Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build][Masteries][Runy] Optymalne pod Hecarima

Freejung

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej. mam zamiar pograć troche rankedów hecarimem, ponieważ jest on jednym z moich ulubionych junglerów a to, że nie jest w mecie przez co na 99% nie zostanie zbanowany/spickowany jest jeszcze lepsze. 

jednak mam pewne wątpliwości. przejrzałem kilka guide na lolkingu, jedni budują go tak, drudzy tak. najlepszy dla mnie build jest xj9, który buduje lizarda, trinity i reszte w tanka. 

widziałem też, że niektórzy skuszą się o iceborn gaunleta (sam go na początku budowałem, z czasem trinity okazało się lepsze), last whispera oraz black cleavera/youumu. co mnie najbardziej zaciekawiło to któryś z graczy zamiast lizarda budował golema. dlaczego? wg. mnie lizard jest świetny, z jego Q idealnie się synergizuje. czy warto budować któryś z tych itemów, jeśli tak to kiedy?

druga sprawa to masterki. obecnie korzystam z masterek 0/18/12, ale widziałem również 20/9/1, 21/9/0  - jedne w ofensywie stawiają na prędkość ataku, drugie na zmiejszenie czasu odnowienia. które są optymalne? 

trzecia sprawa to umiejętności. jedni jako drugie maksują E, drudzy W. ja jestem z tych drugich, wg. mnie większe leczenie i mniejszy cd w TF'ach jest lepszy od cd i dmgu na e. jak sądzicie? 

czwarta i ostatnia sprawa - runy. wiem, że na quintach powinno się mieć movement speedy, bo stackują się z jego pasywą, to jest ok. lecz mam wątpliwości co do marków - flat ad czy armor pene? 

z gory dzieki :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...