Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Vegas Pro

_Martin_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do was pytanie :)

mam sony vegas i chciał dodać film na film to i tak zrobiłem i tu jest problem dodany film jest bardzo przezroczysty i nic nie widać czy jest opcja zwiększenie level obrazu bo mam już go na 100% a nadal jest mało widoczny :/

post-447410-0-09186100-1402158513.png

post-447410-0-55375900-1402158513.png

Opublikowano

to może inaczej jak wchodzę w opcje filmu Properties>Media>Alpha chanel>Premultiplied>kolor czarny>OK i nic się nie zmienia :/ zamiast przezroczystego tła nadal mam czarne :/

Opublikowano

Chcesz zrobić przeźroczysty obrazek / klip nad drugim klipem? Bo nadal nie rozumiem. Nie mam Vegasa zainstalowanego atm to Ci nie poomge z tym Properties.

he?

Opublikowano

to samo co on

https://www.youtube.com/watch?v=tp44lmXFboc&feature=kp

Patrz od 1min

robię dokładnie to co on lecz mi się nic nie zmienia :/ CZARNY POZOSTAJE CZARNYM <3

Chodzi chyba o to, że masz skompresowany plik albo w formacie innym niż .avi aczkolwiek mogę się mylić. Drugą opcją jest bawienie się maską, żeby coś takiego zrobić, albo możesz jeszcze znaleźć plugin do green screena, gdzie zielony na czarny bedziesz mógł zmeinić. 

he?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...