Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dodałem sobie 3-4 mapki jednak jak sie na nie przeniose to teleportuje mnie na krawędź mapy, kordy w town wpisałem poprawnie, co może być problemem ? 

tumblr_me3px1cAsX1rll4sdo1_500.gif                                                             

Opublikowano

Jak się teleportujesz na mapę, to potem zmień kordy i Cię teleportuje na środek.

Opublikowano

A jak naprawić ten błąd ? 

0610 18:31:28342 :: CMapBase::LoadProperty(FileName=metin2_map_t4\MapProperty.txt) - LoadMultipleTextData ERROR ĆÄŔĎŔĚ ľřŔ» °ˇ´ÉĽşŔĚ ¸ą˝Ŕ´Ď´Ů.
0610 18:31:28342 :: CMapManager::LoadMap() Invalid Map Type
0610 18:31:28343 :: CPythonBackground::SelectViewDistanceNum(int eNum=0) mc_pcurEnvironmentData is NULL

Opublikowano

@ Refresh.. 

Więc wracając do map. Tego błedu powyżej się pozbyłem, lecz jednak nie moge nadal normalnie przenieść się na mape tylko na kraniec.

Dla przykładu w mapie metin2_map_bayblacksand w setting mam takie coś : 

ScriptType MapSetting

CellScale 200
HeightScale 0.500000

ViewRadius 128

MapSize 3 6
BasePosition 3049600 3510400
TextureSet textureset\metin2_BayBlackSand.txt
Environment bayblacksand.msenv

To kordy na mapie będą 3049600 3510400   3   6  
W town jest 100 100 to nie wiem czemu teleportuje mnie na kraniec :/ 

Opublikowano

Kordy z dokumentu Setting.txt to zawsze kordy pozycji 0 x 0, za każdym razem jak się będziesz Nimi teleportować to Cię wrzuci na "kraniec".
Jeśli chcesz się przenosić na Town to musisz teleportować się komendą "/private <id mapy>", lecz po takim przeniesieniu mapa będzie bez NPC, mobów, graczy, poprostu utworzy priv mapę dla Cb.

0VPaRnd.png

Opublikowano

To skąd / z jakiego pliku wziąść te kordy żeby było można podczepić mape pod NPC oraz dodać moby 

Opublikowano

jak wpisze normalne kordy to wywala na kraniec 0,0 ale jak wpisze sobie na tej mapie /warp 100 100 to wywali mnie gdzieś i moge po niej chodzić, zapisałem sobie kordy gdzie powinieniem się tepnąć to np. 646 , 75 to jak to wpisać w atlasinfo żeby poprawnie się tam przenieść ?

Opublikowano

To weź sobie koordy, które Ci pasują np. 200, 200 i wpisz "/go 200 200", na czacie pojawi Ci się wiadomość "You goto ( x, y )", ten x i y to jest warp do koordów 200, 200.

Opublikowano

Komendę /warp 100 100 wymyśliłem sobie od tak na mapie żeby tylko sprawdzić czy tepnie mnie gdzieś gdzie moge chodzić. Potem poszedłem sobie koło tp gdzie powieniem stać i są to id 646 , 75. Jednak gdy wpisze np. /warp 646 75 to pisze You warp to ... ... i wywala z clienta. A jak wpisze np. tak jak wpisuje /go a1 wyskakuje kordy x i y ( you go to x , y ) to wpisuje /go bayblacksand i nic, dalej, w town wpisałem właśnie te kordy które ustawiłem czyli 646 , 75 ale jak sie tepam to też nic. Czy da się zrobić żeby było można tepać poprzez nazwe i wtedy wyświetli mi x i y tak jak na mapie M1 Red /go a1 

Thar3l jednak twoją metodą prób i błędów doszłem, więc dostajesz Like bo dość długo z tym się męczyłem. Lecz jest drugi problem odrazu będe chciał dodać tą mape pod NPC lecz żeby to zrobić musze skonwertować mob_proto z navi do txt i potem do db, jednak jak konwertuje już z txt na Mysql wyskakuje błąd. Robie to co na filmiku. Tutaj daje Temat Bardzo prosze o pomoc Like lecą.

http://www.mpcforum.pl/topic/1198477-jak-dodac-npc/

Opublikowano

Komendę /warp 100 100 wymyśliłem sobie od tak na mapie żeby tylko sprawdzić czy tepnie mnie gdzieś gdzie moge chodzić. Potem poszedłem sobie koło tp gdzie powieniem stać i są to id 646 , 75. Jednak gdy wpisze np. /warp 646 75 to pisze You warp to ... ... i wywala z clienta. A jak wpisze np. tak jak wpisuje /go a1 wyskakuje kordy x i y ( you go to x , y ) to wpisuje /go bayblacksand i nic, dalej, w town wpisałem właśnie te kordy które ustawiłem czyli 646 , 75 ale jak sie tepam to też nic. Czy da się zrobić żeby było można tepać poprzez nazwe i wtedy wyświetli mi x i y tak jak na mapie M1 Red /go a1 

Thar3l jednak twoją metodą prób i błędów doszłem, więc dostajesz Like bo dość długo z tym się męczyłem. Lecz jest drugi problem odrazu będe chciał dodać tą mape pod NPC lecz żeby to zrobić musze skonwertować mob_proto z navi do txt i potem do db, jednak jak konwertuje już z txt na Mysql wyskakuje błąd. Robie to co na filmiku. Tutaj daje Temat Bardzo prosze o pomoc Like lecą.

http://www.mpcforum.pl/topic/1198477-jak-dodac-npc/

A nie możesz skopiować innego npc z bazy i zmienić nazwę?

Opublikowano

Juz sobie poradziłem z tym konwertowaniem. Teraz jest taki problem że gdy wpisze moje id zmienione <human_keyto> czyli /m 34017 pojawia się znaczek na mini mapie ale pisze na nim Kowal ale nikogo nie widać, co do nazwy to potem ją zmienie tylko czemu go nie widać ? 

Opublikowano

Juz sobie poradziłem z tym konwertowaniem. Teraz jest taki problem że gdy wpisze moje id zmienione <human_keyto> czyli /m 34017 pojawia się znaczek na mini mapie ale pisze na nim Kowal ale nikogo nie widać, co do nazwy to potem ją zmienie tylko czemu go nie widać ? 

Prawdopodobnie model jest uszkodzony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...