Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wycena szkody - samochód ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Mam mały problem

ponieważ niedawno miałem stłuczkę samochodową z winy osoby drugiej.

firma "Gothaer" przysłała rzeczenioznawce do zrobienia zdjęć, ten natomiast przesłał to dalej

tu sie wszystko zgadza.

pytanie moje jezeli oni to wycenili to:

1. Na poniższych zdjęciach są "wyceny ich" i jaką Oni chcą mi gotówkę przelać: 424zł, 700zł, 2600zł,2 919,10zł,  3300zł

2. Czy jest sens odwołania się ? mogą uznać i dać więcej gotówki na naprawę auta czy też mogą zaniżyć?

zał. 116095922202590339490.pngzał 2.

76092116902677520057.png

Ps. spam typu szczelenia kwoty lub nie logicznych i bezsensownych wypowiedzi będzie zgłaszane do administracji co może skutkować ostrzeżeniem, nie jestem tu by czytać niektóre posty  jak np "fajny serwer, napewno zagram" - jak może być fajny skoro na nim dana osoba nie grała.... sprzeczność zdań....

Jeżeli ci pomogłem kliknij : "LUBIĘ TO". Jeżeli uważasz że temat jest rozwiązany kliknij : "Oznacz jako rozwiązany".

Opublikowano

Mogą zawyżyć, mogą również zaniżyć. W ich interesie leży, aby wypłacić ci jak najniższą kwotę, w twoim - jak najwyższą.

Możesz napisać odwołanie na ich stronie:

http://www.gothaer.pl/pl-reklamacje-i-odwolania
Lub oddać sprawę do sądu. Ten powoła biegłego, który ponownie dokona "wyceny" szkody i wyda orzeczenie w tej sprawie.

Jeszcze inaczej, możesz skorzystać z pomocy rzecznika praw ubezpieczonych.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Dobra rozumiem że na odwołanie mam 14 dni.... tylko teraz chodzi mi o to jaką oni chcą mi kwote przeznaczyć na naprawe samochodu? bo za bardzo nie rozumiem ich wyliczeń....

Jeżeli ci pomogłem kliknij : "LUBIĘ TO". Jeżeli uważasz że temat jest rozwiązany kliknij : "Oznacz jako rozwiązany".

Opublikowano

Na naprawę samochodu nie chcą nic przeznaczać - "(...) w systemie kalkulacji szkód Audatex lub Eurotax określono, iż naprawa pojazdu jest ekonomicznie nieuzasadniona. Przywrócenie pojazdu do stanu sprzed szkody pociągałoby za sobą nadmierne trudności lub koszty.".

Czyli ich zdaniem koszt naprawy przewyższa wartość samochodu.

Ocenili wysokość twojej szkody na 2.600 PLN i, z tego, co rozumiem, chcą ci tę kwotę wypłacić (odejmując podatek VAT).

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...