Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobić serwer całodobowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale ja mam już serwa ale on nie jest 24/h a chce ten sam ale np jakis skrypt cos kliknąc plugin czy coś ?

jprdl to kup maszyne z np ovh i bedziesz miec 24/7

Opublikowano

no własnie. tylko hamachi nie ma 24/7, chyba że masz cały czas włączonego kompa. Hamachi radzę tylko i wyłącznie używać jako serwera testowego czy coś w tym stylu

Opublikowano

Masz chyba na freeserv.pl ? co bo tam jest 12 slot i serwer się wyłącza jak nikt nie gra . Po co serwer ci 24/7 z darmowego hostu albo swojego . Jak już to musisz kupic dedykowana maszynę , ale lepiej mieć hosta np fiberhost promocja jest .

Opublikowano

Masz chyba na freeserv.pl ? co bo tam jest 12 slot i serwer się wyłącza jak nikt nie gra . Po co serwer ci 24/7 z darmowego hostu albo swojego . Jak już to musisz kupic dedykowana maszynę , ale lepiej mieć hosta np fiberhost promocja jest .

tak mam freeservers ale ja nie chce kupowac bo tu płace tylko raz na całe zycie a tak to ... musze płacić a nie chce kasy wywalac :P

Opublikowano

Jak nie masz kasy na serwer, lub komputera z nasa i super łącza to nie bierz się za robienie go, proste

3522088333.png

No Nieźle

Opublikowano

ale widziałem ze goscie sestowali i pisał cytuje : "i przetestowałem ten hosting i mój sposób na serwer całodobowy działa fajny hosting" czyli jest jakis sposób :P

Tak, jest sposób. Kup normalny serwer w hostingu za pieniądze, a nie próbuj kombinować.

Zasady FreeServers są takie, że serwer się wyłącza i nawet jeśli Ci się to uda jakoś obejść (w co mocno wątpię, bo ze strony pluginu jest to po prostu niemożliwe), to złamiesz regulamin tego serwisu i będziesz typowym polakiem-burakiem.

Nie stać Cię na serwer 24/7? Grasz na hamachi. Jak nie stać Cię na Porsche, to je kradniesz? Nie, tylko zapierdalasz z buta, proste i oczywiste.

8098_com.tmobile.theme.Ubuntu_ubuntu-cm1

Risen. :# - wierny użytkownik Linux'a (Ubuntu). :D

Nowicjusz
Opublikowano

Jeśli chcesz posiadać serwer, który będzie cały czas dostępny musisz zakupić serwer w hostingu.

Sprawdź najlepiej fiberhost.pl

Opublikowano

Nie wiem, po co się zabierasz za serwer jak nie masz kasy...  o.O 

Ale jak chcesz skript to może to zadziała... lecz będzie blokowało reload i stop całkowicie :P

on server stop:
    cancel event

serwer się wyłącza jak nikt nie gra .

Jak jest to prawdziwe...

on server stop:
    if any player isn't online:
        cancel event

Będzie blokowało stop i reload jak nikogo nie będzie  -.-

f

Opublikowano

Hahahahahahha... Ten to dowalił :D

Chłopie kup sobie maszynę na hostingu a nie kombinujesz.

Tam masz 24/7 kontakt z hostingiem a nie "czary mary".

Swoją drogą rozpierdalają mnie takie tematy i tacy użytkownicy.

Humor na wieczór poprawiony :D

To ja typ niepokorny ;x

Opublikowano

Nie ma takiej opcji na freeserver a dlaczego? Ponieważ oni wyłączają serwer poprzez połączenie rcon(z www do konsoli) czyli przez konsolę tak jakby a niestety nie widzę żeby można było zignorować komendę konsoli w pluginie. Jest to nie wykonalne i żadne pluginy skrypty ci w tym nie pomogą Tylko zmiana hostingu. A jeżeli nawet to i tak się skapną i ci zabiorą serwer oraz dostaniesz u nich bana. A inni to se żartują. Lepiej kupić na hostingu typu craftserver fiberhost. Dedyków/vpsów nie bierz!!! Bo i tak pewnie nie umiesz posługiwać się Linuxem a jak ci się uda to potem będziesz płakał że ci się włamali na serwer bo nie miałeś żadnych zabezpieczeń. Dla ciebie najlepszy jest hosting serwerów typu fiberhost, craftserve itp.

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Maszyna i nic wiecej... Rozumiem, slyszalem o ludziach co stawiali 10 slotowy serwer na xxx.pl i grali tam z kolegami, ale zeby kupic serwer na freeserv i probowac go udostepnic w internecie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...