Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wprowadzenie - Co to jest Awesomenauts

kotkowski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, w końcu dostaliśmy dział Awesomenauts :D

Ja jak to ja, nie mógłbym przejść obok tego tak jak zwykle,

musiałem napisać pierwszy temat xD

Dobra, więc co to jest Awesomenauts?

Awesomenauts to dzieło holenderskiego studia Romino Games, które w dorobku ma bardzo dobrze przyjętą przez graczy i krytyków dwuwymiarową strategię czasu rzeczywistego Swords & Soldiers. Tym razem deweloperzy, wywodzący się ze znanej uczelni Utrecht School of the Arts, postanowili stworzyć grę z gatunku MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) inspirowaną klasycznymi kreskówkami z lat 80. ubiegłego wieku.

Rozgrywka w Awesomenauts utrzymana jest w klimacie platformówki 2D. Gracze kierując poczynaniami małp z odrzutowymi pleckami, żab z tomahawkami, dziwacznych robotów i innych równie absurdalnych postaci mają za zadanie pokonać przeciwnika. Nie brakuje przy tym akcentów humorystycznych, chociażby w postaci akcesoriów i umiejętności bohaterów gry.

Pod względem oprawy wizualnej Awesomenauts wyróżnia się kreskówkową stylistyką i bogactwem kolorów. Jak przystało na produkcję z gatunku MOBA, w grze wykorzystano szereg funkcji sieciowych, pozwalających toczyć emocjonujące pojedynki z przeciwnikami z całego świata

Źródło tej małej recenzji

Jeżeli komuś nie chce się czytać, skrócę to w paru słowach.

Gra została stworzona przez Romino Games i wypromowana dzięki temu, że stworzyli oni grę Swords & Soldiers. Tym razem stworzyli grę typu MOBA (Jak Lol) w środowisku 2D. Gracze sterowali w niej jedną z kilku dziwacznych postaci, od małp z jetpackami po roboty zbójców. W całej grze nie brakuje także akcentów humorystycznych, na przykład stroje czy ubrania. 

W grze znajduje się aktualnie 18 postaci.
76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Gra ciekawa, ten temat to chyba ni jest opis gry, ale przydał by się w tym temacie link do strony gry.

Moja opinia:

Gra godna uwagi, bajkowa grafika przyciąga miłośników anime.

Jedyny - o ile dobrze pamiętam 10$ ;C

Opublikowano

Gra jest po polsku? Na gry-online niby jest napisane że tak, jednak na steamie, nie ma żadnej wzmianki o polskiej wersji językowej, a więc jak jest?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...