Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

15 komend na serwer dla VIP'a

Pinkie Pie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

|

|

|
|
|
|

|

|

|

|

|

|

|

|

155901402951610763731.png

[::] Wstęp [::]

Hi! C:

w tym poradniku chciałbym przedstawić Wam kilka ciekawych komend oraz funkcjonalności dla rangi VIP'a na nasz serwer.

Poradnik skierowany bardziej do osób które "nie mają weny" na tworzenie vipa. Pamiętajmy - czym więcej takich komend, tym większe zainteresowanie rangą czyli praktycznie większe dochody z serwera ;)

[::] Lista komend z opisami i uprawnieniami [::]

/hat - essentials - essentials.hat - klocek który trzymamy w ręce zamienia się w kapelusz

/feed - essentials - essentials.feed - zaspokaja nasz głód

/tpa - essentials - essentials.tpa + essentials.tpaccept - wysyłamy żądanie teleportacji

/echest - essentials - essentials.enderchest - mobilny echest (tylko nasz)

/recipe <item> - essentials - essentials.recipe - pokazuje drogę do wycraftowania danego itemku

/spawner - essentials - essentials.spawner.[mob] - pozwala na zmianę typu spawnera

/compass - essentials - essentials.compass - pokazuje kompas

/break - essentials -essentials.break(.bedrock - opcjonalnie) - niszczy blok na którym mamy kursor

/fireball - essentials - essentials.fireball - strzelamy fireballem (jednorazowo)

/kit <nazwa kitu> - essentials - essentials.kits.<nazwa> - to chyba wiadomo, kity

/repair (all) - essentials - essentials.repair(.all) - naprawiamy dany item

/pet <zwierzak> - EchoPet - echopet.pet.type.<pet> - tworzymy zwierzaka, reszta na bukkitowej stronie EchoPet

/md <mob> - MobDisguise - mobdisguise.mob.<potwór> - zamieniamy się w dowolnego potwora/zwierzaka

/mc - MagicCarpet - magiccarpet.mc - latamy na magicznym dywanie

[::] KONIEC [::]

Dziękuję za uwagę i czas poświęcony na przeczytanie mojego poradnika.

Został on wykonany w pełni przeze mnie, więc zastrzegam sobie prawo do publikacji go na

innych witrynach, bez informacji o autorze.

Jeśli Ci się podobało, możesz wynagrodzić moją pracę plusem, ale nie musisz.

Do niczego nie zmuszam, aczkolwiek będzie to dla mnie motywacją do tworzenia kolejnych poradników.

Jeśli masz jakieś uwagi, lub zauważyłeś błędy, pisz na PW :)

©  PINKIE PIE 2014

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Opublikowano

@Up

Nie rozumiem, po co on jest..

Nie napisałeś jakie pluginy są potrzebne..

Nie napisałeś bardziej przydatnych i rozrywkowych komend..

Napisałeś za to te bardziej typowe..

Naprawdę.. Nie rozumiem po co ty utworzyłeś temat, skoro nikt nie ma, aż takiej pustki w głowie, żeby nie wiedzieć co dać Vipowi..

Zresztą, to co będzie posiadać Vip, będzie zależeć od typu serwera..

5/10

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Nie rozumiem, po co on jest..

Dla mniej kreatywnych osób - nie każdy potrafi takie coś wymyślić

Nie napisałeś jakie pluginy są potrzebne..

Czytanie ze zrozumieniem... przy każdej komendzie jest podany plugin c:

Nie napisałeś bardziej rozrywkowych komend..

VIP ma być bardziej funkcjonalny niż rozrywkowy, poza tym jakie Twoim zdaniem komendy są rozrywkowe?

Naprawdę.. Nie rozumiem po co ty utworzyłeś temat, skoro nikt nie ma, aż takiej pustki w głowie, żeby nie wiedzieć co dać Vipowi..

bez komentarza

Zresztą, to co będzie posiadać Vip, będzie zależeć od typu serwera..

dlatego napisałem, że to tylko sugestie

4/10

pokaż swoje i pogadamy bo póki co masz tylko 2 i to w dodatku bylejakie :)

nothing else.

Opublikowano

@Up

pokaż swoje i pogadamy bo póki co masz tylko 2 i to w dodatku bylejakie :)

Byle jakie?

Żadna ocena nie jest negatywna. (Oprócz tego "hejtera", który myślał, że wie wszystko :D)

Ciekawe kto mi ostatnio dał "lajka" za poradnik do Essentialsa..

