Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Skript na lata w grze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema dzisiaj chciałem kogoś z was o napisanie mi skryptu na lata. To tak: Co 7 dni dodaje 1 rok. Jeśli gracz ma permisje lata.dodaj NIE DODAJE. A jeśli osiągnie 75 a 90 lat to go zabija, odrejestrowuje i banuje z wiadomością Musisz wejść pod innym nickiem, lub odbanuj się sms za 6.15 (adres strony z usługą)

Z góry dzięki !!

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Witam,

Masz może azrank ?

Bo dużo by to uprościło pisanie skrypty bo taką skrypte jest  bardzo ciężko zrobić o ile wogóle da się ją zrobić.

Jak by to miało wyglądać:

Każdy nowy gracz dostawał by czasową rangę gracz na czas życia na serwerze, ta ranga miała by permisie która by nie pozwoliła na zabicie tego gracza po upłynięciu czasu rangi gracz przeszedł by na default (czyli podstawową rangę) która by tej permissji nie miała zabiło by go i dostał by bana na forever.

Opublikowano

Jeżeli co 7 dni był by dodawany rok to gracz umarłby dopiero po prawie dwóch latach gry na serwerze... Postaram się zrobić ten skrypt, ale na pewno nie będzie łatwo

Pomogłem? Liczę na LIKE :D

Opublikowano

Witam,

Masz może azrank ?

Bo dużo by to uprościło pisanie skrypty bo taką skrypte jest  bardzo ciężko zrobić o ile wogóle da się ją zrobić.

Jak by to miało wyglądać:

Każdy nowy gracz dostawał by czasową rangę gracz na czas życia na serwerze, ta ranga miała by permisie która by nie pozwoliła na zabicie tego gracza po upłynięciu czasu rangi gracz przeszedł by na default (czyli podstawową rangę) która by tej permissji nie miała zabiło by go i dostał by bana na forever.

Nie oto mi chodziło, chodziło mi oto aby co 7 dni dodawało 1 rok jak osiągnie 75 a 90 lat to automat go zabija

Jeżeli co 7 dni był by dodawany rok to gracz umarłby dopiero po prawie dwóch latach gry na serwerze... Postaram się zrobić ten skrypt, ale na pewno nie będzie łatwo

Jak zrobisz to naprawdę będę wdzięczny :)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

variables:
{lata.%player%}

if player has permissions "lata.dodaj":
    cancle event
else:
    loop 90 times:
        wait 7 days
        add 1 to {lata.%player%}
        cancle event

if "{lata.%player%}" is "90":
    set {lata.%player%} to "0"
    ban player
    stop

Wiem że jest tu sporooooo błędów ale koledzy mnie poprawią ^^ - pisałem na szybko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...