Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Dużo procesów -.-

TaDa

Pytanie

Opublikowano

Witam. Mam dla speców pytanko mianowicie byłem ostatnio u kolegi na komputerze i zdziwiła mnie jego ilość procesów miał ich chyba z 5-6 u mnie jest ich 20++ i teraz do Was które procesy mogę zamknąć i aby mi się nie otwierały ?? Robiłem formata i po nim to samo... Zwalniają mi one dosyć komputer.

Z góry dzięki. Pozdrawiam (daję +)

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A no jeśli ukryję to jest ich dużo, dużo mniej. 

78743251148098231394.png

wszystkie update'y mozesz wylaczyc, poniewaz one i tak sie uruchamiaja podczas normalnego uzywania programu, niepotrzebne jest by wlaczaly sie przy kazdym uruchomieniu.

4se1jf.jpg

Podeślij jeszcze widok z Uruchamianie.

Opublikowano

wszystkie update'y mozesz wylaczyc, poniewaz one i tak sie uruchamiaja podczas normalnego uzywania programu, niepotrzebne jest by wlaczaly sie przy kazdym uruchomieniu.

4se1jf.jpg

Podeślij jeszcze widok z Uruchamianie.

Te, które wykreśliłeś mogę zamknąć ?  

Uruchamianie: 

91664222258042359907.png

Opublikowano

Ja mam ponad 50.

Jezeli chcesz zmniejszyc ich ilosc wejdz w autoruns i powylaczaj wszystko oprocz antywirusa. Pewnie razem z systemem uruchamia Ci sie 20procesow typu gg/steam itd...

Opublikowano

Usługi wyłącza się w ten sposób:

Windows + R, wpisujesz services.mvc, enter.

Otwiera ci się nowe okienko, które wygląda tak:

iYru4fO.png

Tam, klikasz PPM na usługę, później ustawienia i w polu opcje uruchamiania (albo podobnie) wybierasz między trybem automatycznym, manualnym lub całkowicie wyłączasz daną usługę. Pamiętaj, że niektóre są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania systemu, więc nie wyłączaj ich "na odpierdol". W internecie są poradniki na ten temat; sporo anglojęzycznych zawiera opisy usług (do czego służą, jakie są konsekwencje wyłączenia ich itd.).

ㅈㅈ.

Opublikowano

Tak.

W uruchamianiu mozesz odznaczyc adobe reader, reszte zostaw. 

Ok. 

Dzięki, to już wszystko tak ? 

Opublikowano

Ja mam ponad 50.

Jezeli chcesz zmniejszyc ich ilosc wejdz w autoruns i powylaczaj wszystko oprocz antywirusa. Pewnie razem z systemem uruchamia Ci sie 20procesow typu gg/steam itd...

Może jakoś dokładniej ?

Nie nie mam nic z GG itp.

Nie stać go może na system >.<

Nie rozumiem ??

Ja mam ponad 50.

Dokładnie mam 52 procesy po starcie kompa.

Kolega mi jeszcze mówił żebym powył. wszystko prócz tych procesów, które są związane z nazwą mojego komputera zrobić tak ?

Opublikowano

Witam, mam ten sam problen poprostu odinstalowalem zbedne programy z kompa i jak cos instalujesz czytaj dokladnie poniewaz oprucz tego co chcesz zainstalowac instaluje ci dodatki ktore sa zapisywane w systemie jako dodatkowy procesor.

Pomoglem daj + ;)

Opublikowano

w cmd wpisz msconfig, wejdz w zakladke uslugi, ukryj wszystkie od microsoftu i poodznaczaj wszystkie ktore nie sa ci bezposrednio potrzebne, np. moja zakladka wyglada tak:

ysx28r.jpg

następnie wejdź w zakladke uruchamianie i tam zrob to samo, jesli nie wiesz do czego dany program sluzy to znaczy ze ci nie jest potrzebny i mozesz go odznaczyc.

No ja tych procesów mam tam od zasrania. Nie mam pojęcia, które mogę ruszyć a które nie... Help My ! ;)

Opublikowano

w cmd wpisz msconfig, wejdz w zakladke uslugi, ukryj wszystkie od microsoftu i poodznaczaj wszystkie ktore nie sa ci bezposrednio potrzebne, np. moja zakladka wyglada tak:

ysx28r.jpg

następnie wejdź w zakladke uruchamianie i tam zrob to samo, jesli nie wiesz do czego dany program sluzy to znaczy ze ci nie jest potrzebny i mozesz go odznaczyc.

Opublikowano

jak ukryjesz wszystkie od microsoftu to mozesz wszystkie. Daj screena.

A no jeśli ukryję to jest ich dużo, dużo mniej. 

78743251148098231394.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...