Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiany w przedmiotach w patchu 4.10 i 4.11

DiabloXPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nadchodzące uaktualnienia przyniosą również istotne zmiany w przedmiotachWypowiedzi na oficjalnym forum udzielił Xypherous:

Attack Damage – Czyli B.F Sword i pochodne

Chcemy, aby każdy przedmiot zbudowany z B.F Sworda posiadał 80 AD, a dodatkowo jego ulepszenie nie było drogie. B.F Sword będzie posiadał 50 AD oraz Kosztował 1600 złota (obecnie 45 AD/1550 złota). Celem tych zabiegów jest to, aby po kupieniu B.F.S gracz miał łatwiejszy wybór ze złożeniem ostatecznego przedmiotu. W obliczu nadchodzących zmian uważamy, że Bloodthister jest zbyt silnym przedmiotem; osłabimy jego siłę, a wzmocnimy inne przedmioty szczególnie w mid game, aby mogły być alternatywą dla Bloodthristera

Attack Speed

Prędkość ataku nie jest tak popularna jak powinna. Chcemy trochę zbuffować Dagger i przedmioty od niech pochodne, aby były lepsze w mid game, gdzie gracze muszą decydować pomiędzy budowaniem AD a AS. [...] Dla przykładu damy 5 % więcej AS na Berzerker’s Greaves, a cenę przedmiotu zwiększymy zaledwie o 50 złota.

Doran’s Blade

• 80 HP -> 70 HP
  • 8 AD -> 7 AD
  • 3/5 Życia za hit -> 3 % Life Steal

Ta zmiana ma sprawić, że gracz będzie miał większą liczbę opcji do wyboru w late game. Przykładowo może zbudować 3 Doran’s Blade + IE lub Doran’s Blade + Bloodthrister zwiększając swój lifesteal. Doran’s blade dzięki temu będzie mógł pozostać na o wiele dłużej w ekwipunku.

Bloodthrister

• 70 AD -> 80 AD
  • 12 % Life Steal -> 15 % Life Steal
  • Usunięto stary pasyw
  • Dodano nowy pasyw – Life Steal gracza może leczyć ponad poziom HP zapewniając tarczę (jej maksymalna wartość będzie określona poziomem postaci); efekt tarczy zacznie opadać, jeśli przez okres 15 sekund gracz nie zada lub nie otrzyma obrażeń

Uważamy, że stary pasyw był nieodpowiedni; a nowy będzie bardziej zdrowy dla gry

Mikeal’s Cruible

Przedmiot zmienia zbyt wiele decyzji w end game, przesądza o całych przebiegach team fightów.  Przez niego gracze zbyt długo czekają z inicjacją teamfightów czekając na jego cooldown. Riot wkrótce przyjrzy się bliżej “dzwonowi” :).

Warden’s Mail oraz Randuin’s Omen

Obecnie te przedmioty są zbyt silne, zarówno pod względem bazowych statystyk jak i pasywów. Będziemy musieli to zmienić

Więcej na:

http://how2play.pl/leagueoflegends/zapowiedz-zmian-przedmiotow-patchu-4-10-4-11-adasarmor/
Opublikowano

Osobiście wolałem mechanikę 3/5 HP za hita.
Dorany to przedmioty na EARLY game. Ale RIOT miesza, żeby gra się nie zestarzała......

Łatwiej pomieszać parę statystyk przedmiotów, niż postaci.
A Randuina i tak już dawno nie buduję - wolę Sunfire Cape..... albo chociażby FH.
Zmiany BT? Meh.....

wikmk9.jpg

Opublikowano

To po ^!@# zmieniali wcześniej doran blade 3% a teraz go zwracają?

Brainless

• 70 AD -> 80 AD

j.w z doran bladem

i dagger tak samo

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Teraz można go wystackować ponad te wartości - ot co.

Do 100AD i 18% L

Do 100AD i 18% LS

Stary pasyw został zamieniony.

Ciesze się niektóre zbyt OP postacie na tym ucierpią ,a postacie takie jak np. Vayne (main) dostaną lekkiego buffa :)

47990292595971448862.png

Opublikowano

Do 100AD i 18% LS

Przecież napisali, że nie można już go będzie stackować.. Dlatego zwiększyli AD i LS

jp8p35.png
Opublikowano

BT niezły nerf, zresztą nie pamiętam kiedy ostatnio go skladalem :D Jak juz to gram topa to pod botrka. Doran blade IMO powinien być pod early bo jak masz 3 dorany, buty, to masz tylko dwa sloty, co utrudnia budowanie itemow z dużej ilości przedmiotów

Opublikowano

Bloodthrister jest za silny a dodają mu +10AD i +3% lajf stila. O co chodzi?

Usunięto mu pasyw dodający dodatkowe AD, jak dla mnie to dobra zmiana.

Podoba mi się też zmiana doran blade'a.

Jedynie co mnie boli to to, że chcą na następny raz znerfić Omena, ja ten item często w late składam.

Opublikowano

Bloodthrister

• 70 AD -> 80 AD
  • Usunięto stary pasyw
  • Dodano nowy pasyw – Life Steal gracza może leczyć ponad poziom HP zapewniając tarczę (jej maksymalna wartość będzie określona poziomem postaci); efekt tarczy zacznie opadać, jeśli przez okres 15 sekund gracz nie zada lub nie otrzyma obrażeń

To ładnie. Ciekawie się zapowiada :D.. 

Z Doranem również fajna zmiana. 

Ciekawe jak bardzo zepsują Omena.

313561454060320945952.gif
Pasjonat
Opublikowano

BTW: nic nie napisali, że ta pasywa BT jest unikalna :D

Jak chcieli zrobić dorana bardziej "lejt gejmowym" to dobrze, że zmienili lifesteal na 3%, ciekawie może być z tym AS'em, moje ulubione lategame champy - Trist,Vayne,Kog chyba się ucieszą :)

PS: myślałem, że po 4.9 będzie 5.0 ;/

.

Opublikowano

BTW: nic nie napisali, że ta pasywa BT jest unikalna :D

Jak chcieli zrobić dorana bardziej "lejt gejmowym" to dobrze, że zmienili lifesteal na 3%, ciekawie może być z tym AS'em, moje ulubione lategame champy - Trist,Vayne,Kog chyba się ucieszą :)

PS: myślałem, że po 4.9 będzie 5.0 ;/

5.0 bedzie w 5 sezonie teraz moze byc nawet 4.90 ;p

jezeli chodzi o zmiane w bt to słusznie, lucian był przez niego strasznie carry

dagger zbuffowany? chyba vayne/tristana wrócą w mete, może też coś varus skorzysta,

martwi mnie ten omen, byle zeby mu aktywki nie wyjebali to bedzie dobrze ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...