Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Własny serwer multiplayer

Gość Andrzej_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam zamiar stworzyć serwer minecraft. Problem tkwi w tym że nie mam pojęcia jak zrobić aby inni gracze mogli grać...

Tworzyłem na no-ip ale bez skutku....

Pomoże ktoś??

PS. Nie chce hamachi ;P

Opublikowano

Więc tak wejdź na twoją przeglądarkę i napisz :

www.fiberhost.pl

2. Zarejestruj się na tej stronie .

3. Naciśnij " Zamów swój serwer " .

4. I wybierasz swój pakiet , " Jeżeli masz wątpliwości to wypróbuj serwer testowy na 2 godziny " .

5. Jak już zakupiłeś swój serwer to wchodzisz zakładkę " Moje serwery " i wchodzisz na twój który wykupiłeś i klikasz " Zarządzaj " i go konfigurujesz .

Opublikowano

up

Nie chce mieć dedykowanego. Kolega zrobił sam mówił że na własnym routerze ale nwm jak oczekuję na jakąś pomoc...

Opublikowano

1 - możesz kupić coś najtańszego na kilka slot na fiberhoscie/craftserve

2 - możesz postawić serwer na swoim komputerze (nie wiem dlaczego, potocznie nazywa się to stawianiem serwera "na routerze", lol)

3 - możesz użyć minecraft realms

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Opublikowano

Nie radzę ci stawiać serwerów na własnym komputerze bo to nie ma sensu . Bez dobrego kompa i neta nic nie zrobisz ..

Opublikowano

@up potwierdzam fiberhost.pl to dobry hosting i znajdziesz tam rozne pakiety ktore mozesz wybrac do malego serwera np chest i sand

Na routerze nie rob bo lagi

Opublikowano

Ludzie.. moze on chce "postawić" serwer dla kilku znajomych....

ogll nie wazne czy masz zmienne (neostrada) IP, ale czy masz ZEWNĘTRZNY adres IP tzw "publiczny".

Przekierowanie portow to latwiznA, na necie masz wiele tutkow.

Jezeli chcesz stworzyc serwer dla ludu - musisz miec dobrego neta i kompa. 1mb uploadu starczy na ok 12 slotow (128 kbps = 1 mb)

Proszę o zdjęcie tych %. Dziękuję.

Nowicjusz
Opublikowano

Na wlasnym kompie chcesz miec serwer?! Malo kto bedzie gral chyba ze masz komputer 64gb ram i bedzie on pracowal 24/7...

Pomoglem? Like!

Serwer MC 1.7.2      Sb.IronGame.PL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...