Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Większa ilość ramu na Windows 7? Chyba możliwe ale jest 1 problem

BoomCreeperBoom

Pytanie

Opublikowano

Witam!

Ponieważ że wiadomo windows 64 bitowy nie ma samych pozytywów, niestety posiada tez wady na które nie mogę sobie pozwolić ponieważ jestem fanem starych gier :). Wiadomo ze w takiego Gothica na W7 64bit sobie nie pogracie ale kupiłem sobie grę The forest która niestety wymaga 4gb ram... a na 3.25gb sobie nie pogram. Poszperałem po necie ze jest program Sunrise seven, zainstalowałem, wypróbowałem tak jak na wideo poradniku i tu się mocno zdziwiłem ze ten program zamiast dodać ramu ODJĄŁ. Miałem 3.25 dostałem 2gb, oczywiście odznaczyłem opcje żeby mi dodało ramu oczywiście wole więcej niż mniej :)

Proszę was o to by skrócić moja męczarnie z limitem :( ja chce grac w ta gre!

@Edit zapomialem dodać ze sprawdzałem gre i wyłącza mi się z powodu ramu podczas startowania czyli działa tylko menu

graphic.png

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ty typie nie rozumiesz ze nie da sie od tak sobie w 32 bity dac wiecej niz 3.25gb ramu? Po cos systemy 32 bit sa..

Może byś cokolwiek poczytał zanim  napiszesz bzdury http://forum.pcformat.pl/Chcesz-miec-4Gb-i-wiecej-Ram-w-32bit-win-7-t

Może spróbować ten sposób ale czy komp mi się nie rozwali? 

gra ruszy bez problemu na x32 tylko on tylko nie potrafi zrozumieć prostej  informacji że musi posiadać więcej niż 4 Gb RAM przy  zintegrowanej karcie  graficznej

NIE MASZ I NIE BĘDZIESZ MIAŁ WYMAGANYCH 4 GB DO PUKI NIE DOŁOŻYSZ SOBIE PAMIĘCI, NAWET NA SYSTEMIE X64 NIE POGRASZ BO NADAL NIE BĘDZIESZ MIAŁ WYMAGANYCH 4 GB

Może i nie będę spełniać zalecanych ale będę mógł włączyć skype, bo jak wyjdzie multi to mi się bardzo przyda

graphic.png
Opublikowano

gra ruszy bez problemu na x32 tylko on tylko nie potrafi zrozumieć prostej  informacji że musi posiadać więcej niż 4 Gb RAM przy  zintegrowanej karcie  graficznej

NIE MASZ I NIE BĘDZIESZ MIAŁ WYMAGANYCH 4 GB DO PUKI NIE DOŁOŻYSZ SOBIE PAMIĘCI, NAWET NA SYSTEMIE X64 NIE POGRASZ BO NADAL NIE BĘDZIESZ MIAŁ WYMAGANYCH 4 GB

@offtop nie ma systemu x32 jest x86-32 i x86-64

...

Opublikowano

gra ruszy bez problemu na x32 tylko on tylko nie potrafi zrozumieć prostej  informacji że musi posiadać więcej niż 4 Gb RAM przy  zintegrowanej karcie  graficznej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

W pierwszym poście nie napisałeś nic że masz 32 bit więc koledzy podali co zrobić przy systemie 64 bit. W takim razie polecam zainwestować w nowego win 7/8 64 bit.

CPU: Intel Core I5 3.10 GHz TURBO BOOST 3.30 GHz

GPU: Asus GTX 760 2GB DDR5

Obudowa: jakiś CoolerMaster

Płytka: MSI Military class 4

RAM: 6GB DDR3 1333MHz

Opublikowano

Ale ja nie rozumiem...

Skoro masz kości łącznie dające 3,25 GB RAM to przecież żadnym oprogramowaniem tego nie podniesiesz. Musisz po prostu dokupić kości.

Sunrise Seven posiada narzędzie do odblokowania obsługi do 128GB RAM dla systemów 32 bitowych, ale to nie zaowocuje tym, że dostaniesz więcej RAMu... :-) 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

I poprawnie, to że jest napisane 4GB nic nie znaczy nie użyje więcej niż 2GB (COD'y/Bf'y mają napisane więcej ale są gówno warte). Chyba że zagrasz sobie w COD:BO2 gdzie debile dali łatkę. Jeśli nie masz 6GB ramu nie odpalisz gry, gdzie gra nie zużywała więcej niż 1GB..  Możliwe że w tej grze też użyli tego sposobu, nie grałem więc się nie wypowiem. Aktualnie jednak odradzam zakupu bo dopiero za 2 tyg. gra będzie miała możliwość savu postaci.

