Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile FPS wyciagnie?

Teodziak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

G2030T Intel Pentium (2.60 GHz, 3MB Intel Smart Cache) 8GB RAM. Dysk twardy 1TB. Nagrywarka DVD. Karta graficzna Intel HD Graphics Do 1 GB 7. WLED monitor 20 "High Definition Audio 5.1 Windows 8

Ile taki komputer wyciagnal by FPS w mc? i jak by dzialal ogolnie ? ;)

Zapraszam do odpowiadania bo nie wiem czy zakupic ;x

Opublikowano

Jak na mc to karta graficzna dobra. Ilość RAM w porządku. Po maszynie sądząc to mniej więcej ~80-90 to minimum. Dużo też może zależeć od przepustowości łącza internetowego =)

534721413388468938793.jpeg

Opublikowano

Nagrywarka DVD.

hahahaha :D co ma nagrywarka dvd do klatek na sekunde w minecrafcie?

Karta graficzna Intel HD Graphics Do 1 GB

zintegrowana grafika z procesorem, niestety na tym raczej dobrze nie pograsz... podaj dokładny model tej "karty" albo link do komputera.

To laptop czy pc?

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Opublikowano

Jeśli nie będzie modów to powinien chodzić dość dobrze.

A co do podzespołów:

Procek nie najlepszy, ale wystarczy

Karta - podanie HD Graphic nic nie mówi dokładniej podaj (Jestem pewien ze to integra ) .

8GB ram - 8 GB wystarczy napewno, ale jak chcesz  dla dokładności to podaj  jakie DDR , taktowanie  i opóznienie 

I zabawię się w wróżbite macieja : jest to komputer stacjonarny z byle jakiego sklepu od firmy DELL? (lubię zgadywać :D)

@UP3 : Co do FPS ma łącze internetowe , jeśli chodzi o SinglePlayer , jeśli o multi to trochę wnosi, ale mało.

matise00.png

Opublikowano

Emm xD

wszystko na kartke ze sklepu przepisalem ^^

I jest do stacjonarny , mi chodzi tylko o to zeby dalo sie nagrac reis + optifine i nagrywanie dajmy te 60 fps .

Jeli syf to szukam dalej ;x

Opublikowano

Emm xD

I jest do stacjonarny , mi chodzi tylko o to zeby dalo sie nagrac reis + optifine i nagrywanie dajmy te 60 fps .

Powiem tak jeśli chodzi tylko o mc z tymi modami co podałeś to będzie spoczko 60 FPS  napewno , z nagrywaniem nwm jak będzie ponieważ nie nagrywam gier .

Jednak jeśli chodzi o inne gry nowsze typu BF4 , NFS  R , SR 4 to wtedy nawet o nim nie myśl .

matise00.png

Opublikowano

Jak chcesz nagrywać to na sprzęt radzę wydać >2000zł. Zero Lagów itp. Na tym może 40 wyciągniesz na nagrywaniu. Ja mam 2.8 i wyciągam ok. 40 FSP ale to też zależy od podzespołów :)

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Opublikowano

Emm xD

Jaki budżet + laptop czy pc?

nothing else.

Opublikowano

nie trzeba wydawać dużo żeby grać dobrze

jak wszyscy powyżej opisali  to to +-100fpsów  to  będziesz miał, ale musisz pamiętać też że minecraft opiera się na javie a ta z kolei działa inaczej u każdego,

jeśli będziesz  miał dobrze zoptymalizowany komputer (chodzi mi tutaj o software) czyli nie nawalisz programów i jakichś "śmieci" to wszystko będzie chodziło dobrze

karty graficzne intela zintegrowane nie są złe, jeśli ona ma 1gb ramu to jest nowszym modelem ( tak czy siak obciążenie spada na procesor) a ten jest dobry w tym przypadku.

Mody te które wymieniłeś nie wpłyną znacząco na jakość (chyba, że coś zrobisz źle)  myślę że spokojnie wyciągniesz to 60-70 fpsów  przy standardowym dystansie rysowania

Potrzebujesz kompleksowej i darmowej  pomocy przy serwerze minecraft ?

A może Twój serwer nawiedzają lagi i crashe ?  Nie mogłeś trafić lepiej!     :)

>> Pisz GG:49491819 <<

Bo przecież pomaganie to przyjemność 

Opublikowano

budzet 500 euro /  temat do zamkniecia niedlugo bedzie nowy i bedzie na nim pare wyborow

no chyba kogoś w tym sklepie poje***o ....

ponad 2k zł za zintegrowaną grafikę i intel pentium?

za 2200 zł złożysz kompa który wyciągnie ponad 200fpsów - gtx 660, i5/i3... napisz w końcu czy laptop czy pc

nothing else.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...