Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd podczas łączenia się z serwerm,pomocy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,otóz mam pewien problem,bazuje na plikach derina,dodałem do ftp pliki nexori,wszystko działa jak powinno,łącze się do navicata itp.Ale jest pewien problem,pobrałem takze klietna nexorii,gdy zmieniam w kliencie serverinfo.py na moje ip (w roocie to samo) ciągle mam błąd podczas łączenia się z serwerm,jak to naprawić?Pomocy.

Opublikowano

Jeżeli zmieniasz na swoje ip z hamachi pamiętaj , że w serverinfo.py musisz mieć swoje ip z końcówką .100.
Na przykład ja mam ip : 5.22.137.122 to mam w serverinfo.py wpisać 5.22.137.100 .

w maszynie również pierw podaje ip z normalną a potem te z .100. 

Pisz, jakby był jeszcze błąd to coś zdziałamy, najwyżej podasz syser channeli. 

xq0lgJF.png

Opublikowano

Jeżeli zmieniasz na swoje ip z hamachi pamiętaj , że w serverinfo.py musisz mieć swoje ip z końcówką .100.

Na przykład ja mam ip : 5.22.137.122 to mam w serverinfo.py wpisać 5.22.137.100 .

w maszynie również pierw podaje ip z normalną a potem te z .100. 

Pisz, jakby był jeszcze błąd to coś zdziałamy, najwyżej podasz syser channeli. 

Nie zrozumiałem do końca Cie,w maszynie,jak wypakuje root mam wpisać w serverinfo do channeli ip z hamachi normalne,a reszta z 100?

Opublikowano

W serverinfo w rootach z końcówką 100, maszyna w ipv4 w sysinstall pierwsze ma być z normalną końcówką a niżej 100.

Tak samo w serverimfo.py, musisz mieć końcówkę 100.

Opublikowano

To w maszynie wejdź w sysinstall i zobacz jak tam mają się ip.

Wyślij mi ss z sysinstall ;)

Opublikowano

Name Server: 4.2.2.3

Jeżeli po restarcie nie zadziała to spróbuj jeszcze raz z rootami oraz w kliencie serverimfo.py zmienić na 25.96.77.100

Jeśli nie to najwyraźniej coś zwaliłeś ;)

Opublikowano

Name Server: 4.2.2.3

Jeżeli po restarcie nie zadziała to spróbuj jeszcze raz z rootami oraz w kliencie serverimfo.py zmienić na 25.96.77.100

Jeśli nie to najwyraźniej coś zwaliłeś ;)

Zaraz sprawdzę,a zwalić nic nie mogłem,bo odrazu po wrzucenia plików do ftp tak było,więc. ;/

@Edit Nadal nic,ciągle to samo...czemu jak wpisuje sysinstall to niemam server name i tam gdzie powinno byc ip z .100 puste jest?To przez /etc.rc.d/netif restart? Czy co?

Opublikowano

Już Ci wytłumaczę po kolei...

W rozpakowanych rootach, w serverinfo.py wszędzie gdzie jest miejsce na ip wpisujesz swoje ip z hamachi z końcówką .100

Później w kliencie gry masz serwerimfo.py, tam też wpisujesz swoje ip z końcówką .100

Jeżeli to nie pomoże to nie mam pojęcia co spaprałeś. 

Opublikowano

Już Ci wytłumaczę po kolei...

W rozpakowanych rootach, w serverinfo.py wszędzie gdzie jest miejsce na ip wpisujesz swoje ip z hamachi z końcówką .100

Później w kliencie gry masz serwerimfo.py, tam też wpisujesz swoje ip z końcówką .100

Jeżeli to nie pomoże to nie mam pojęcia co spaprałeś. 

Ja wszędzie mam z końcówką .100,więc nie wiem już sam,nie mogłem nic spieprzyć,bo po dodaniu plików do ftp już tak miałem,a to nie wina że odpalam serwer po przez cd /usr/home/serwer i ./start.sh ?

Opublikowano

Ja wszędzie mam z końcówką .100,więc nie wiem już sam,nie mogłem nic spieprzyć,bo po dodaniu plików do ftp już tak miałem,a to nie wina że odpalam serwer po przez cd /usr/home/serwer i ./start.sh ?

Tak, wszędzie

Nie, to nie wina tego.. skoro odpala się normalnie to nie, a przy odpalaniu nie wyskakuje Ci żaden błąd?

Odpal jeszcze raz i zobacz czy nic nie wyskakuje.

Opublikowano

Tak, wszędzie

Nie, to nie wina tego.. skoro odpala się normalnie to nie, a przy odpalaniu nie wyskakuje Ci żaden błąd?

Odpal jeszcze raz i zobacz czy nic nie wyskakuje.

Nie,niema żadnego błędu,a może złe porty do chanelli mam?Albo cuś? ;/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...