Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić brzuch i klatę?

Nordon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko,

jak wiadomo zaczyna się ładna pogoda co za tym idzie wyjazdy na baseny, jeziorka itp. 

Chciałbym w jakiś domowy sposób popracować nad budową mojego brzucha i mojej klatki piersiowej. Mój wzrost to 180cm ważę teraz ok 67kg. Jeśli chodzi o jakieś sporty to trenuję piłkę nożną w klubie. Mam 18 lat. I tu jest pytanie skierowane do Was, czy znacie jakieś fajne (nie mówie wcale że szybkie sposoby) na zrobienie klatki piersiowej i brzucha w domowych warunkach? Za każdą podpowiedź będę bardzo wdzięczny i będę nagradzał. 

Z góry dzięki za pomoc.

1348158873-U272526.jpg

Opublikowano

Trochę późno się bierzesz za trening ;)

Na klatę polecam szerokie pompki ;> + inne rodzaje pompek .

Co do brzucha to dieta dieta i jeszcze raz dieta bo inaczej bd miał ciężko ;>

Tak naprawdę do wakacji nic ciekawego nie zrobisz z swoją sylwetką ;c

Opublikowano

Bieganie 2h dziennie, brzuszki, pompki z przejściami na lewo i prawo(przyciągasz się najpierw do pierwszej strony i w dół a potem na drugą stronę(powoli)), leżeć na łóżku z odchyloną do góry głową i szyją oraz kawałkiem górnego korpusu + odchylić nogi do góry(chodzi o to żebyś leżał tylko na odwrotnej części brzucha) i rób nożyce/rowerek/cokolwiek nogami tak żebyś poczuł pracę mięśni brzucha.

Opublikowano

Na brzuch stosunkowo odradzam A6W. Jedni piszą, że przy prawidłowym wykonywaniu ćwiczenia wszystko będzie dobrze, ale moim zdaniem tylko sobie niszczymy kręgosłup. 

Dieta to 50% sukcesu. Najlepiej jak skontaktował byś się z dietetykiem. Na klatę dobre są pompki, sztanga. Polecam również skakanie na skakance i tego typu trening:

Powodzenia ;-)

Opublikowano

Tak naprawdę do wakacji nic ciekawego nie zrobisz z swoją sylwetką ;c

No tak wiem, ale w ogóle postanowiłem coś z tym zrobić:D

Bieganie 2h dziennie, brzuszki, pompki z przejściami na lewo i prawo(przyciągasz się najpierw do pierwszej strony i w dół a potem na drugą stronę(powoli)), leżeć na łóżku z odchyloną do góry głową i szyją oraz kawałkiem górnego korpusu + odchylić nogi do góry(chodzi o to żebyś leżał tylko na odwrotnej części brzucha) i rób nożyce/rowerek/cokolwiek nogami tak żebyś poczuł pracę mięśni brzucha.

Bieganie, hmm no może i tak ale co drugi dzień mam trening w klubie więc jakiś "reset" też jest potrzebny ; >

Na brzuch stosunkowo odradzam A6W. Jedni piszą, że przy prawidłowym wykonywaniu ćwiczenia wszystko będzie dobrze, ale moim zdaniem tylko sobie niszczymy kręgosłup. 

Dieta to 50% sukcesu. Najlepiej jak skontaktował byś się z dietetykiem. Na klatę dobre są pompki, sztanga. Polecam również skakanie na skakance i tego typu trening:

Powodzenia ;-)

Dzięki za pomoc ; >

1348158873-U272526.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam zakupić sobie gryf z obciążeniem.

Klate szybciej wyrobisz, a nakład możesz użyć przy robienie brzuszków z obciążeniem.

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

Zalecam na brzuch trening Bruce Lee (w miesiąc wyrobisz na nim mięśnie a z dieta zbuduje coś ciekawego )

http://media-cache-ak0.pinimg.com/236x/53/3d/72/533d72cd9b6615d9328fd0187a010937.jpg

I jeszcze Tutaj troche klatki i brzucha

Kardio (co drugi dzień )  masz w klubie a to co napisałeś że potrzebujesz "reset'u" on nadejdzie po śmierci :) taka moja porada przy podejściu do treningu

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja p******e robienie samego brzucha i klaty, jak masz zamiar tak trenować nie trenuj, lepiej idź na siłownie i trenuj wszystkie partie mięśni, bo chyba nie jesteś cipką i nie chcesz mieć brzucha i klaty żeby loszki na to leciały, co nie?

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...