Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Draven czy Zed

TheGregi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Chcę kupić nową postać. Zależy mi na dużym dmg ale też mobilności. Przeglądając listę natrafiłem na dwóch interesujących bohaterów Zeda i Dravena. Każda z nich ma zalety i wady. Które mi osobiście nie przeszkadzają. Pomóżcie mi wybrać którąś postać. Chce dodać że jestem dość świeżym graczem w LoL'a.

Jeżeli dacie odpowiedź: którą będzie ci się lepiej grało to już odpowiadam: Nie miałem żadnego z nich, a każdym można się nauczyć grać.

Proszę o odpowiedź ale też uzasadnienie wyboru.

Z góry dziękuję  :rolleyes:

"Niewidzialne ostrze niesie śmierć"

„Pogódź się z cieniem... lub zgiń w ciemnościach.”

Opublikowano

Draven jest o wiele lepszy. Jest to jeden z najsilniejszych ADC obecnie, nie potrzebuje feeda, by swoim ultem w mid i late gamie robić bardzo dużo.

Jeśli chcesz fajnej postaci, to ta jest ok.

Zed z kolei ma fajnego ulta, którym może skontrować wiele combosów.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Zależy gdzie idziesz  mid = zed    adc = draven   proste...

Draven jeden z lepszych AD Carry ,lecz może zostać łatwo skontrowany , z feedem niszczy ( grałem na koncie kolegi kryty po 1300 ) ,ale przy takiej w late  Jinx , Vayne czy też Lucianie jest po prostu słabszy.

Zed jest bardzo dobry ,wspaniała mechanika skillowa postać.

Trudny wybór bardzo trudny każdy na razie nie wniósł nic nowego   :(

Kup obie.

47990292595971448862.png

Opublikowano

Trudny wybór bardzo trudny każdy na razie nie wniósł nic nowego  :(

Opublikowano

Mam 12 poziom a klasę brat mi kupuje za zrobienie komputera. Więc 2 nie wchodzą w rachubę

Opublikowano

Draven się obecnie nadaje jedynie na ADC. Dmg ma bardzo duży ale mobilność to tylko przyspieszenie. na twitchu streamer hi im gosu czesto nim gra.

Zed jest silny i mobilny na midzie topie i ew jungli. Zobacz na YT co robi nim Faker :)

Jeżeli chcesz mi podziękować za pomoc kliknij Lubię to :)

Opublikowano

Draven jest bardzo łatwy do zabicia.. Jinx niszczy go w early i w late..

87225705356827008866.png

Opublikowano

Bazując na tym, co napisałeś, a dokładniej 'dużym dmg oraz mobilności'. Zed to jest postać dla Ciebie. Ta postać jest o tyle fajna, że to typowy zabójca, w early/late game niszczy każdego papiera w sekunde. Jego minusem jest to, że łatwo go skontrować w teamfightach oraz poprzez użycie Zhonyi(traci całe combo). Z mobilnością sprawa wygląda lepiej, Zed może się w łatwy sposób przemieszczać używając swoim skilli.

Opublikowano

Zależy jaka linia Ci bardziej "leży". Draven jest bardzo mocną postacią, jeden z najsilniejszych obecnie ADC. Zed natomiast, jest mocnym Mid'erem. Jednak osobiście kupiłbym Dravena, ponieważ często można się przekonać co potrafi, często kryty siadają po 1200-1300 :)

Pozdrawiam ;)

Kolejny "Lol'owiec" a co... ;)

Tylko narazie 21 lvl :3

Opublikowano

Bierz tego Zed'a,czemu ?:

Jesteś świeżym graczem lol'a,ludzie na Twoim poziomie nie ogarniają jak grać na postacie które ich kontrują,wtedy zdominujesz early i będziesz mógł wycarrować late game.

Opublikowano

W sumie,to zed,ma klona,można nic nieźle spierdala*,dobry dmg,duzo kontruje postaci itp,ale jak sam wolisz.^^

7427_12_01_12_3_38_18.png

Opublikowano

Dla ogarniętego zeda zhonya to żadna kontra.

Skoro masz 12 poziom i ogarniesz mechanike zeda to zabijesz każdego. Nikt nie będzie wiedział co się dzieje. Najlepsze jest jak ultuje się na kogoś, widzisz, że znak śmierci wybuchnie, przestajesz bić, a gość flesznie... Bo myślał, że uda mu się uciec.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...