Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer się wyłącza po 5 min

Ni0sz3K

Pytanie

Opublikowano

Mam taki problem, wczoraj oddałem komputer do przeczyszczenia i nałożenia pasty, ponieważ się przegrzewał, ale teraz po każdym włączeniu kompa po około 5 minutach po prostu się wyłącza, nie wyskakuje nic tylko po prostu off... Muszę poczekać następne 5 min i normalnie się odpala. Podczas włączania na pierwszym ekranie wyskakuje komunikat, że trzeba coś skonfigurować w biosie czy coś takiego, co mam zrobić ? Poleci limit like za pomoc ! Podczas włącznia pojawia się: The system failed to boot serwer times before ... i coś dalej, czytałem, że może być to wina zasilacza lub wkładania/podłączania części do kompa, więc może jest to spowodowane tym nałożeniem pasty ? Zresetowały się ustawienia w BIOS i teraz muszę je zapisać jeszcze raz ? Pomocy !

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuj ściągnąć obudowę i ogarnij czy chłodzenie jest dobrze założone, bo wygląda to na przegrzewający się procek.

Ściagnij hwmonitor i odpal jakąś grę, po jakimś czasie zrób screena z temperaturami procka ;)

.

Opublikowano

j/w, radiator może być niedociśnięty do CPU. Sprawdź to.

Kto nakładał ci pastę? Może był to jakiś szaleniec, który nie wiedział, co robi? Jakiej pasty użył?

Ustawienia w BIOSie zresetowały się do domyślnych, jeżeli korzystasz z jakichś "niestandardowych" funkcji, to będziesz musiał je ustawić i zapisać jeszcze raz.

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...