Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór gitary - Pomoże ktos? :D

DeAnominator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry! A więc, chciałbym poprosić Was (A konkretnie osoby które mają jakies doswiadczenie :D ) o pomoc! Mianowicie, przez 2 lata swojego życia brzdąkałem sobie na klasycznym Stratku, (Na szczęscie nowy, bo z 2005, gdyby był starszy to bym chyba się zabił), ale zdarzyło się tak, że przy graniu trudniejszego riffa gitara jakims cudem odczepiła się od paska, wylądowała na ziemi i cała elektronika poszła się pieprzyć. Gitarki nie ma co naprawiać, bo ze względu na to, że młoda jest to koszt naprawy przerasta koszt gitary. 

I tu pojawia się dylemat. Jaką gitarę wziąć? Znowu brać się za Stratocastera, czy może ma ktos jakąs ciekawą alternatywę? Może zamiast Stratka Jaguar? 

Ps. Tak, wiem. Forum o grach, ale może ktos będzie w stanie mi doradzić! :D 

Powiedzmy, że kiedyś już tu byłem <3/ Ryuozaki pozdrawia  :3

Opublikowano

Szczerze Ci powiem, że o wiele lepsze są gitary akustyczne, sama mam takamine i ma świetne brzmienie, łatwo się na niej nauczyć grać, również jest dobra dla zaawansowanych graczy. W sumie też nie podałeś ceny w której chcesz kupić gitarę dlatego też nie wiem w jakich granicach Ci zaproponować, Fender również ma gitary o fajnym brzmieniu :).

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Szczerze Ci powiem, że o wiele lepsze są gitary akustyczne, sama mam takamine i ma świetne brzmienie, łatwo się na niej nauczyć grać, również jest dobra dla zaawansowanych graczy. W sumie też nie podałeś ceny w której chcesz kupić gitarę dlatego też nie wiem w jakich granicach Ci zaproponować, Fender również ma gitary o fajnym brzmieniu :).

Zacznijmy od tego, że poza faktem, że Fender ma gitary o specyficznym brzmeiniu (Szczególnie własnie Stratocaster), a zarazem najdroższe. 

A więc po pierwsze - Cena nie gra roli. Chyba nie ma droższej gitary niż jakis Stratocaster z lat '60 (Chyba, że te które miały jakies sławne osoby osobiscie. Ale to już inna kwestia ;_; ) 

A po drugie, no własnie w tym problem, że mam starego akustyka, tylko struny trzeba wymienić. Więc raczej rozglądam się za elektrykiem, ale jak wiadomo - Podaj tylko dokładny model tej Twojej gitarki ,to się posłucha na jakims YT i kto wie.. Jak się zakocham, to nie ma opcji, może być nawet akustyk. ;_;

Opublikowano

Co do elektryków na każdym możesz fajnie się bawić brzmieniem, jednakże na elektrycznych niestety się nie znam ;c

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Co do elektryków na każdym możesz fajnie się bawić brzmieniem, jednakże na elektrycznych niestety się nie znam ;c

Faktycznie brzmi ładnie. (W porównaniu do mojej której akustycznej której pudło rezonansowe jest chyba Made In China). 

Dobra, poczekamy do jutra. Może ktos z jakimis ciekawymi elektrykami się znajdzie :F 

Opublikowano

Na dobrego elektryka to przynajmniej 1000 zł musisz wybulić. Ale jeszcze ważny jest wzmacniacz. Z własnego doświadczenia nie polecam tych najtańszych, bo to gówna. Szkoda hajsu.

Opublikowano

Na dobrego elektryka to przynajmniej 1000 zł musisz wybulić. Ale jeszcze ważny jest wzmacniacz. Z własnego doświadczenia nie polecam tych najtańszych, bo to gówna. Szkoda hajsu.

Spokojnie. Fender poza wspaniałymi gitarami robi dobre wzmacniacze :D

Ps. a sądzisz że ile wydałem na poprzednią? Na komunię ją dostałem, czy co? ;_;

Opublikowano

Zasadnicze pytanie do elektryka - co chcesz na nim grać?

Kompletnie zapomniałem o tym temacie! 

No na elektrykach raczej nie gra się innych gatunków niż rock/Punk rock, etc. 

Chyba, że chodzi Ci o pozycję w zespole, to wtedy z reguły gram prowadzącą. :P 

Opublikowano

Wszystkie gitary elektryczne do 1000 zł brzmią tak samo. Zmienia się tylko deska. Polecam Cort'a x2. Świetna na początek.

Opublikowano

Wszystkie gitary elektryczne do 1000 zł brzmią tak samo. Zmienia się tylko deska. Polecam Cort'a x2. Świetna na początek.

Co ty kurwa pierdolisz .. ?

@topic

Myślałeś nad SX Stratem ? U mnie właśnie jutro będzie, dzisiaj wysłałem przelew a dałem w sumie 470zł. Małe pieniądzę a prawie że taki strat jak ten za 2k.Zależy co grasz , ja nakurwiam lekkiego rocka jakieś lata 80/90 dlatego wziąłem strata :) Jak Cort to tylko Katana powinneś wyrwać do tej sumki nawet nówkę.Szukałeś LP jakiegoś ? Seria Vintage LP jest całkiem spoko w tym budżecie.Więcej pytań pisz PW ;p

sygna.png

Opublikowano

Kompletnie zapomniałem o tym temacie! 

No na elektrykach raczej nie gra się innych gatunków niż rock/Punk rock, etc. 

Chyba, że chodzi Ci o pozycję w zespole, to wtedy z reguły gram prowadzącą. :P

Nie zauważyłem ;p

hmmm...Bierz jakiegoś washburna LP Epiphona lub Corta Katana (dla Ciebie był bym za tym )  :)

SR ZA DOUBLA !

sygna.png

Opublikowano

Nie zauważyłem ;p

hmmm...Bierz jakiegoś washburna LP Epiphona lub Corta Katana (dla Ciebie był bym za tym )  :)

SR ZA DOUBLA !

No własnie kumpel ma Washburna. Nie pamiętam dokładnego modelu, ale nie dosć, że piękna, to jeszcze brzmi... <3 

I chyba własnie tak zrobię, że zdecyduje się w końcu na Washburna. Dzięki ziomek za przypomnienie :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...