Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak prawidłowo edytować pliki msm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy mógłby ktoś podać link albo wytłumaczyć jak edytować prawidłowo pliki .msm w root, by prawidłowo działa reszta czyli kostiumy, zbrojki itd ;)

Opublikowano

Jeżeli chodzi o zbroje,to nazwy możesz zmieniać,lvl itp w item_proto w localu,ale musisz pierw wypakować File archiverem go.

7427_12_01_12_3_38_18.png

Opublikowano

O boże co za nolife, jak jesteście newbie to się nie odzywajcie... chodzi o ShapeIndex etc

PS.report za off topic.

Opublikowano

Mhm widzę że nie wiesz co znaczy No life I w twoim pytaniu

Witam, czy mógłby ktoś podać link albo wytłumaczyć jak edytować prawidłowo pliki .msm w root, by prawidłowo działa reszta czyli kostiumy, zbrojki itd ;)

JAK EDYTOWAĆ PLIKI .MSM

To ci jasno piszę że Notatnikiem... jak oco innego ci chodziło to buś rozbudował pytanie.

sygnav1jp_swaener.jpg

Opublikowano

Jeżeli chodzi o zbroje,to nazwy możesz zmieniać,lvl itp w item_proto w localu,ale musisz pierw wypakować File archiverem go.

Co za kutas! Iebany nabijacz postow.

#topic

Tutaj masz ladnie opisanr (i nie tylko o zbrojach), z tego kiedys sie nauczylem, wiec polecam.

http://www.mpcforum.pl/topic/580343-megatut-jak-poprawnie-dodac-zbroje-bronie-i-moby-na-serwerclient/

:)

Opublikowano

Co za kutas! Iebany nabijacz postow.

#topic

Tutaj masz ladnie opisanr (i nie tylko o zbrojach), z tego kiedys sie nauczylem, wiec polecam.

http://www.mpcforum.pl/topic/580343-megatut-jak-poprawnie-dodac-zbroje-bronie-i-moby-na-serwerclient/

:)

Nabijacz postów,staram się pomagać tylko,więc hamuj emocje kolego,warn leci. :*

Opublikowano

O taką odpowiedź chodziło, lajk ;)

A idioto, chyba wszystko co w kliencie, wszelkie wpisy to czym edytujesz?Paintem?! Pozdro 600 :)

Pomoc?Ty sie naucz sam bo nic nie potrafisz...... takie odpowiedzi to jeden spam

Opublikowano

Nabijacz postów,staram się pomagać tylko,więc hamuj emocje kolego,warn leci. :*

Nieeee :v co z tym forum sie dzieje, coraz mlodsi..

Przeczytaj temat (dokladnie) i swoja odpowiedz, zauwazasz cos?

Opublikowano

Nieeee :v co z tym forum sie dzieje, coraz mlodsi..

Przeczytaj temat (dokladnie) i swoja odpowiedz, zauwazasz cos?

Po pierwszę,zważaj na słowa,to Ty jak dziecko zacząłeś mnie obrażać,po drugie,to nie moja wina że osoba która zakładała ten post,nie potrafiła napisać że chodzi mu o tekstury,fragment " jak edytować prawidłowo pliki .msm w root, by prawidłowo działa reszta czyli kostiumy, zbrojki itd'' Jasno mu odpowiedziałem na to pytanie,to tyle z mojej strony,koniec tematu.

Opublikowano

Gówno, , jakbyś nie wiedział, że ten plik odpowiada za prawidłowe wyświetlanie się tekstur, a ty pierdolisz o locale z item proto i tłumaczysz, że tam się edytuje poziom, nazwe etc... po jakiego mi to jak to nie wnosi nic do tematu.Poziom twojej wiedzy na temat metka jest znikomy i poczułem się urażony, takie rzeczy to newbie wiedzą ;)

Opublikowano

Po pierwszę,zważaj na słowa,to Ty jak dziecko zacząłeś mnie obrażać,po drugie,to nie moja wina że osoba która zakładała ten post,nie potrafiła napisać że chodzi mu o tekstury,fragment " jak edytować prawidłowo pliki .msm w root, by prawidłowo działa reszta czyli kostiumy, zbrojki itd'' Jasno mu odpowiedziałem na to pytanie,to tyle z mojej strony,koniec tematu.

Ogarnij się lapsie bo plagiatujesz prawdziwego Mizune oraz jesteś na tyle ułomny, że nie znasz podstaw, już nie wspomnę o posiadaniu mózgu.

ShapeIndex musi mieć wartość value3

Model musi się zgadzać z nazwą pliku gr2

SourceSkin musi się zgadzać z nazwą tekstury przypisaną do modelu gr2

TargetSkin musi się zgadzać z nazwą tekstury którą chcesz wyświetlać w grze.

0LsM05U.png

Opublikowano

Group ShapeDataXX powinna iść w kolejności?

Tak, tylko nie zapomnij dodać odpowiedniej wartości ShapeDataCount

Przykład:

Mam ShapeData0, 1, 2, 3

Więc w ShapeDataCount podaje wartość 4 (liczymy razem z zerem)

0LsM05U.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...