Dla mniej kreatywnych osób - nie każdy potrafi takie coś wymyślić

Wskaż mi osobę, która nie wie co dać Vipo'wi na swoim serwerze, a dam Ci wszystkie "lajki" jakie mogę dzisiaj wydać (14).

dlatego napisałem, że to tylko sugestie

Sugestie to nie żaden poradnik.. Więc temat powinien być w "Minecraft - Zarządzanie Serwerem".

Przepraszam Cię, za to że osądziłem Cię o nie podanie pluginów.

Nie wiem czemu, ale tego nie zauważyłem.

Sorka :D

Już zmieniam ocenę.

5/10 :D!

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano
Wskaż mi osobę, która nie wie co dać Vipo'wi na swoim serwerze, a dam Ci wszystkie "lajki" jakie mogę dzisiaj wydać (14).

W 2009, kiedy tworzyłem swój pierwszy serwer, sam zastanawiałem się jakie dać komendy dla vipa ;)

Sugestie to nie żaden poradnik.. Więc temat powinien być w "Minecraft - Zarządzanie Serwerem".

chyba nie rozumiesz, ok, nieważne...

nothing else.

Opublikowano

@Up

Nie to nie ty rozumiesz..

Poradnik to coś co pokazuje JAK COŚ ZROBIĆ.

Sugestia mówi coś komuś JAK MOŻE to zrobić, nie jak się to robi..

Zastanawiałeś się, ale dałeś..

No bez zastanawiania się, to by nic nie było -.-

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Moja opinia jest identyczna jak Solidera,

poradnik wg. mnie bezużyteczny, nieestetyczny i nie potrzebny.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

To nie podchodzi pod poradnik bardziej pod sugestie ( rady )  jakie uważa osoba która napisała ten temat .

sam nie masz żadnego, więc uważam że twoje zdanie tutaj jest zbędne ale;

twoim zdaniem gdzie powinienem to umieścić? sugestia to też swego rodzaju poradnik; zapewne znajdą się osoby którym to się przyda

więc dalej nie rozumiem skąd masz czelność wypowiadać się tutaj skoro sam nie zrobiłeś nawet jednego prostego poradnika... rozumiem, że w takiej sytuacji docenienie kogoś pracy może być trudne, ale bez przesady.

nieestetyczny

widziałeś kiedyś nieestetyczny poradnik? pozdrawiam

nothing else.

Opublikowano

@Up

Nie, sugestia nawet nie ważne jaka, nie może być poradnikiem.

Jak napisałem wyżej:

Poradnik to coś co pokazuje JAK COŚ ZROBIĆ.

Sugestia mówi coś komuś JAK MOŻE to zrobić, nie jak się to robi..

Więc nie rozumiesz co to jest.

Dodatkowo wypowiadasz się, że ktoś kto nie napisał ani jednego poradnika nie jest wart wypowiadać się o Twoich?

Co to ma do rzeczy?

Na temat poradnika wypowiada się, czy pomogł danej osobie lub jaki jest, ato czy ta osoba ma poradnik to już sprawa inna.

Lepiej tak nie oceniaj innych ludzi, bo to że ty napiszesz setki poradników nie uprawnia Cię do tego, aby tak traktować innych.

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano
Dodatkowo wypowiadasz się, że ktoś kto nie napisał ani jednego poradnika nie jest wart wypowiadać się o Twoich?

niczego nie zabraniam, rozumiem że nie musi mu się podobać, ale ja na jego miejscu nie był bym tak bezszczelny, żeby komentować czyjąś prace/wysiłek jeśli samemu nic się dla forum nie zrobiło...

mógł chociaż zachować te uwagę dla siebie, tymbardziej, że ten post zapewne służył bardziej do nabicia postów, niż do krytyki.

nothing else.

Opublikowano

niczego nie zabraniam, rozumiem że nie musi mu się podobać, ale ja na jego miejscu nie był bym tak bezszczelny, żeby komentować czyjąś prace/wysiłek jeśli samemu nic się dla forum nie zrobiło...

mógł chociaż zachować te uwagę dla siebie, tymbardziej, że ten post zapewne służył bardziej do nabicia postów, niż do krytyki.

Nikt nie był "bezszczelny" w stosunku do Ciebie..

Jeżeli wstawiasz poradnik, to osoba może sobie go skomentować i ocenić. Nawet jeżeli nie sama nie zrobiła żadnego...

To nie jest beszczelność, ale chęć wyznania opinii...

Nabicia postów?

