Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czterordzeniowiec do 600 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, szukam jakiegoś telefonu do 600 zł. Moje wymagania to: Android, 4-rdzeniowy procesor, Minimum 1 gb ramu i dobre oba aparaty przynajmniej po 5 z tyłu i 1,3 z przodu. Jakieś propozycje? Każdą sensowną propozycje będe wynagradzał :)

umarł Mizzer, niech żyje Mizzer...

Opublikowano

Nexus 4 to wyższa półka cenowa, używke w tej cenie co podałeś znajde ale z jakimiś otarciami.
Moimi typami jak do tej pory są Motorola moto g, Htc one x i LG 4x HD ale jestem otwarty na inne propopzycje.

Opublikowano

W takim razie bierz coś z tych telefonów chociaż te rozdzielczości do mnie nie przemawiają i tak dalej, jak już wydawać to trzeba wydać na coś porządnego jak dla mnie nadal nexus 4 w używce są stany praktycznie idealne po 650zł bo sobie przeglądam allegro zawsze też można popatrzeć na tablice może ktoś będzie coś miał w okolicach twojej miejscowości to kupisz sobie na miejscu a nexus 4 a podane telefony przez Ciebie to niebo a ziemia. Jeżeli nadal do Ciebie przemawiają te telefoniki to poczytaj o nich i bierz coś z nich ale z komentarzy na mgsm wiele się nie dowiesz :)

/ pozatym nie wieje Ci tandetą od tych telefonów? 

lownfast

Opublikowano

A Motorola Moto G?

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

@escaperz.lordm
Mam ograniczony budżet na telefon, o czym już wspomniałem. To 600zł to i tak jest budżet po "podwyższeniu". Tandetą? Dla mnie telefon nie musi mieć marki/renomy by był dobry. Musi być przede wszystkim dobry w funkcjonowaniu, a z tego co czytałem na ich temat to mają o wiele więcej zalet niż wad. Nie mówie że Nexus 4 to dla mnie przereklamowana sprawa, ale niestety nie na moją kieszeń :)

@Razeer123

No własnie o nim myślalem, tylko nie wiem jak to z tą Motorolą jest. Masz może ten telefon, albo miałeś z nim jakąś styczność? Co możesz o nim powiedzieć?

Opublikowano

@escaperz.lordm

Mam ograniczony budżet na telefon, o czym już wspomniałem. To 600zł to i tak jest budżet po "podwyższeniu". Tandetą? Dla mnie telefon nie musi mieć marki/renomy by był dobry. Musi być przede wszystkim dobry w funkcjonowaniu, a z tego co czytałem na ich temat to mają o wiele więcej zalet niż wad. Nie mówie że Nexus 4 to dla mnie przereklamowana sprawa, ale niestety nie na moją kieszeń :)

@Razeer123

No własnie o nim myślalem, tylko nie wiem jak to z tą Motorolą jest. Masz może ten telefon, albo miałeś z nim jakąś styczność? Co możesz o nim powiedzieć?

Miałem z nim styczność tylko podczas pokazów nowych telefonów. Wygląda całkiem porządnie. Cudo techniki to to nie jest, ale za tą cenę nawet warto. Jednak głębszej styczności z tym telefonem nie miałem.

Opublikowano

Wszyscy na necie piszą że jak za ten hajs to jest najlepszy wybór z półki średniej "czterordzeniowców"

Opublikowano

Wszyscy na necie piszą że jak za ten hajs to jest najlepszy wybór z półki średniej "czterordzeniowców"

Ten telefon dostał nagrodę za najlepszy budżetowy smartfon. Według mnie za tą cenę warto.

Opublikowano

Sam szukam telefonu w mniej więcej takiej cenie. Poluję na HTC desire 500/One x/SIII   (tylko szukam do 500zł ;))

Moto G nie podoba mi się.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Nie polecajcie tak starych modeli (tj. HTC One X, SIII itd. nie licząc Moto G) z tego względu iż są gorsze od smartfonów z tego roku. Są wolniejsze, gorzej wykonane, słabiej grają (zazwyczaj). Do 600 - 650 warto licytować Sony Xperię M2  http://allegro.pl/sony-xperia-m2-biala-bez-locka-24m-bcm-play-od-1zl-i4297692355.html i http://allegro.pl/sony-xperia-m2-biala-bez-locka-24m-bcm-play-od-1zl-i4297692054.html Test telefonu znajdziecie na http://www.benchmark.pl http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/sony-xperia-m2-test.html . Sam mogę o nim powiedzieć tylko tyle, że działa płynnie, bardzo wygodny i ekran jest przeciętny.

26277095327341632366.png

Nick: Wojownik (tak, to jest nick)

Opublikowano

Samsung Galaxy S3, nie słuchaj się tych specjalistów co polecają Xperie M2, Krugery i GoClevery,...Oczywiście te propozycje które podałeś też są niczego sobie, szczerze mówiąc dużej różnicy nie będzie w tym co weźmiesz. Bierz to co ci bardziej pasuje.

Opublikowano

Samsung Galaxy S3, nie słuchaj się tych specjalistów co polecają Xperie M2, Krugery i GoClevery,...Oczywiście te propozycje które podałeś też są niczego sobie, szczerze mówiąc dużej różnicy nie będzie w tym co weźmiesz. Bierz to co ci bardziej pasuje.

Tak galaxy s3?

To staruch nie dość, że nie solidnie wykonany, to za 600zł sobie maksymalnie używkę kupi.

To już lepiej Xperię SP, 22k na antutu, dobry aparat, świetny dzwięk, dobrze działająca dioda, świetne parametry.

Opublikowano

Motorola Moto G i kropka.  Jego wadą jest brak slotu na kartę pamięci. Jego zalety : wydajność , ekran (spróbuj mi znaleść w tym przedziale cenowym smartfon z ekranem 326 ppi) , czysty android bez shit'u , będzie aktualizowana 

Opublikowano

Ja polecam Overmax Vertis Expi albo Vertis Aim. Używam go dluzszy czas i jestem zadowolony. Jak na cene 450zł to polecam serdecznie. W razie pytań pisz do mnie na pw

TESTERPL11.png

exLider MPC Racing Team | exWeteran MPC Racing Team | exRedaktor Gier Samochodowych

Opublikowano

W tej pólce cenowej, tylko Moto G.

Jako że jest to motorola to możesz być pewnien że wszystkie aktualizacje trafią do ciebie jako pierwsze. Zawsze świeże aktualizacje no i rom bez zbędnych lagujących nakładek. 

Ponadto, ma 4 rdzenie, 1gb ramu, porządną baterie. 

Są dwie wersje, 8 i 16gb, niestety brak możliwości rozbudowania pamięci poprzez karte micro sd. 

Jego chyba największym plusem, jest ekran w rozdzielczości 720x1280p na 4,5'' ekranie przekłada sie na świetne odzwierciedlenie kolorów, żadnych poszarpanych krawędzi ponadto ma tafle szkła gorilla glass, wieć nie musisz sie bać że ci sie zarysuje. 

Musisz sobie też zadać pytanie do czego potrzebujesz telefon...

Bo brak możliwości rozszerzenia pamięci jest tutaj problemem.

Miałem go przez 2 tygodnie, solidna robota, bardzo elegancki.

Aparat robi bardzo przyzwoite zdjęcia i nagrywa filmy w rozdzieczości HD.

Przy użytkowaniu tego smartfona nie napotkałem sie na żadne spowolnienie, jakiegokolwiek laga...

Wszystko działa płynnie :) Moge Ci go polecić, bo w tej pólce cenowej nie znajdziesz nic lepszego :)

I wszystko jasne...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...