Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fishu

snouix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Mam kilka pytan odnosnie ryby. Jak Fizz sprawuje sie w dzisiejszej mecie? Jak radzi sobie z bruiserami, tankami? Czy jest warty mainowania/masterowania? Czy da sie cos ugrac (nawet wygrac linie) gdy nadzieje sie na kontre?

g2cXXGD.png

Opublikowano

Na 3 poziomie first blood i potem snowball, bardzo dobrze się sprawuje, na tanków void staff i też padają. Umiejętności gracza > kontra. Kontry nie istnieją, liczą się umiejętności, buildy, wiedza o grze i taktyka.

Opublikowano

Powiem Ci, że tak.

Jak sie na uczysz to wygrasz nawet na kontre pana z dużą książką (ryze dla tych do nie wiedzą. xD) lecz dla mnie to już nic. Wiem jak sie zachować jak on stara sie coś zrobić.

Najlepszym sposobem jest schodzenie z lini i pomaganie innym, fizo to typowy snowball. Złapie kille to go nie zajebiesz (ew. 5vs1 ale na 100% nie wyjdziesz z tego bez fraga xD).

@edit. 69 post <3

Opublikowano

Fizz jest w mecie,można powiedzieć że jest mobilny a do tego ma dmg z dupy.

W team fight'cie można powiedzieć że gorzej sobie radzi z tankami,ale łatwo może zburstować ADC czy midlera ułatwiając walkę.

Co do mainowania to zależy w jakiej grasz dywizji-czasami jest banowany,a czasami biorą na niego kontry przez co możesz mieć ciężko w early(nie podejdziesz do farmy bo walczysz melee).

Opublikowano

Powiem Ci, że tak.

Jak sie na uczysz to wygrasz nawet na kontre pana z dużą książką (ryze dla tych do nie wiedzą. xD) lecz dla mnie to już nic. Wiem jak sie zachować jak on stara sie coś zrobić.

Najlepszym sposobem jest schodzenie z lini i pomaganie innym, fizo to typowy snowball. Złapie kille to go nie zajebiesz (ew. 5vs1 ale na 100% nie wyjdziesz z tego bez fraga xD).

@edit. 69 post <3

ryze kontra tylko do 6, po 6 ryze jest insta martwy

Fizz jest w mecie,można powiedzieć że jest mobilny a do tego ma dmg z dupy.

W team fight'cie można powiedzieć że gorzej sobie radzi z tankami,ale łatwo może zburstować ADC czy midlera ułatwiając walkę.

Co do mainowania to zależy w jakiej grasz dywizji-czasami jest banowany,a czasami biorą na niego kontry przez co możesz mieć ciężko w early(nie podejdziesz do farmy bo walczysz melee).

istnieje taka postac, nazywa sie leblanc ktora burstuje ludzi szybciej i moze to zrobic ponownie w late za 15/20 sekund, dlatego fizz jest slaby bo bez ulta nic nie zrobisz

fizz jest ok, lecz w late polega na zburstwaniu carry i ucieczce/ ew. dobijaniu kogos jak masz dobra inicjacje, bo bez ulta nie zburstuje 

na tankow jest bardzo dobry, dzieki jego w

Opublikowano

Nie mainuj go, nie warto. Co do mechaniki, potrafi zadać pojedyńczy dmg, lecz nie zdoła rozwalić kilku "doswiadczonych" osób.

Potrafi rozwalić wszystko, w walce 1v1 lecz, nie zapominaj, że to gra zespołowa.Dobry na niskie dywizje.

Tell me more, Diamond.

Fizz może zrobić nawet pentę, po prostu trzeba umieć dobrze to rozegrać. Unika większości ultimate'ów, tj. Cait, Karthus i więcej. Ma spory DMG od 6 ze swoją rybką, do tego burst, także moim zdaniem opłaca się go brać. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Fizz może zrobić nawet pentę, po prostu trzeba umieć dobrze to rozegrać.

W sumie to racja, nie wiele postaci może zrobić pente. Przecież taką syndrą nie da sie wbić penty, bo tylko fizz może to zrobić

Opublikowano

Tell me more, Diamond.

Fizz może zrobić nawet pentę, po prostu trzeba umieć dobrze to rozegrać. Unika większości ultimate'ów, tj. Cait, Karthus i więcej. Ma spory DMG od 6 ze swoją rybką, do tego burst, także moim zdaniem opłaca się go brać.

Unikanie ulta karthusa chciałbym to zobaczyć.

Co do fizza to z chęcią ci go polecam gold/Silver łatwo nim wygrasz linie tak tylko linie bo reszta twojego teamu pewnie bd feedowac ja zawsze grając fizzem w10min schodziłem na bota po double i potem easy win ale jak masz vayne 0/20 to co zrobisz nic nie zrobisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...