Nabijanie postów to inna sprawa i równie dobrze możesz tak powiedzieć o każdym, bo w tym dziale zazwyczaj się pisze "Tak, podobało mi się. Lajk"..

Jak już to ty jesteś beszczelny, bo oskarżasz wszystkich o to, że nie mają własnych poradników - a nie muszą mieć..

Pierwsze napraw swoją osobowośc, a później nabijaj posty tworząc poradniki.. (Połowa Twoich postów w tematach z Twoimi poradnikami to odświeżanie, czego w poradnikach nawet nie powinno się robić...)

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano
Nabijanie postów to inna sprawa i równie dobrze możesz tak powiedzieć o każdym, bo w tym dziale zazwyczaj się pisze "Tak, podobało mi się. Lajk"..

i dostaje się warna :)

Jeżeli wstawiasz poradnik, to osoba może sobie go skomentować i ocenić. Nawet jeżeli nie sama nie zrobiła żadnego...

taka osoba nazywa się hejter

Nabicia postów?

tak, nabicia postów

może, ale mimo wszystko takie zachowanie jest trochę nie na miejscu ._.

Pierwsze napraw swoją osobowośc,

napraw swoją składnię - jest na poziomie zera. Poza tym co ty możesz wiedzieć o mojej osobowości...

beszczelność

zapraszam po słownik :) (x2)

nabijaj posty tworząc poradniki..

od kiedy tworzenie poradników to nabijanie postów? Może dla Ciebie, bo dla mnie to zwykła chęć pomocy innym. Dla twojej wiadomości, lajki to tylko wynagrodzenie c:

czego w poradnikach nawet nie powinno się robić...)

chyba masz złe źródła c:

ps: nie produkuj się już bo twoje zdanie i tak niezbyt mnie interesuje...

//edit:

377491402427638763731.jpeg

właśnie widzę jak to bardzo jesteś bezinteresowny tworząc te poradniki

//edit2: i nie porównuj się w swoich statusach do BR3ND'a bo się jedynie kompromitujesz c:

nothing else.

Opublikowano

@UpUp

Dobra, z Tobą nie ma co gadać.

Jesteś tym typem osobnika, któremu nieważne co się powie i tak postawi na swoim.

PS: Komentowanie poradników, wszędzie jest na miejscu, więc nie wiem w jakim ty internecie się wychowałeś.

PPS: I ja i ty popełniliśmy błąd ;D Ty "Bezszczelny", ja "Beszczelny" :)

PPPS: Osoba, którą nazywamy hejterem, tylko i wyłącznie daje złe opinie. Ogólnie wtrąca się do wszystkiego i ogłasza, że jest to złe, głupie itp.

PPPPS: "od kiedy tworzenie poradników to nabijanie postów? Może dla Ciebie, bo dla mnie to zwykła chęć pomocy innym. Dla twojej wiadomości, lajki to tylko wynagrodzenie c:" - O proszę, czyli robisz poradniki dla "lajków". Nie chcesz pomagać innym, tylko dostawać wynagrodzenie za "lajki"..

PPPPPS: Odróżniasz, co to znaczy "zaplanowane"? Mam zaplanowane około 6 poradników. Siedzą u mnie w folderze i czekają, aż je dokończe. Dla Twojej wiadomości, ich początki sięgają czasów wcześniejszych, czyli zanim dostałem te ostrzeżenia..

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano
czyli robisz poradniki dla "lajków

udajesz, nie umiesz czytać ze zrozumieniem czy może po prostu nie rozumiesz co się do ciebie mówi/pisze?

PPPPPS:

chcesz być fajny a jedynie się ośmieszasz - przykre :<

PS: Komentowanie poradników, wszędzie jest na miejscu, więc nie wiem w jakim ty internecie się wychowałeś.
właśnie udowodniłeś, że nie jesteś podatny na jakiekolwiek argumenty... cóż, ja wiem swoje i nie będę cie do niczego przekonywać

Dobra, z Tobą nie ma co gadać.

nareszcie wyciągasz jakieś wnioski, brawo postęp ^^

idź zajmij się tymi swoimi "zaplanowanymi" poradnikami, a nie produkujesz się pod moimi nie wiadomo po co... dziecinne, żałosne i totalnie bezcelowe. pozdrawiam

nothing else.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Szczerze to poradnik fajny ale zależy na jaki serwer te to bardziej na FreeBuild'a .

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Opublikowano

Dzięki przydało mi się zwłaszcza że dopisałeś permisje . Klikne Lubie to

Zapraszam na server Rivendel.maxcraft.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...