Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Failed to bind to port

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmień port 25565 na coś innego.
Pamiętaj że potem po IP w grze będziesz musiała także napisać port po IP np. 93.93.93.93:20090 jeśli nowy port to 20090.

Przepraszam, jesli w moich postach nie bedzie polskich znakow - mieszkam w Niemczech.

Opublikowano

Okej, wiem już jaka jest przyczyna tego że Twój serwer nie działa.

W pliku który jest widoczny na pierwszym screenie usuń całe te IP, ma zostać tylko: server-ip=
Serwer w Minecrafcie dodajesz pod IP: localhost

Port możesz ustawić spowrotem na 25565.

Przepraszam, jesli w moich postach nie bedzie polskich znakow - mieszkam w Niemczech.

Opublikowano

Are you kidding me? SERIO dałeś ip publiczne do konfigu? tam się wpisuje IP lokalne twojego komputera w sieci(w routerze) a nie publiczne! Najlepiej zostaw tamto pole puste jak kolega @up pisze. Wtedy też powinno działać.

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

@up

Jeśli port to domyślne 25565 to IP brzmi: localhost

Opublikowano

Jeśli chcesz by serwer był hostowany na Twoim komputerze, a nie chcesz wynająć serwera na jakimś hostingu Minecraft to musisz to masz opcję zainstalowania programu Hamachi.

Jak zrobić serwer Hamachi: http://www.mpcforum.pl/topić/1015759-tut-minecraft-jak-zrobić-server-hamachi-bukkit/

@down

Wcześniej myślałem że chce sam grać na serwerze, jeśli chce się grać na nim samemu to nie trzeba nic wpisywać, apodłączyć i tak się można przez localhost.

Opublikowano

Are you kidding me? SERIO dałeś ip publiczne do konfigu? tam się wpisuje IP lokalne twojego komputera w sieci(w routerze) a nie publiczne! Najlepiej zostaw tamto pole puste jak kolega @up pisze. Wtedy też powinno działać.

jesli by wpisal "lokalne ip twojego komputera w sieci (w routerze)" to by było coś w stylu 192.168........ więc fail ;)

Okej, wiem już jaka jest przyczyna tego że Twój serwer nie działa.

W pliku który jest widoczny na pierwszym screenie usuń całe te IP, ma zostać tylko: server-ip=

Serwer w Minecrafcie dodajesz pod IP: localhost

Port możesz ustawić spowrotem na 25565.

w configu też powinien wpisać localhost lub 127.0.0.1

Jeśli chcesz by serwer był hostowany na Twoim komputerze, a nie chcesz wynająć serwera na jakimś hostingu Minecraft to musisz to masz opcję zainstalowania programu Hamachi.

Jak zrobić serwer Hamachi: http://www.mpcforum.pl/topić/1015759-tut-minecraft-jak-zrobić-server-hamachi-bukkit/

skąd wiesz, że nie ma zewnętrznego ip?

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Opublikowano

jesli by wpisal "lokalne ip twojego komputera w sieci (w routerze)" to by było coś w stylu 192.168........ więc fail ;)

w configu też powinien wpisać localhost lub 127.0.0.1

skąd wiesz, że nie ma zewnętrznego ip?

iii tu się mylisz! musi być ip lokalne ponieważ w routerze musi odblokować porty i patrz łączysz się przez jego publiczne ip i potem musi połączyć się z jego serwer który stoi na jego kompie. Tak bdw. jak poda ip które ma lokalnie w routerze to nie będzie miał failed... błędu z portami. Sam spróbuj(do tego testu nie potrzebujesz publicznego ip).

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

iii tu się mylisz! musi być ip lokalne ponieważ w routerze musi odblokować porty i patrz łączysz się przez jego publiczne ip i potem musi połączyć się z jego serwer który stoi na jego kompie. Tak bdw. jak poda ip które ma lokalnie w routerze to nie będzie miał failed... błędu z portami. Sam spróbuj(do tego testu nie potrzebujesz publicznego ip).

mało rozumiem z twojej wypowiedzi (strasznie chaotycznie napisana), ale...

no mówię, niech wpisze localhost/127.0.0.1

bynajmniej jak poda ip 192.168.......... to będzie najwyżej dostępny tylko w lan'ie :>

nothing else.

Opublikowano

@up ... nie tylko na lanie. Z resztą. To nie robi różnicy czy zostawi pole puste czy wpisze tam ip z routera czy nawet localhost lub 127.0.0.1. Bo jak w routerze port przekieruje na swój komputer to i tak się połaczy z serwerem postawionym na jego komputerze. Podawanie ip z routera przydało by mu się gdyby miał 2 lub więcej ip przypisanych ale ma tylko 1 :P

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Opublikowano

@up ... nie tylko na lanie. Z resztą. To nie robi różnicy czy zostawi pole puste czy wpisze tam ip z routera czy nawet localhost lub 127.0.0.1. Bo jak w routerze port przekieruje na swój komputer to i tak się połaczy z serwerem postawionym na jego komputerze. Podawanie ip z routera przydało by mu się gdyby miał 2 lub więcej ip przypisanych ale ma tylko 1 :P

to dziwne, bo tak robi i mu własnie nie chce działać C;

nothing else.

Opublikowano

to dziwne, bo tak robi i mu własnie nie chce działać C;

agrhh nie Publiczne ip tylko IPv4 dceede1522.png dostęp do tego ip jest po wejściu w cmd i wpisaniu ipconfig tak dawno serwera nie robiłem że Publiczne ip mi się z IPv4 pomyliło mój błąd jeżeli tak pisałem.

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Opublikowano

@up Próbowałem tak zrobić. Nie działa :/

Ale zmieniłeś w configu czy tylko próbowałeś się połączyć z serwerem z tym portem?

Wyślij configa.

agrhh nie Publiczne ip tylko IPv4 dceede1522.png dostęp do tego ip jest po wejściu w cmd i wpisaniu ipconfig tak dawno serwera nie robiłem że Publiczne ip mi się z IPv4 pomyliło mój błąd jeżeli tak pisałem.

arghh, spoko xD

nothing else.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...