Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Maszyna - opłaca się?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam zamiar kupić maszynę 16 gb ram na sored i mam do was pytanie mianowicie czy oplaca mi się kupić tam maszynę 16 gb ramu na której będzie serwer minecraft i będzie na nim grało 150 graczy? Specyfikacje maszyny: Ilość wątków procesora : 8

Przepustowość łącza : nielimitowane 100 Mbps

Pojemność dysku: 1000 GB

Będą lagi na takiej maszynie z 150 graczami? I czy opłaca mi się kupić tą maszynę? Kosztuje ona: 220 zl

Proszę aby wypowiadały się doświadczone osoby które mialy tam maszyne lub znają się na tym.

Opublikowano

Oj, oj.

Starczy Ci i to nawet bardzo!

Kupuj!

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@up, a polecasz w ogóle hosting sored?

Hmm, trudno powiedzieć bo nigdy nie miałem tam serwera. Na pierwszy rzut oka wygląda ok, parametry nawet dobre - nie powinno być lagów. Jak się nie sprawdzi to zawsze mozesz brac np. na ovh czy gotowiec z maxcraft/craftserve.

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Opublikowano

Jezeli chcesz wypowiedzi to jej dostaniesz!
Z maszynami na sore
d jest roznie :d a to dlatego ze to same vps'y wykupione od ovh wiec to jest tak jak bys kupowal slabego vps'a na ovh :d

Moje zdanie jest takie ze lepiej kupic juz vps'a na ovh :d

Opublikowano

Jezeli chcesz wypowiedzi to jej dostaniesz!

Z maszynami na sored jest roznie :d a to dlatego ze to same vps'y wykupione od ovh wiec to jest tak jak bys kupowal slabego vps'a na ovh :d

Moje zdanie jest takie ze lepiej kupic juz vps'a na ovh :d

Raczej dedyki na OVH - VPS'y wątpie

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Opublikowano

@Daimenes124
Nie musisz od razu wyklinać, ale tak opłaca się. Miałem tam serwer 30GB i 0 lagów przy 400 osób :)

Zapraszam na serwer proGuilds!

Startujemy już wkrótce!

KLIK!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...