Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odczyt, zapis i modyfikacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Tworze aplikację i mam pewien moment, którego nie mogę rozwiązać. Mianowicie:

Tworzę coś co ma w sobie konsolę serwera (minecraft)

Wszystko jest ok ale chciałbym aby pokazywać wszystkie dostępne osoby na serwerze. Niestety minecraft nie ma nic w stylu API i trzeba to zrobić na podstawie konsoli. Przykładowy wycinek konsoli:

[21:20:53 INFO]: Server permissions file permissions.yml is empty, ignoring it
[21:20:54 INFO]: Done (2,930s)! For help, type "help" or "?"
[21:21:10 INFO]: theoo[/25.240.72.19:57570] logged in with entity id 249 at ([world] 222.5, 69.0, 205.5)
[21:21:52 INFO]: theoo has just earned the achievement [Getting Wood]

I moje pytanie:

Jak z tej konsoli wyciągnąć tylko i wyłącznie mój nick? pomijając całą resztę tekstu. Dodatkowo jak to później dodać do ListBoxa?

moim punktem zaczepienia jest wyszukiwanie w tekście "logged in" ale nie wiem co dalej :D

Opublikowano

no dobra a co po komendzie? Chodzi mi o kod, który ściągnie do ListBoxa tylko nicki.

Po wpisaniu /list

[21:27:06 INFO]: There are 1/20 players online:
theoo
Opublikowano

Cześć,

Tworze aplikację i mam pewien moment, którego nie mogę rozwiązać. Mianowicie:

Tworzę coś co ma w sobie konsolę serwera (minecraft)

Wszystko jest ok ale chciałbym aby pokazywać wszystkie dostępne osoby na serwerze. Niestety minecraft nie ma nic w stylu API i trzeba to zrobić na podstawie konsoli. Przykładowy wycinek konsoli:

[21:20:53 INFO]: Server permissions file permissions.yml is empty, ignoring it
[21:20:54 INFO]: Done (2,930s)! For help, type "help" or "?"
[21:21:10 INFO]: theoo[/25.240.72.19:57570] logged in with entity id 249 at ([world] 222.5, 69.0, 205.5)
[21:21:52 INFO]: theoo has just earned the achievement [Getting Wood]

Jak z tej konsoli wyciągnąć tylko i wyłącznie mój nick? pomijając całą resztę tekstu. Dodatkowo jak to później dodać do ListBoxa?

Wyrazeniami regularnymi to zrobisz na 100%, czy da sie prosciej to nie wiem, bo nie wiem co dokladnie wywala konsola, jakie sa komendy

Opublikowano

Problem niby rozwiązałem dość prowizorycznie ale gdyby ktoś wiedział jak to zrobić aby działało to byłbym wdzięczny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...