Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta microSD przestała działać.

kubaxaxa3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Posiadam kartę microSD z firmy GoodRam 8 GB. Mam ją już ok. 2 lat i do wczoraj było z nią wszystko w porządku. Wczoraj, gdy chciałem zrobić zdjęcie (dodam , że zdjęcia zapisywały się na karcie) i później wejść do galerii , aby je zobaczyć wyskoczyło mi coś co nawet nie zdążyłem przeczytać i okazało się , że nie ma ani tego zdjęcia ani innych obrazów zapisanych na karcie SD. Gdy podłączam kartę do komputera przez adapter , komputer jej nie widzi. Gdy podłączam inna kartę wszystko jest w porządku. Czy jest możliwe , aby odzyskać jakoś te dane z tej karty? Czy może zepsuła się na amen?

Maroon-5-Concert-from-Katrina-Rivera-800

Opublikowano

Z boku karty jest taka "wajcha", przesuń ją i zobacz.
Może pomoże : )

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

Z boku karty jest taka "wajcha", przesuń ją i zobacz.

Może pomoże : )

Gdzie Ty w microSD widziałeś "wajchę"?

Zapewne masz bada, spróbuj ją sformatować, pobierz program ZAR, może ją zobaczy.

A jeśli nie, to po karcie, 2 lata = koniec gwarancji, wszystko jest idealnie przemyślane.

Moja karta jakoś miesiąc temu załapała bada na sektorze rozruchowym i bym musiał ją całą przeprogramować pod innym systemem, ale z tym jest trochę zabawy.

Jak w jakiś sposób wykryje Ci tą kartę pod PC, to może uda się ją jeszcze uratować, jak nie to do śmietnika.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Gdzie Ty w microSD widziałeś "wajchę"?

Zapewne masz bada, spróbuj ją sformatować, pobierz program ZAR, może ją zobaczy.

A jeśli nie, to po karcie, 2 lata = koniec gwarancji, wszystko jest idealnie przemyślane.

Moja karta jakoś miesiąc temu załapała bada na sektorze rozruchowym i bym musiał ją całą przeprogramować pod innym systemem, ale z tym jest trochę zabawy.

Jak w jakiś sposób wykryje Ci tą kartę pod PC, to może uda się ją jeszcze uratować, jak nie to do śmietnika.

Zapewne mam bada? tzn chodzi Ci o system operacyjny? Jeżeli tak , to nie mam androida. Komputer w ogóle jej nie wykrywa jak i smartfon więc nie wiem jak ją mogę sformatować. 

Opublikowano

Spróbuj przez inne urządzenie tzn. wsadź ją do innego telefonu.

Ja mam niby też 'bada' a jednak śmiga chociaż pod notem 2 nie mogę odpalić to jednak pod starym szajsungiem chat normalnie chodzi.

graphic.png
Opublikowano

Spróbuj przez inne urządzenie tzn. wsadź ją do innego telefonu.

Ja mam niby też 'bada' a jednak śmiga chociaż pod notem 2 nie mogę odpalić to jednak pod starym szajsungiem chat normalnie chodzi.

Eee ja nie mam ,,bada" tylko ,,androida". Zobaczę później czy działa pod innym telefonem tak jak radzisz, ale jak komputer nie wykrywa tej karty to coś wątpię. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...