Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwrot towaru w Media Markt

tls01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Joł. Tydzień temu zakupiłem myszę w stacjonarnym sklepie Media Markt. Teraz doszedłem do wniosku, że ten zakup był małym błędem i chciałbym zwrócić im towar. Na stronie MM piszą tylko, że klient ma prawo do zwrotu w przeciągu 14 dni bez podania przyczyny, ale dotyczy to tylko umów zawartych na odległość.

Czy ktoś miał podobną sytuację, wybrał się do sklepu, oddał towar i otrzymał zwrot gotówki? W internecie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.

ㅈㅈ.

Opublikowano

hm...  robiłem tak ale w h&m i new yorkerze, nosiłem kurtkę przez tydzień i postanowiłem, że jednak mi się nie podoba.Poszedłem do sklepu, pokazałem paragon i ubranie. Pani zapytała czemu i zaproponowała bon rabatowy w cenie kurtki - odmówiłem, powiedziałem, że za mała się okazała i chce gotówkę, za 10minut miałęm już swoje 250zł w dłoni

Opublikowano

hm...  robiłem tak ale w h&m i new yorkerze, nosiłem kurtkę przez tydzień i postanowiłem, że jednak mi się nie podoba.Poszedłem do sklepu, pokazałem paragon i ubranie. Pani zapytała czemu i zaproponowała bon rabatowy w cenie kurtki - odmówiłem, powiedziałem, że za mała się okazała i chce gotówkę, za 10minut miałęm już swoje 250zł w dłoni

Ubrania i sprzęt komputerowy, to zupełnie inna sprawa. :)

Czytałem, że w MM niechętnie zwracają gotówkę i wciskają ludziom bony o wartości zwróconego sprzętu do wydania w swoim sklepie. Albo w ogóle nie przyjmują zwrotu.

Szukam raczej kogoś, kto miał już taką sytuację w MM i może mi odpowiedzieć, czy dostanę zwrot gotówki, czy nie.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Warto iść i się zapytać. Też tak kiedyś miałem, nawet przyszedłem po 14 dniach to pozwolił wymienić na inną rzecz. Wymieniłem na inną trochę droższą i tylko dopłaciłem przy kasie.

Opublikowano

Warto iść i się zapytać. Też tak kiedyś miałem, nawet przyszedłem po 14 dniach to pozwolił wymienić na inną rzecz. Wymieniłem na inną trochę droższą i tylko dopłaciłem przy kasie.

W moim przypadku muszę się przejechać ok. 40 km, dlatego najpierw zadaję pytanie na forumku.

Wymieniałeś na inną rzecz, bo chciałeś, czy nie chcieli ci zwrócić gotówki?

ㅈㅈ.

Opublikowano

W moim przypadku muszę się przejechać ok. 40 km, dlatego najpierw zadaję pytanie na forumku.

Wymieniałeś na inną rzecz, bo chciałeś, czy nie chcieli ci zwrócić gotówki?

Nie chcieli mi zwrócić gotówki. Tylko zauważ, że zgodzili się nawet po tych 14 dniach.

Opublikowano

Wszystko zależy od polityki sklepu :)
Niektóre stacjonarki takie jak np. H&M czy Saturn pozwalają na zwrot towaru (nawet tego który nie był kupiony przez internet!) bez podawania przyczyny.
Zadzwoń i zapytaj ale z tego co mi wiadomo nie powinni robić problemu. Musisz się natomiast liczyć z tym, że jeżeli odmówią to mają takie prawo, bo towar kupiłeś na miejscu.

f.png

Opublikowano

Chodziłeś z metką? hahaha

Wszystko zależy od polityki sklepu :)

Niektóre stacjonarki takie jak np. H&M czy Saturn pozwalają na zwrot towaru (nawet tego który nie był kupiony przez internet!) bez podawania przyczyny.

Zadzwoń i zapytaj ale z tego co mi wiadomo nie powinni robić problemu. Musisz się natomiast liczyć z tym, że jeżeli odmówią to mają takie prawo, bo towar kupiłeś na miejscu.

Jeżeli w Saturnie na to pozwalają do w MediaMarkt pewnei też bo to ten sam właściciel, mogą zwrócić, lecz jest to tylko i wyłącznie ich dobra wola bo nie wiąże ich żadna umowa. Ile wart był ten sprzęt ? Bo jeżeli poniżej 100zł to nawet sobie głowy nie zawracaj..

Opublikowano

Pamiętaj ze opakowanie musi byc w nienaruszonym stanie i wszystko ma byc tak jak nowe.

Opakowanie jest całe, mysz jest w nienaruszonym stanie technicznym oraz wizualnym.

Jutro (dzisiaj) będę dzwonił, a w najbliższym czasie podjadę do MM.

Bóg zapłaci wam wszystkim za odpowiedzi, a moderator ma moje zezwolenie na zamknięcie wątku. :)

e/ Mój post wszystko wyjaśnia, dlatego zyskuje miano najlepszej odpowiedzi.

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...