Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zablokować warp?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No proszę o odpowiedź jak najszybciej, bo nie potrafię coś zablokować warpu (dać warp np.VIP-owi) próbuję wszystkiego i nic :(

Jakby co korzystam z CraftBukkit 1.7.2-R0.3, plugin na pozwolenia to "GroupManager" dla 1.7.2-R0.3 a warpy robię za pomocą "Essentials".

Opublikowano

Jak już ustawiłeś warpa tylko dla rangi VIP no to wpisz w uprawnieniach dla VIPa takie coś:

- essentials.warp.vip

Tam gdzie pisze vip to tam ustaw sobie nazwę jaką dałeś na warpa VIPa.

Opublikowano

Ja już to zrobiłem, ale jak jestem zwykłym graczem (ta podstawowa ranga) no to mogę iść na każdy warp, a jak chcę się przez konsolę stać VIP-em to mam dziwny komunikat. Dam ci parę screenów ze stanu mojego plugina: post-1169468-0-71989500-1401996157_thumb.png post-1169468-0-49653700-1401996162_thumb.png post-1169468-0-62168600-1401996167_thumb.png

Opublikowano

Zrób region tylko dla vip i wtedy gracz nawet gdy wpisz np. /warp vip to go nie tp :)

1. Tworzysz region (jeśli masz już gotowy to nie tworzysz)

2. Wpisujesz komendę : /rg flag NazwaRegionu entry deny
3. Wpisujesz komendę : /rg flag NazwaRegionu build deny
4. Wpisujesz komendę : /rg addmember NazwaRegionu g:NazwaGrupy

5.Tyle po robocie :)

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

W Configu Essentials w 282 linijce zmieniasz na: true

I teraz jak chcesz dać komuś uprawnienia do teleportacji na warp musisz mu dodać w permisjach

"essentials.warps.[Nazwa]"

3522088333.png

No Nieźle

Opublikowano

Możesz też nadawać oddzielne uprawnienia dla warpów (czyt. nowy warp - nowe uprawnienie do dodania). ;-)

Opublikowano

Poprostu graczowi zablokuj uprawnienie wstawiając przed - essentials.warp.vip jedną kreskę.

Oto co zrób:

- - essentials.warp.vip

Te uprawnienie blokuje graczowi tą komendę.

|| 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 450 | 500 ||

Opublikowano

W Configu Essentials w 282 linijce zmieniasz na: true

I teraz jak chcesz dać komuś uprawnienia do teleportacji na warp musisz mu dodać w permisjach

"essentials.warps.[Nazwa]"

No panie ja cię tu nie widziałem! A jednak pomogłeś. Tylko to nie była linijka 282 tylko 319 u mnie. :D

Zagadka warpów rozwiązana xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...