Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Będzie z tego coś?

Gość HJRxKING

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam 14 lat, a za niedługo kończę 15. Mam okolo 167 wzrostu i waże 65kg. Wydaje mi się iż mam za duzą oponę, a za słabą kondycję. Słabo biegam, szybko się meczę. Chciałbym to zmienić. Tj. Szybciej biegać, poprawić kondycję i wyrobić mięśnie (głównie bicek i brzuch). Czy masa jest OK i mogę zacząć coś ćwiczyć czy najpierw przytyc/zrzucić? Jakie ćwiczenia na początek? Nie umiem nawet jednej pełnej pompki zrobić. Od czego zacząć?

Opublikowano

Siemka. Mam 14 lat, a za niedługo kończę 15. Mam okolo 167 wzrostu i waże 65kg. Wydaje mi się iż mam za duzą oponę, a za słabą kondycję. Słabo biegam, szybko się meczę. Chciałbym to zmienić. Tj. Szybciej biegać, poprawić kondycję i wyrobić mięśnie (głównie bicek i brzuch). Czy masa jest OK i mogę zacząć coś ćwiczyć czy najpierw przytyc/zrzucić? Jakie ćwiczenia na początek? Nie umiem nawet jednej pełnej pompki zrobić. Od czego zacząć?

Aż nie chce mi się w to wierzyć że nie możesz 1 pompki zrobić. W takim przypadku zaleciłbym użyć hantli ew. sztangi z osobą która będzie to asekurować. Biegaj 1h dziennie, stopniowo zwiększaj czas jak czujesz się na siłach. Według mnie przytyć nic nie musisz a zrzucić to się samo zrzuci. Rób skłony leżąc na plecach, podnosząc jednocześnie wyprostowane ręce i nogi do góry tak żeby w środku się dotknęły. Połóż się i odchyl plecy oraz nogi, zacznij wtedy robić nożyce/rowerek/whatever. Warto też pod uwagę wziąć odpowiednią dietę aby efekty były lepsze. Powinieneś zaprzestać też obżerać się słodkimi rzeczami szczególnie na noc oraz dużo spać. 

Opublikowano

Proponuje zacząć od diety bo jak dalej będziesz wpierdalał w McDonaldzie to ćwiczenia nic nie dadzą.

Najlepiej idz do lasu, wspinaj się po drzewach niczym Tarzan tp mięśnie same się wyrobią.

Opublikowano

Aż nie chce mi się w to wierzyć że nie możesz 1 pompki zrobić. W takim przypadku zaleciłbym użyć hantli ew. sztangi z osobą która będzie to asekurować. Biegaj 1h dziennie, stopniowo zwiększaj czas jak czujesz się na siłach. Według mnie przytyć nic nie musisz a zrzucić to się samo zrzuci. Rób skłony leżąc na plecach, podnosząc jednocześnie wyprostowane ręce i nogi do góry tak żeby w środku się dotknęły. Połóż się i odchyl plecy oraz nogi, zacznij wtedy robić nożyce/rowerek/whatever. Warto też pod uwagę wziąć odpowiednią dietę aby efekty były lepsze. Powinieneś zaprzestać też obżerać się słodkimi rzeczami szczególnie na noc oraz dużo spać.

Dzieki. Z tymi pompkami to przez słabą kondycję. Przez klasę 5, 6 i 1 gim nie ćwiczyłem na WFie bo miałem robioną operację ucha.

Proponuje zacząć od diety bo jak dalej będziesz wpierdalał w McDonaldzie to ćwiczenia nic nie dadzą.

Najlepiej idz do lasu, wspinaj się po drzewach niczym Tarzan tp mięśnie same się wyrobią.

Troll czy idiota?

Opublikowano

A ja bym proponował najpierw odkryć jaki typ sylwetki posiadasz (Endomorfik/Ektomorfik) a potem dopiero pytać. Bo  z opisu Twojej wagi i wzrostu ciężko cokolwiek podłapać. :P 

A tak poza tym: To standardowo, biegaj, jakies ciężary na ręce, bo jak widać, masz zbyt słabe ręce by w ogóle wziąc się za jakikolwiek trening. Najpierw wzmocnij ciało, potem mysl o poważnym treningu :D 

Powiedzmy, że kiedyś już tu byłem <3/ Ryuozaki pozdrawia  :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...