Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Plugin i skróty komend (dwa pluginy mają tą samą komendę)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zainstalowany plugin, który ma komendę /sg . Doinstalowałem plugin za survivalgames. Teraz mam problem, bo "/sg" posiadają oba pluginy. I teraz pytanie, czy da się to zrobić bez grzebania w plugin.yml , czy trzeba się tego podjąć? Czy jest na to skrypt, żeby danemu pluginowi zablokować ten skrót?

P.S.

Oczywiście dałbym radę to zmienić, bo to usunięcie jednego wiersza, ale nie wiem, czy struktura plików class na to pozwoli i takie tam. Jeżeli nie ma innej opcji proszę o informację i zedytuję to. Nie chciałem przypadkiem popsuć tego plugunu, a przy okazji serwera.

Opublikowano

możesz dodać aliasy itp, o ile pamiętam każdą komende można zapisac jako NazwaPluginu:Komenda

więc można zmienić w bukkcie (bukkit ma prosty system nadawania aliasów do komend) by np /sg wywoływało SurvivalGames:sg a do drugiego pluginu dać inną komendę

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

masz w plugin.yml takie cos 

commands: 

lol:

description: chujemujedzikiewensze

aliases: [makapaka, lolz, nup]

albo w bukkit.yml

lol: lolll

Opublikowano

masz w plugin.yml takie cos 

commands: 

lol:

description: chujemujedzikiewensze

aliases: [makapaka, lolz, nup]

albo w bukkit.yml

lol: lolll

@AcountBanned

Ale to nie oto biega. Chodzi oto żeby jednemu pluginowi zablokować alias, bo inny plugin ma komędę takom samą jak ten pierwszy alias.

@Edit

Jak coś to wiem, że w plugin.yml jest coś takiego, ale chodzi oto, żeby to zrobić bez grzebania w tym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...