Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kha zix ?

MrSavarus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Chciałbym się dowiedzieć co myślicie o kha'zixie po patchu. Na jaką linie się obecnie najbardziej nadaje i czy da nim się jeszcze wycarrować gry?

Jak nie ten dział to proszę o przeniesienie.

1389013572-U595569.jpg

Opublikowano

Teraz mid bo jednak został mu fajny poke z w. Juz nienadaje sie do kierowania gierek, niestety sam nawet widzialem nazartego kha po patchu i cos male dps'y robil w late.

sstwc.jpg

Opublikowano

Kazio juz nie jest taki dobry na mida, ale na topa i jungle spokojnie możesz iść, co prawda go trochę znerfili ale nadal mój Kazik dla mnie jest i będzie op :3

Opublikowano

Na jungli mimo wszystko kosi jeszcze bardziej niż koził :P. 

A co do mida- Sądze, że może wrócić, bo w tym momencie prawdziwa kosa w Mid Game. :)

Powiedzmy, że kiedyś już tu byłem <3/ Ryuozaki pozdrawia  :3

Opublikowano

Kha'Zix na midzie jest już przereklamowany :). Teraz najlepszą linią dla kha'zix'a to jungla, co prawda Kha'Zix mid też jest dobry, ale rzadko spotykany.

Kha'Zix jungle jest zdecydowanie łatwiejszy bo cały czas farmi, a na gankach nie ma najmniejszych problemów.

Nie wiem jak to jest na midzie, bo dawno nim nie grałem mid : P.

Jedyna różnica Kha'Zix mid i jungle to tylko zamiana manamune na spirit of the elder lizard(czy jakoś tak) oraz buty CD/Merki/Tabiki na Mobilitki.

Opublikowano

khazix w jungli to teraz dobry, gdy rozwiniemy W life steal jest potwornie duzy

maksujemy W->Q->E, a ewolucja to W->E->Q

pierwsza gra po nerfie na platynie 1:

6fuYX4P.jpg

moj build to :

lizard->buty->LW->omen(dla mnie to core itemy teraz na niego) sytuacyjnie złozylem GA i MOM'a

wiec nie wiem czemu wszyscy mówią, ze słaby, po prostu teraz nie mozna sie wbijac jak porąbani, harrasujemy z W, któś wbija my za nim, dmg z W teraz jest przyjemny i mamy dość fajny slow z niego

Opublikowano

Teraz nadaje się tylko na topa/junglę. Z innych linii może wypierdalać bo nie wycarruje.

Nie wiedzialem, że kha zixa gra się na bocie :D 

Zresztą, jesli Assasin sprawuje się dobrze na topie, to jeszcze lepiej będzie mu szło na midzie. Seems legit.

Powiedzmy, że kiedyś już tu byłem <3/ Ryuozaki pozdrawia  :3

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Moim zdaniem Kha zix dostał takiego nerfa że nie opłaca się nim grac na każdej pozycji. Ale każdy ma swoje zdanie.

prawda

na midzie nie ugrasz, bo taka ori i nie masz laning phase, tylko blagasz by sie gra skonczyla

w jungli- mniejszy dmg w early, mniejsza tankowatosc bo ult nie daje, mozna ale po co

top- jedyna linia gdzie widze kha, sustain i wystarczajacy dmg by przezyc

­

Opublikowano

Miał nerfy na dmg w champy, ale buff na dmg w potwory - kalkulacja jest prosta - kha'zix ma teraz łatwiejszą junglę, a ganki nie są złe dzięki doskokowi i podwójnemu spowolnieniu.

Wydaje mi się że jedyny lane który jest dla niego teraz odpowiedni to jungle.

Tak w ogóle tutaj jest jeden gracz przykładowy który gra kha jungle:

http://eune.op.gg/summoner/userName=prorok1337

@Aveslol: dopiero teraz zobaczyłem, ładny odkop...

Widzę górników tu pełno.

League of Legends

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...