Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Potrzebuje pomocy z ustawianiem mojego servera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Od jakiegoś czasu tworze mapkę na server, i choć jest ona w ciągłej budowie chciał bym już zrobić coś w rodzaju okresu próbnego servera by sprawdzić czy nie ma żadnych bugów i czy wgl się ten server przyjmie :D

No w każdym razie potrzebuje kogoś kto by mi pomógł ustawić wszystkie konfiguracje i uprawnienia dla graczy. (potrafiłem zbudować całą mape a nie wiem jak postawić server :D

Próbowałem się nauczyć samemu i porobić to wszystko ale jak zrobie jedną rzecz to druga przestaje działać :D wgl tego nie ogarniam dlatego zwracam się o pomoc tutaj

Tak na szybko opiszę czego potrzebuje.

Mój główny świat - Chcę by gracze na nim nie mogli zniszczyć ani postawić ani jednego bloku (nawet pochodni. Próbowałem ustawić ten świat na adventure ale właśnie te głupie pochodnie :D) no ale chciał bym by mogli otwierać drzwi i pociągać za dźwignie.

W przyszłości chciał bym by gracze mieli na głównym świecie domki i by mogli w nich budować. To trochę pomieszane wiem.

Wyglądało by to mniej więcej tak że jest cały świat na którym nikt nie może budować, ale w tym świecie jest pare miejsc w których tylko poszczególni gracze mogliby się do nich dostać i tam budować (ale poszczególny gracz tylko do jednego miejsca) 

chciał bym żeby na głównym świecie nie było potworów ani pvp ale żeby gracze mogli walczyć z mobami które są dodane przez mod CustomNPCs.

Oprócz tego chcę 4 poboczne światy ( w przyszłości więcej ) z różnymi poziomami trudności i z spawnem którego się nie da zniszczyć (ale to już sobie sam jakoś ustawiłem)

I jeszcze te głupie upranienia(permissions) :D o nich to mi się nawet mówić nie chce :D

Najlepiej by było jak by ktoś wpadł na server zobaczyć co i jak. postaram się wtedy jakoś lepiej wytłumaczyć. Tylko że mod (customNPC i wersja minecrafta 1.7.2) jest potrzebny.

Używam jednego modu

-CustomNPCs

Używam tych pluginów

-BorderGuard

-Essentials

-FAntiXRay

-Lockette

-Multiverse-Core i Multiverse-Portal

-Multiworld 

-PermissionsEx

-perWorldPlugins

-PluginMetrics

-SafeCreeper

-TreasureChests

-WorldEdit

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...