Ten post ani trochę mi nie pomógł... The forest jest gra niezależna podobna do np 7 days to die, czyli wymaga DUZO ramu! pisałem ze gra crashuje sie z powodu RAMU... czytalem o tym w internecie i na dodatek Raport napisał w co w trawie piszczy i proszę nie robić kolejnych offtopow z grami tylko jak ominąć ten limit.

jeszcze jedno... zęby dalej nie było takich wiadomości mój komputer spełnia wszystkie wymagania oprócz pamieci jak naprawie ten problem to ruszy

graphic.png
Opublikowano

I poprawnie, to że jest napisane 4GB nic nie znaczy nie użyje więcej niż 2GB (COD'y/Bf'y mają napisane więcej ale są gówno warte). Chyba że zagrasz sobie w COD:BO2 gdzie debile dali łatkę. Jeśli nie masz 6GB ramu nie odpalisz gry, gdzie gra nie zużywała więcej niż 1GB..  Możliwe że w tej grze też użyli tego sposobu, nie grałem więc się nie wypowiem. Aktualnie jednak odradzam zakupu bo dopiero za 2 tyg. gra będzie miała możliwość savu postaci.

graphic.png
Opublikowano

ty potrafisz w ogóle czytać ze zrozumieniem ? byle tuman napisał tutorial nie mając pojęcia nawet co przepisuje !

sposób jest dla kogoś kto MA WIĘCEJ NIŻ 4 GB PAMIĘCI I NIGDY NIE UMOŻLIWIA DOSTĘPU DO WIĘCEJ NIŻ 4 GB PAMIĘCI CZYNI JĄ TYLKO WIDZIALNĄ DLA SYSTEMU I PROGRAMÓW

nie można windowsa 32 bitowego zmusić do używania pamięci skoro kompletnie nie potrafi jej nawet obsłużyć powyżej 4 Gb

naucz się liczyć bo ciągle piszesz bzdury usiłując udowodnić że masz 4 Gb pamięci, NIE MASZ bo pamięć jest zajęta dla grafiki ( ok 256- 512 Mb RAM )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

nie ominiesz więc po problemie , dokup sobie więcej RAM to pograsz i dopiero spełnisz wymagania gry które aktualnie nie spełniasz

gra wymaga minimum 4 Gb a ty nawet nie posiadasz wymaganych, prawdopodobnie masz integrę albo inna kartę używającą pamięci RAM jako share

p.s. co do wymagań pamięciowych oczywiści rozmiar gry/programu zawsze jest ograniczony do 2Gb ale pamięć na tekstury/cache tej gry wymaga więcej RAM niż zainstalowane 4Gb

Jeju! pisałem ze mam 4gb ramu! ale 32bitowy system pozwala jedynie na 3.25. Gre mi sie jako udało odpalic ale musiałem wyłączyć wszystkie programy, niedługo wyjdzie aktualizacja i muszę wiedzieć czy jest sposób na ominiecie limitu

graphic.png
Opublikowano

Możliwe że przestawił ci rozruch. Jeżeli masz 64bitowy system.

uruchom -> msconfig -> rozruch -> zaznacz windowsa -> opcje zaawansowane -> odznacz maxymalną pamięć -> reset

Jeżeli 32, to zmień jeżeli chcesz te 4gb. Ale jeżeli gra włączy się tylko gdy zobaczy 6gb to nie poradzisz, musisz kupić :D

Opublikowano

nie ominiesz więc po problemie , dokup sobie więcej RAM to pograsz i dopiero spełnisz wymagania gry które aktualnie nie spełniasz

gra wymaga minimum 4 Gb a ty nawet nie posiadasz wymaganych, prawdopodobnie masz integrę albo inna kartę używającą pamięci RAM jako share

p.s. co do wymagań pamięciowych oczywiści rozmiar gry/programu zawsze jest ograniczony do 2Gb ale pamięć na tekstury/cache tej gry wymaga więcej RAM niż zainstalowane 4Gb

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...