Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Windows nie wyświetla pulpitu

D4n100

Pytanie

Opublikowano

Siema. Ostatnio zainstalowałem sobie Crysis'a 2. Nwm czemu, ale brakowało masy dll'ek. Próbowałem reinstall, jednak nie pomogło. Przeczytałem na necie, że trzeba w folderze systemowym "system32" zmienić nazwę dll'ki "dwmapi.dll" na "dwmapi.dll.bak". No więc po zmianie nazwy wyłączyłem wszystkie programy i odpaliłem Crysis'a. 5 sekund... 10... 30... Brak reakcji. Poszedłem na chwilę do toalety i jak wróciłem to wszystko było zlagowane (system

się zawiesił) i po chwili wywaliło słynny "blue screen śmierci". Zresetowałem kompa i po ładowaniu systemu (takie kręcące się kółko z białych kropek, mam windows 8) zamiast ekranu logowania mam jedno wielkie gó*no. Czarny ekran i nic więcej. Po ponownym resecie, wyskoczyła automatyczna naprawa systemu, zakończona oczywiście niepowodzniem. Wszedłem w zaawansowane opcje odzyskiwania systemu i po wypróbowaniu opcji takich jak tryb awaryjny, odświeżanie systemu i przywracanie systemu (do reszty trzeba format, a tego nie chcę) doszedłem do wniosku, że nic nie działa. Padło (chyba) wszystko (a wszystko przez głupią dll'ke). Jakieś pomysły jak przywrócić system???

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak już wcześniej napisałem, w trybie awaryjnym jest ten sam czarny ekran.

@Edit

odświeżanie kompa poszło - 86%. Jak nie wywali żadnego errora to może odzyskam pulpit :)

@Edit

odświeżanie poszło bez problemu ^^ mam pulpit. A wiecie może, jak zmienić kolor tła podczas uruchamiania?

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Tak myślałem, ale niejasno napisałeś.

Jeśli nie da się uruchomić komputera w trybie awaryjnym, a narzędzie do automatycznej naprawy systemu Windows 8 nie może zlokalizować problemu możesz np. użyć narzędzie Hiren’s BootCD.

Jest to obraz bootowalnej płyty. Obraz wypalasz na CD:

http://www.hirensbootcd.org/download/

Z narzędzi wybierasz załadowanie systemu operacyjnego (do wyboru Windows XP lub Linux). System zostanie załadowany do pamięci RAM i będzie z jego poziomu mógł naprawić tę bibliotekę.

Po resecie nic po tej operacji nie zostanie, a bibliotekę nap naprawisz.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

No to raczej nic dziwnego, skoro odciąłeś bibliotekę dll odpowiedzialną za pulpit.

Uruchom system w trybie awaryjnym ustaw nazwę oraz rozszerzenie tej biblioteki na takie jakie było przed edycją.

Przed operacjami w tym katalogu robi się kopie zapasowe plików, a najlepiej wgl punkt przywracania...

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...