Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana rozdzielczosci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można, jednak jest to bez sensu. Jednak technicznych spraw nie ominiesz. Zmiana rozdzielczości to tak naprawdę wyskalowanie obiektów na ekranie, do podanej rozdzielczości, przez co może ona się wydawać większa. Lecz tak naprawdę ona się nie zmienia.

Aby ją zmienić możesz np. wyedytować plik build.prop Root Explorerem i zmienić wartość pikseli. Ja jak to robiłem zmieniałem wartość

ro.sf.lcd_density

na niższą wartość, a następnie wybierałem "Fix permissions" w ROM Managerze. Nie wiem czy to jeszcze działa, robiłem to dwa lata temu na starym HTC.

Wiem, że w Google Play są programy do "zmiany rozdzielczości". Może warto ich spróbować?

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Obiekty będą po prostu przeskalowane do rozdzielczość większej, przez co obiekty będą mniejsze, ale lekko wyraźniejsze.

Opublikowano

raczej większe i bardziej paskudne z wyglądu co zależy od jakości grafiki użytej w rozdzielczości 800x480

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

raczej większe i bardziej paskudne z wyglądu co zależy od jakości grafiki użytej w rozdzielczości 800x480

Właśnie u mnie to wszystko było mniejsze. W końcu to większa rozdzielczość na mniejszym ekranie. Jednak trzeba było dużo razy próbować, gdyż nie każda rozdzielczość pasuje i czasami wygląda to ohydnie.

Opublikowano

czasem są wgrane obrazki dla większych rozdzielczości albo w lepszej rozdzielczości , wiadomo powoduje to wzrost wagi programu ale może się on skalować sam dopasowując w miarę do większej rozdzielczości

z reguły przy wyświetlaniu gubią się ikony i niewłaściwie rozmieszczane są przyciski itp , można użyć programu zawartego w Xposed do skalowania zwiększającego DPI  App Settings

np. ja tak używam aplikacji WALKMAN na 7 calowym Nexusie, bez aplikacji nakładają się przyciski kontrolne z obrazkami , z aplikacją włączoną i ustawionym skalowaniem 160 DPI działa i widać  wszystko tak samo jak w oryginale na mniejszym ekranie ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...