Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kondycja?

Δvy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Jestem Damian, 15 lat, 172 cm wzrostu przy 53 kg.

Mój problem tkwi w ograniczeniu sportu przez górę, nie miałem wf'u przez przeszło 5msc, a kondycje dalej mam sprawną.

Biegam, skaczę, ogólnie staram się uprawiać sport, lecz przez względy zdrowotne nie zawszę mogę.

Czy po ominięciu tych 5msc mogę dalej sprawnie funkcjonować np. na lekcjach wf'u?

Opublikowano

Mam uraz nogi, wywaliłem się ze schodów, dlatego nie mogę uczestniczyć w lekcjach wf'u.

Mimo tego biegam, gram w kosza, a lekarz nic nie mówi :_;

Opublikowano

Jasne, że możesz, czemu nie ? ;-) Po prostu nie nadwyrężaj zbytnio nogi, bo kontuzja może wrócić i wszystko powinno być w porządku. 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do szkoły się tylko chodzi, aby pohasać na wf`ie ;d więc nie nie patrz na to ,że nie ćwiczyłeś przez te 5msc, bo sport to sama radość. -.-

073b5b336753a2ce.png

Rekrut
Opublikowano

Możesz spokojnie ćwiczyć, tylko załatw sobie papier że nie możesz wszystkich ćwiczeń robić (tak aby sobie nie dowalić tej nogi) z resztą lekarz powinien wiedzieć o co chodzi :)

Opublikowano

Najlepiej pójdź do lekarza i zapytaj, czy jeżeli już normalnie funkcjonujesz możesz ćwiczyć na wf. O ile nie będzie przeciwwskazań to po prostu ćwicz, ale pamiętaj, że miałeś kontuzje i możesz pozbawić się ruchu na kolejne miesiące więc bądź uważny. :) mam nadzieje, że chociaż troche Cie nakierowałem

Opublikowano

Jeżeli to był mocny uraz radziłbym stopniowo męczyć noge. Zobacz na yt filmiki z rehabilitacja. Ona wzmocni Ci noge.

Opublikowano

Przechodziles jakąś rehabilitację?

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...