Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! :)

Jestem nowy na tym forum, a to mój pierwszy poradnik. Będzie on dotyczył robienia - ściągania skina hd. Czyli skina w którym mamy więcej pikseli.

Co robimy po kolei?

Wchodzimy na stronę : http://minecrack.fr.nf/mc/tools.php?lang=eng

Wrzucamy dowolnego skina z naszego urządzenia i konwertujemy najlepiej 512x256. Następnie zapisujemy go i otwieramy za pomocą dowolnego edytora. Np. paint, gimp.

I GOTOWE!

Jeśli chcecie więcej na ten temat to wbijcie na yt: LuckyManx tam macie poradniki do tego i gotowe skiny.

x

Opublikowano

Przed wstawieniem pierwszego poradnika warto jest przejrzeć inne, by sprawdzić czego Ci brakuje. W Twoim przypadku nie ma zdjęć ani kolorystyki, zatem estetyka leży. Jeżeli natomiast chciałeś zareklamować swój kanał, to mogłeś to zamieścić w odpowiednim dziale.

→ Przenieś się do lepszego świata!

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngmaciejgplay567

Nie musisz tego robić, fakt większość skinów będzie wyglądać marnie, lecz niektóre będą wyglądać znacznie lepiej :) Poradnik fajny, myślałem, że sam muszę się pofatygować i robić męczące skiny, o tym nie wiedziałem. Ale póki co nie skorzystam, bo mój aktualny skin wygląda znacznie lepiej niż po przeróbce w HD.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...