Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Antena WiFi do routera

Gość Valze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsza sprawa, ta antena jest odkręcana?

Tak

Opublikowano

Jeśli nie jest to podróbka, to można kupić, masz prawie 3 metry kabla, więc możesz ją przybliżyć do miejsca, gdzie chcesz odbierać sygnał, na pewno coś pomoże, ale cudów nie można się spodziewać.

/jeszcze zależy jak daleko masz do tego podwórka.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Jeśli nie jest to podróbka, to można kupić, masz prawie 3 metry kabla, więc możesz ją przybliżyć do miejsca, gdzie chcesz odbierać sygnał, na pewno coś pomoże, ale cudów nie można się spodziewać.

/jeszcze zależy jak daleko masz do tego podwórka.

No podwórko przy chacie mam xD

Ale powiedzmy na polu łapie mi wifi sąsiada, a mieszka on jakieś 100m ode mnie, a raczej nie ma jakiejś zajebistej anteny. Ano właśnie ten kabel jest dobry, bo mógłbym wyrzucić ją za okno :P

Opublikowano

No podwórko przy chacie mam xD

Ale powiedzmy na polu łapie mi wifi sąsiada, a mieszka on jakieś 100m ode mnie, a raczej nie ma jakiejś zajebistej anteny. Ano właśnie ten kabel jest dobry, bo mógłbym wyrzucić ją za okno :P

To spytaj się sąsiada jaki ma router. :D

Wszystko też zależy od pasma routera, 2,4Ghz ma większy zasięg od 5, ilość anten i standard przesyłu też ma sporo do znaczenia.

Ale antena za oknem powinna zdać egzamin. ^^

436951440626370320491.png

Opublikowano

To spytaj się sąsiada jaki ma router. :D

Wszystko też zależy od pasma routera, 2,4Ghz ma większy zasięg od 5, ilość anten i standard przesyłu też ma sporo do znaczenia.

Ale antena za oknem powinna zdać egzamin. ^^

Naczytałem się, że te tanie nonejmy, to jakieś szajstwo. Nie da się określić w przybliżeniu ile dBi na metry?

Moja teraźniejsza antena ma chyba 2dBi, patrząc na wielkość i budowę innych.

Ta będzie okej? Znana firma?

http://allegro.pl/antena-wifi-9dbi-dookolna-39cm-rs-sma-nowa-i4225451946.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...