmianki o "publicznym pluginie" i podpisuje się jako autor. Jak jest trochę obeznany to przynajmniej te texty itp pozmienia w kodzie, po czym wstawi go na swój serwer podszywając się pod autora. Może być gorzej jeżeli sprzeda takowy plugin... . 
Osobiście sam czekam na rozpoczęcie prac i myślę czy by nie pomóc w wakacje.

Opublikowano

@xofik982

Nie sądzę, żeby tak było..

Publiczny to znaczy publiczny, aczkolwiek w takich kwestiach pytajcie się Micka, ponieważ nie jestem zbytnio w takie sprawy wtajemniczony :D

@Serip

Jak coś, to mógłbym Ci podać Skype'a Micka.

W jakiej formie chciałbyś tą wiadomość?

Jutro na Ts'ie (Będę tak od 15:00 na Ts'ie.), czy na tym forum poprzez prywatną wiadomość?

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@

Pisz na forum, bo jestem tutaj zawsze.

Pytanie. Ile już macie osób w ekipie?

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Plugin zostanie udostępniony wszystkim użytkownikom MPCforum.

Mój skype jest podany w 

Kontakt - SKYPE, TEAMSPEAK3, GG

Jak komuś się nie chce szukać to proszę:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...