Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Rejestracja na serwerze bungeecord.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
mam wykupione cztery serwery, nie chce aby po przejściu na inny serwer
trzeba było ponownie się logować/rejestrować. 

Jeszcze jedno, u mnie każdy rejestruje się na to samo IP, co moje (Pierwszego Gracza)
Nie wiem co robić, a dziś miałem otworzyć serwer! Proszę o szybką pomoc. 

Pozdrawiam Grzegorz

%20.jpg

Opublikowano

Ja wiem jak się to robi? ....
Ja wiem pod co jest podpięty Bungee? 

Może ktoś mi krok po kroku albo przynajmniej trochę powiedzieć jak to zrobić? 

%20.jpg

Opublikowano

Lepiej robić po prostu jeden serwer pod logowanie + napisać plugin pod przenoszenia gracza po zalogowaniu.

A żeby IP działało poprawnie musisz mieć Spigota i w spigot.yml włączyć obsługę BungeeCord (domyślnie powinno być włączone :P)

Opublikowano

@UP
Sprawdzę co do tego IP i Spigota. 
Noo ... mam jeden serwer lobby. (Domyślny w Bungee)
I chcę żeby po przejściu na serwer Survival i PvP nie trzeba było znowu się logować. 
Nie wiem czy usuwać plugin na logowanie z innych serwerów bo to zbyt ryzykowne. 
Nie chce niczego zjebać więc się zapytam. 
Może ustawić nielimitowane konta, czy coś. 

Nie wiem co robić proszę o szybką pomoc :(

@Edit
Żem bardziej zjebał. Wyskakiwał błąd ip_forward coś takiego. 
Jak zmieniłem na true w spigocie to własnie to wyskakiwało! 
Usunę pluginy na logowanie z innych serwerów, najwyżej ktoś się włamnie -_-

%20.jpg

Opublikowano

1. W lobby dajesz Authme Reloaded + ustawiasz w cofig.yml bungeecord : true

2. Na pozostałych serwerach w spigot.yml dodajesz ip BungeeCord, ale bez portu i ip przez które wejdziesz na serwer a nie 0.0.0.0 bo to właśnie przez to wykrywa to samo ip każdemu.

jak coś to pisz na priv :)

2w6ic6t.png

Opublikowano

zobaczyl plugin na bungee BungeeAuth.

Ustawiasz w nim server lobby i na jaki ma przenosic.

A na serwery wgraj IPwhitelist i daj tam IP bungee

Opublikowano

Musisz podpiąć AuthMe pod bazę danych z  wszystkimi innymi serwerami co łączy BC. To się robi w config.yml

lecz ja nie polecam AuthMe bo sie buguje z innym serwerem na BungeCord polecam ci xAuth

Daje Like bo moge 

Minecraft - zarzadzanie-serwerem

Opublikowano

Jaki problem... Co tu masz do wyjasnienia. Nie chce zeby po przejsciu na 'inny serwer trzeba znowu sie logowac. (Authme)

%20.jpg

Opublikowano

Jaki problem... Co tu masz do wyjasnienia. Nie chce zeby po przejsciu na 'inny serwer trzeba znowu sie logowac. (Authme)

Jak ja widze takich jak ty to mnie krew zalewa, wrzuc na kazdy serwer authme i pod ta same baze danych, + zalacz sesje....

Jak nie potrafisz podlaczyc bazy to sie nawet za siec nie bierz.

rivi.png

by HardMyStyle

.

Opublikowano

Widze ze tutaj sa same chuje ktore nie potrafia pomoc. Mnie :tez krew zalewa jak widze takie osoby... Czyli np cb. Widze ze najmilsza i jedyna osoba ktora mi pomaga to piorun. Temat do zamkniecoa bo widze ze zaraz zaczna sie wyzzwiskA.

%20.jpg

Opublikowano

Po takie utrudniać swoje życie ? Po cholere takie coś. Jeżeli zalogujesz się w logowali i przejdziesz do lobby jestem zalogowany na calym serwerze. Wejdź na mój serwer z sygnatury i zobacz jak to działa.

Żadnej bazy mysql, Żadnych milionów authme na serwerach.

2w6ic6t.png

Opublikowano

Widze ze tutaj sa same chuje ktore nie potrafia pomoc. Mnie :tez krew zalewa jak widze takie osoby... Czyli np cb. Widze ze najmilsza i jedyna osoba ktora mi pomaga to piorun. Temat do zamkniecoa bo widze ze zaraz zaczna sie wyzzwiskA.

Pomożesz człowiekowi rozwiązesz jego problem i jeszcze cie od chuji wyzywa, jakieś niedojebanie mózgowe.

rivi.png

by HardMyStyle

.

Opublikowano

Pomożesz człowiekowi rozwiązesz jego problem i jeszcze cie od chuji wyzywa, jakieś niedojebanie mózgowe.

... Brak slow do opisania.

%20.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...